PUZ-ul, depus la APM Constanța Doi afacereriști vor să construiască în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța
PUZ-ul, depus la APM Constanța: Doi afacereriști vor să construiască în cartierul Poarta 6 din municipiul
18 Mar, 2024 15:43
ZIUA de Constanta
1157
Marime text
- PUZ-ul pentru Reglementare urbanistică teren intravilan strada Brizei intersecție cu strada Pajurei a fost depus la APM Constanța de Vasile Floriștean și Dragoș-Cristian Chirănescu.
- Suprafața zonei studiate este de 0,54 ha în care terenul destinat care a generat PUZ are o suprafață de 3.174 mp.
- Zona studiată cuprinde terenurile identificate cu IE 248537, 248538 și 256321 și este delimitat de strada Brizei la vest, terenuri aparținând municipiului Constanța la nord, la est și la sud.
Vasile Floriștean și Dragoș-Cristian Chirănescu au depus la Agenția pentru Protecția Mediului un PUZ pentru Reglementare urbanistică teren intravilan strada Brizei intersecție cu strada Pajurei, careul 18, lotul 2/1 în baza deciziei civile 2348/2022.
Obiectivul pentru care se elaborează prezenta documentație este amplasat în Constanța, pe terenul cuprins între strada Brizei și limita estică a terenurilor identificate cu IE 248537, 248538 și 256321, în dreptul Colegiului Tehnic de Marină. Terenul care a generat PUZ face parte dintr-o lotizare anterioara anului 1945, și a fost redobândit în baza Legii 18/1991, în baza unui demers judiciar soluționat definitiv prin Decizia civila nr. 2348/2022 a Curții de Apel București.
Teritoriul care urmeaza să fie studiat/reglementat prin Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) se află în intravilanul municipiului Constanța, iar zona în care este inclus face parte din UTR 10. Incadrarea terenului in ZRV1- „Spații verzi cu acces nelimitat - parcuri, grădini publice, orășenești și de cartier, scuaruri și fâșii plantate publice” a fost anulată prin Decizia civila nr. 2348/2022, pronunțată de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IX-a Contencios Administrativ și Fiscal, în Dosarul nr. 4358/3/2021.
Suprafața zonei studiate este de 0,54 ha în care terenul destinat căilor de acces (spre partea posterioara a lotului) reprezintă 284 mp (Lotul2/2), vegetația spontană existență ocupa 1.955 mp iar terenul care a generat PUZ are o suprafață de 3.174 mp.
Prezenta documentatie de urbanism își propune :
- analiza compatibilității funcțiunilor, studierea posibilității introducerii de utilizari noi ale terenurilor și impactul acestora asupra zonei;
- stabilirea noilor indicatori urbanistici pentru terenul ce face obiectul studiului;
- stabilirea regimului de aliniere obligatoriu ți a retragerilor minime necesare față de limitele lotului;
- stabilirea accesului carosabil și a accesului pietonal al terenului studiat;
- stabilirea regimului de înălțime maxim și a criteriilor ce urmează a fi îndeplinite de aspectul exterior al clădirilor.
Terenurile situate în zona Poarta 5 - Poarta 6, aparținând Doinei-Anca–Luiza Floristean,t redobandite ca efect al Sentinței civile Curții de Apel București
Începând cu anul 1998, terenurile situate în zona Poarta 5 - Poarta 6, aparținând Doinei-Anca–Luiza Floristean, au fost redobandite ca efect al Sentinței civile nr. 453/28.04.1998, pronunțată de Curtea de Apel București și al Ordinului Prefectului Județului Constanța nr 207/4.11.1998, coroborat cu Ordinul Prefectului Județului Constanța nr 235/08.12.1998.
Terenul care a generat PUZ a fost preluat cu Procesul-verbal nr 26590/01.07.2003, încheiat cu Primăria municipiului Constanța, fiind dobandit prin moștenire testamentară, în baza Certficatului de moștenitor nr 12/2014 de Floristean Vasile și Chirănescu Dragoș-Cristian.
Terenul aparținand lui Floristean Vasile și Chirănescu Dragoș-Cristian face parte din UTR 10, este liber de construcții și acoperit cu vegetație spontană joasă.
Zona studiată cuprinde terenurile identificate cu IE 248537, 248538 și 256321 și este delimitat de strada Brizei la vest, terenuri aparținând municipiului Constanța la nord, la
est și la sud.
Terenul în suprafață de 3174 mp, proprietate Floristean Vasile și Chirănescu Dragoș Cristian este înconjurat de terenuri acoperite cu vegetație spontană, încadrate în zona de reglementare ZRV1 destinată “spațiilor verzi cu acces nelimitat - parcuri, gradini publice, orășenești și de cartier, scuaruri și fâșii plantate publice”.
În frontul vestic al strazii Brizei, la sud față de intersecția cu strada Pajurei, se afla incinta Colegiului Tehnic de Marină, având clădiri și amenajări destinate învățământului și practicii cu regim maxim de înălțime P+3E.
Terenul detinut de Floristean Vasile și Chirănescu Dragoș Cristian se învecinează spre est cu terenuri aparținând municipiului Constanța, libere de construcții.
Pentru zona de studiu, în suprafață de 5.413 mp sunt propuse 2 subzone de reglementare, stabilite prin prezenta documentație:
ZM – subzona mixtă ce va grupa locuințe colective și dotări, cu regim de înălțime maxim P+5-7e ( s=3174 mp),
ZC - subzona comercială destinată comertului de proximitate și serviciilor, cu regim de înălțime = P+2e (s=1955 mp).
ZM va avea urmatoarele reglemetari urbanistice:
Destinația terenurilor:
- locuințe colective în proprietate privată, locuințe cu partiu special;
- spații comerciale;
- birouri;
- servicii;
- activități financiar-bancare, asigurări, consultanță;
- construcții aferente echipării tehnico-edilitare;
- amenăjari aferente locuințelor: căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, loc de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret,
împrejmuiri;
- spații plantate de protecție.
Regimul maxim de înălțime propus este de P+5-7E.
Zona ZC va avea următoarele reglemetari urbanistice:
- comerț de proximitate, inclusiv piațăagroalimentară;
- servicii;
- construcții aferente echiparii tehnico-edilitare
- amenajări aferente: căi de acces carosabile și pietonale, parcaje, spații plantate, împrejmuiri;
- mobilier urban, panouri publicitare.
Sunt admise urmatoarele functiuni complementare :
- patiserii;
- panificație;
Regimul maxim de înălțime - P+2E (12.0 metri).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Investiții Constanța: Platforma betonată din incinta fabiricii de ciment din Medigidia, extinsă de Romcim SA
Transbitum SRL investește în Terminalul de bitum din Portul Mangalia, județul Constanța
Cu acordul APM Constanța: Un teren arabil din extravilanul comunei Topalu va fi împădurit
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii