Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:07 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Costea Hagi, în atenţia Primăriei Constanţa (document)

ro

29 Jun, 2019 00:00 2752 Marime text

Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa din data de 3.07.2019 se află şi solicitarea investitorului Costea Hagi. Acesta a cerut acord în vederea consultării publice a PUZ-ului pentru zona delimitată de strada Mihai Viteazu, strada Gen. Eremia Grigorescu, strada Ion Lahovari şi strada Ioan D. Chirescu.

Prezenta documentaţie de urbanism îşi propune modificarea prevederilor urbanistice pentru teritoriul în suprafaţă de 6020 mp situat în intravilanul municipiului Constanţa, delimitat de străzile I.D. Chirescu, Ion Lahovari,  Mihai Viteazu şi Eremia Grigorescu. Zona ce face obiectul documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de străzile Ion Lahovari, I.D. Chirescu, Mihai Viteazu, Eremia Grigorescu“, în suprafaţă de 6.020 mp, se află în intravilanul municipiului Constanţa, stabilit prin avizul MLPAT nr. 76/1991, decizia nr. 76/1991 a Prefecturii Judeţului Constanţa, extins apoi prin aprobarea HCLM nr. 15/29.01.1993, cu modificările şi actualizările ulterioare. În teritoriul care face obiectul PUZ se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată este parte dintr-o zonă de locuire şi funcţiuni aferente locuirii.

Subzona ZRL 2 cuprinde locuinţe individuale din zonele centrale vechi ale intravilanului, precum cele din cartierele Coiciu, Anadalchioi, Palas, ca şi zonele de extindere aflate în nordul şi respectiv în sudul municipiului. ZRL 2a cuprinde locuinţe individuale şi colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie.

Pentru ariile de extindere cu noi zone rezidenţiale este necesară elaborarea PUZ cu regulament aferent, prin care să se stabilească planul de parcelare, trama stradala locală, precum şi echipamentele complementare şi tehnico-edilitare. Este necesar ca planul de parcelare să fie întocmit exclusiv pe criterii urbanistice pentru asigurarea unei dezvoltări corespunzătoare nivelului unui municipiu de rang 1, cu influenţa la nivel regional.

În zona ZRL 2a sunt admise: locuinţe individuale cu maximum P+2 niveluri în regim de construire înşiruit, cuplat sau izolat, funcţiuni complementare - parcare/garare, comerţ cu amănuntul, depozitare produse fără nocivitate, birouri pentru exercitarea de profesiuni liberale (avocatură, arhitectură, medicină). Se admite mansardarea clădirilor, cu luarea în calcul a coeficientului de utilizare a terenului al unei suprafeţe desfăşurate pentru nivelul mansardei de maximum 60% din aria unui nivel curent; autorizarea locuinţelor şi a altor funcţiuni complementare în ariile de extindere este condiţionată de existenţa unui PUZ aprobat conform legii.


În zona ZRL 2a se interzic următoarele utilizări: funcţiuni complementare locuirii care generează un trafic important de persoane şi mărfuri, au program prelungit după orele 22.00 şi/sau produc poluare;  activităţi productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat (peste 5 autovehicule mici pe zi sau transport greu), prin utilizarea incintei pentru depozitare şi producţie, prin deşeurile produse ori prin programul de activitate; anexe pentru creşterea animalelor pentru producţie şi subzistenţă; depozitare en gros; depozitări de materiale refolosibile şi platforme de precolectare a deşeurilor urbane, depozitarea pentru vânzare a unor cantităţi mari de substanţe inflamabile sau toxice; activităţi productive care utilizează pentru depozitare şi producţie terenul vizibil din circulaţiile publice; autobaze, staţii de întreţinere şi spălătorii auto; orice lucrări de terasament care pot să provoace scurgerea apelor pe parcelele vecine sau care împiedică evacuarea şi colectarea rapidă a apelor meteorice.

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii