Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii afectați de vaccinul COVID ar putea primi despăgubiri de milioane de euro! Proiect de lege! (DOCUMENTE)

ro

22 Jul, 2024 14:45 440 Marime text
Despagubiri vaccin Covid. Sursa foto: Pixabay
 
  • O persoană, care a fost vaccinată împotriva COVID-19, a suferit efecte adverse medii și grave, ar putea primi despăgubiri pornind de la 1.000.000 de euro, potrivit unui proiect de lege, depus la Senat!
  • În cazul vaccinării împotriva COVID-19, dacă persoana vaccinată a decedat, moștenitorii pot primi sume 5.000.000 de euro.
  •  Adoptarea proiectului creează riscul ca milioanele de români afectați de COVID să formuleze acțiuni în instanță sperând la validarea pretențiilor de către sistemul judiciar deja supraaglomerat.
 
Un proiect de lege privind modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19 a fost depus la Senatul României.
 
Astfel, după articolul 4, se propune introducerea articolului 41Răspunderea pentru efectele adverse ale vaccinării împotriva Covid19, care prevede răspunderea civilă, penală și administrativă cu privire la afectele adverse medii și grave sau decesul cauzat de administrarea vaccinului împotriva COVID-19.
 
„În cazul vaccinării împotriva COVID-19, dacă persoana vaccinată suferă efecte adverse medii și grave, producătorul vaccinului, personalul care a vaccinat-o, unitatea sanitară unde a fost aplicat vaccinul, angajații Ministerului Sănătății, precum și ministrul, prim-ministrul care au solicitat populației să se vaccineze, promovând vaccinurile împotriva COVID-19, răspund civil, penal și administrativ de aceste efecte, urmând să despăgubească victima cu sume pornind de la 1.000.000 de euro.
 
În cazul vaccinării împotriva COVID-19, dacă persoana vaccinată decedează, producătorul vaccinului, personalul care a vaccinat-o, unitatea sanitară unde a fost aplicat vaccinul, angajații Ministerului Sănătății, precum și miniștrii, prim-miniștrii care au solicitat populației să se vaccineze, promovând vaccinurile împotriva COVID-19, răspund civil, penal și administrativ de aceste efecte, urmând să despăgubească moștenitorii cu sume pornind de la 5.000.000 de euro.
 
Vinovăția și despăgubirile vor fi stabilite de către instanța de judecată, la solicitarea victimelor și moștenitorilor, precum și a oricăror alte persoane fizice sau juridice interesate. În caz de deces, organele de cercetare penală se pot sesiza și din oficiu”, se arată în proiectul de lege.
 
 Adoptarea proiectului creează riscul ca milioanele de români afectați de COVID să formuleze acțiuni în instanță sperând la validarea pretențiilor de către sistemul judiciar deja supraaglomerat.
 
Proiectul de lege prezintă deficiențe majore din perspectiva logicii juridice, în principal raportat la oportunitatea și punerea sa în practică. În primul rând, nu există criterii prin intermediul cărora se poate stabili trasabilitatea raportului cauzal între fapta celui responsabil, care a determinat persoana prejudiciată să se vaccineze.
 
În al doilea rând, persoanele vizate s-ar putea afla în imposibilitate de a-și susține pretențiile din punct de vedere probatoriu, din cauza duratei de timp de la momentul de debut al vaccinării și eventualul moment al sesizării instanței de judecată, mai punctează Legal Badger.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Expunerea de motive de modificare a Legii 56 din 2020 și Forma inițiatorului de modificare a Legii 56 din 2020.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Raport Covid 19: Numărul cazurilor noi de infectare cu Sars Cov2, în creştere cu 82,3% faţă de săptămâna precedentă

Deciziile din pandemie încep să fie contestate. Cadavrul unei femei din Arad, diagnosticată cu COVID, deshumat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii