Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:53 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

ro

02 Dec, 2023 16:24 1642 Marime text
  • În cadrul procesului de informare și consultare au fost emise 3 notificări către proprietarii limitrofi terenului studiat
  • Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, vezi secțiunea „documente”.
  • Planul Urbanistic de Detaliu se realizează pentru modificarea reglementărilor urbanistice privind retragerile față de limitele de proprietate laterale și posterioare pentru construire imobil S+P+1E – locuință unifamilială, împrejmuire teren și organizare șantier conform certificatului de urbanism nr.2503/17.10.2022
  • Singura documentație de urbanism elaborată pentru zona amplasamentului este Planul Urbanistic General
  • Beneficiarul PUD-ului este Elena Dăscălescu iar elaborator MBVGRUP SRL


Primăria Constanța a publicat raportul informării și consultării publicului, privind Planul Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+1E - locuință unifamilială, Str. Maior Gheorghe Murea nr. 12-14 din Constanța, vezi secțiunea „documente”.
Au fost emise 3 notificări către proprietarii limitrofi terenului studiat.

Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse, astfel:

În sesizarea formulată de Maria și Monica Cristina Badea cu privire la investiție se solicită ca noul imobil propus prin PUD să nu afecteze rezistența, stabilitatea și soliditatea imobilului învecinat de care este lipit parțial (în proporție de 70%), aflat în proprietatea petenților. Totodată, se solicită ca în autorizația de construire ce urmează a fi eliberată să existe obligația de subzidire pentru a asigura stabilitatea și rezistența construcției și remedierea oricăror daune produse imobilului petenților, pe durata lucrărilor. Vecinele mai propun ca la execuția construcției învecinate să se realizeze un rost de dilatație de 10-15 cm, sau altă soluție stabilită de constructor astfel încât să nu se afecteze fundația casei învecinate.
De asemenea se mai solicită ca în autorizația de construire să semenționeze dreptul de acces în proprietatea învecinată, în scopul efectuării lucrărilor de izolare termică a zidului din spatele casei iar în timpul execuției constructiei propuse, acoperișul casei petenților să fie protejat de eventualele căderi de materiale.
O altă sesizare a fost formulate de Marin și Dorina Enache și de Elena Coman. În plus fața de observațiile formulate anterior se solicită retragerea construcției propuse astfel încât să nu afecteze însorirea casei petenților, respectiv retragerea cotei de 8,08 metri la 7 metri pentru a nu umbri complet fereastra din camera de zi iar etajul (pe colțul de est al construcției) să nu depașească amprenta parterului, să nu existe o ieșire în consolă cu un balcon.
Petenții au mai menționat că în vederea semnării acordului notarial, solicită ca beneficiarul să prezinte proiectul și studiul de însorire pentru asigurarea respectării Codului civil cu privire la alipirea la calcan.
Răspunsurile elaboratorului PUD - SC MBV GRUP SRL - arh. Dumitru Calotă, la aspectele tehnice invocate în sesizari, anexate în copie prezentului raport, au fost înaintate către petenți prin adrese nr. R219315/27.11.2023, R 221480/27.11.2023, se arată în raportul consultării Planului Urbanistic de Detaliu.
 

Beneficiarul PUD-ului este Elena Dăscălescu iar elaborator MBVGRUP SRL

Planul Urbanistic de Detaliu se realizează pentru modificarea reglementărilor urbanistice privind retragerile față de limitele de proprietate laterale și posterioare pentru construire imobil S+P+1E – locuință unifamilială, împrejmuire teren și organizare șantier conform certificatului de urbanism nr.2503/17.10.2022.

Singura documentație de urbanism elaborată pentru zona amplasamentului este Planul Urbanistic General.


Conform Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG Constanța aprobat cu HCL 653/25.11.1999 a cărui valabilitate a fost prelungită și detaliată cu HCL 429/30.09.2019 amplasamentul studiat face parte din zona de reglementare ZRL2a (Locuințe individuale și colective medii cu max.P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție) cu POT max.=45% și CUT max.=1,35.

Terenul studiat este amplasat pe frontul de nord/vest al străzii Maior Gheorghe Murea,la cca.35m de intersecția acesteia cu strada Mihai Viteazu (situată la nord/est).
Terenul care generează PUD are suprafața de 277 mp și provine din comasarea a două loturi: strada Maior Gheorghe Murea nr.12 - teren cu suprafață de 189 mp acte (196 mp.măsuratori) și strada Maior Gheorghe Murea nr.14-teren cu suprafața de 81 mp (acte și măsurători).

În prezent, pe amplasament există două corpuri de clădire cu regimul de înălțime parter și funcțiunea locuință individuală.

Potrivit documentației, pricipala concluzie rezultată din studiul geotehnic este aceea că realizarea unui subsol este imperativă,în scopul obținerii unui teren de fundare cu capacitate portanta îmbunătățită,după îndepărtarea straturilor de umpluturi care nu pot constitui suportul pentru fundațiile clădirii, vezi secțiunea „documente”.



PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Imobiliare Constanța Un PUD pentru construirea unui imobil a fost lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii