Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul consultării pentru documentația de urbanism care vizează un teren de pe strada Nehoiului din Constanța (DOCUMENT)

ro

04 Sep, 2024 17:00 162 Marime text
  • Inițiatorul Planului Urbanistic de Detaliu este Petrică Bejinariu iar elaboratorul documentației arhitect Camelia Rusu – BIA
  • Planul Urbanistic de Detaliu vizează un teren în suprafață de aproximativ 300 mp de pe strada Nehoiului nr.50 din municipiul Constanța, în baza certificatului de urbanism nr. 2631/03.10.2023
  • Documentația s-a aflat și în atenția Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului din 04.07.2024
  • Imobilul care va fi edificat va avea regim de înălțime parter, cu destinația locuință unifamilială
  • Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse, vezi secțiunea „documente”

 
PUD-ul pentru un teren de pe strada Nehoiului din municipiul Constanța s-a aflat în consultare publică de la finalul lunii iulie a.c.
 
Inițiatorul Planului Urbanistic de Detaliu este Petrică Bejinariu iar elaboratorul documentației arhitect Camelia Rusu – BIA.
 
Publicul a fost invitat să transmit observații asupra documentelor la Registratura Primăriei sau la Centrul Informare Cetățeni până pe 14.08.2024.
 
Planul Urbanistic de Detaliu vizează un teren în suprafață de aproximativ 300 mp de pe strada Nehoiului nr.50 din municipiul Constanța, în baza certificatului de urbanism nr. 2631/03.10.2023.
 
Documentația s-a aflat și în atenția Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului din 04.07.2024.

Imobilul care va fi edificat va avea regim de înălțime parter, cu destinația locuință unifamilială.

Primăria a publicat raportul informării și consultării publicului, etapă în care au fost emise 4 notificări către proprietarii limitrofi terenului studiat.
 
Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse.
 
Prin observațiile formulate, Enache Valeria transmite dezacordul privind propunerea PUD, având în vedere următoarele aspecte: petenta reclamă distanța mică de doar 0,80 metri față de hotarul pe care urmează să se construiască noul imobil, comparativ cu distanța de 3 metri stabilită față de hotarul celorlați vecini; solicită mărirea distanței dintre construcțiile existente, pe hotarul comun cu imobilul propus prin PUD, la 5 metri; peretele calcan pe latura pe care se va construi noul imobil este într-o stare avanasată de deterioare, iar lucrările la fundația noii construcții vor pune în pericol locuința existentă; petenta a solicitat inițiatorului PUD, permisiunea de a repara zidul deteriorat față de care ar urma
alipirea noii construcții, însă muncitorii nu au fost lăsați să execute lucrarea.
 
În susținerea obiecțiunilor sunt anexate Sentința civilă nr. 14462/09.12.2021, raportul de expertiză tehnică judiciară, răspunsul la adresa nr. R206629/15.10.2019 formulat de Serviciului Autorizări, Direcția Urbanism din cadrul PMC nr. R206629/15.10.2019, fotografii din teren.
 
Prin răspusul formulat, elaboratorul PUD a menționat următoarele:
 
Față de situația pentru care s-a pronunțat Senținta civilă nr. 14462/09.12.2021 în care Bejinariu Petrică a solicitat instanțelor suplinirea consimțământului petentei Enache Valeria pentru amplasarea locuinței propuse alipit construcțiilor de pe terenul din str. Nehoiului nr. 48, prin documentația PUD se urmărește asigurarea condițiilor de construire fără prejudicierea rezistenței mecanice și a stabilității, a siguranței la incendiu, igienei, sănătății și mediului ori a siguranței în exploatare a construcțiilor învecinate, existente, cerința definitivă în art. 27, alin. (2), lit. a) și în Ordinul nr. 839/2009 – Norme metodologice de aplicare a Legii 50/1991 cu modificările și completările ulterioare.
 
Punând în aplicare concluzia expertizei tehnice judiciare, planșa de reglementări urbanistice prevede o retragere de 1.20 metri (în loc de 0.80 metri) a locuinței propuse față de hotarul comun cu imobilul petentei, distanța care respectă prevederile art. 27, alin (2), lit a) din Ordinul nr.839/2009 – Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 cu modificările și completările ulterioare, se arată în raportul procesului de informare şi consultare publică care poate fi consultat în secțiunea „documente”.
 
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

PUD-ul pentru un teren de pe strada Nehoiului din municipiul Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii