S-a încheiat consultarea publică pentru reabilitarea ruinei situată vizavi de Muzeul de Artă Populară din Constanța. Observațiile vecinilor! (DOCUMENT)
S-a încheiat consultarea publică pentru reabilitarea ruinei situată vizavi de Muzeul de Artă Populară din
24 Aug, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1541
Marime text
- Un imobil aflat în ruină, situat lângă Muzeul de Artă Populară, ar putea fi reabilitat
- PUD-ul pentru „Reconstruire imobil S+P+2E+M“ cu destinația servicii, comerț, alimentație publică la parter și locuințe colective la etaje s-a aflat în consultare publică
- Inițiatorii PUD-ului sunt Nicolae Vasile și Nicolae Anca Mihaela, iar elaborator este Aria Concept Architecture SRL și urbanistul Roxana Mărculescu
- Majoritatea petenților și-au exprimat susținerea pentru reabilitarea clădirii ruină din zona peninsulară, care va îmbunătăți aspectul zonei
- O singura observație atrage atenția asupra faptului că trebuie limitat regimul de înălțime la P+1E+M pentru a nu depăși nivelul clădirilor din zonă, vezi secțiunea „documente” dar și asupra aspectului arhitectural care trebuie să păstreze linia clădirilor învecinate
Consultarea publică organizată de Primăria Constanța pe marginea documentației de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru un imobil situat pe bulevardul Tomis nr. 34, la intrare în zona Peninsulară s-a încheiat.
Inițiatorii PUD-ului sunt Nicolae Vasile și Nicolae Anca Mihaela, iar elaborator este Aria Concept Architecture SRL și urbanistul Roxana Mărculescu.
Prin PUD se intenționează construirea unui imobil S+P+2E+M cu destinația de servicii, comerț, alimentație publică la parter și locuințe colective la etaje.
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul este identificat cu numărul cadastral 207061, fiind proprietatea Ancăi Mihaela Nicolae şi a lui Vasile Nicolae, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară.
Imobilul actual - C1, locuinţă S+P+1E, S+1 E, locuinţă şi parter - spaţiu comercial, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară, este situat în ZR CS 1, zonă comercială şi de servicii, situată în lungul pietonalelor majore în care este necesară realizarea unor funcţiuni la parterul clădirilor. .
Imobilul la care face referire documentaţia depusă este situat în situl arheologic Oraşul antic Tomis, Peninsula Constanţa.
Construcţia noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislaţiei privind zonele istorice protejate.
Familia Nicolae a început demersurile pentru reabilitarea clădirii aflate în apropierea Muzeului de Artă Populară din Constanța, încă din 2018, vezi secțiunea „citește și".
Publicul interesat a trimis observații în scris.
Majoritatea petenților și-au exprimat susținerea pentru reabilitarea clădirii ruină din zona peninsulară, care va îmbunătăți aspectul zonei.
O singura observație atrage atenția asupra faptului că trebuie limitat regimul de înălțime la P+1E+M pentru a nu depăși nivelul clădirilor din zonă, vezi secțiunea „documente” dar și asupra aspectului arhitectural care trebuie să păstreze linia clădirilor învecinate.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
O clădire în ruină de lângă Muzeul de Artă Populară din Constanţa ar putea fi reabilitată. Cum va arăta după finalizarea lucrărilor (document)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii