Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial PUZ pentru introducerea în intravilan a unor terenuri din zona Metro Constanța. Când are loc dezbaterea publică (DOCUMENT)

ro

24 Sep, 2024 17:00 1974 Marime text
  • Scopul PUZ-ului este organizarea tramei stradale și a parcajelor din zona de studio conform legislației în vigoare, precum și reglementarea spațiilor verzi din zona de studiu și introducerea terenului în intravilan și lotizarea acestuia în vederea construirii unui ansamblu rezidențial în zona Metro I
  • Inițiatorii PUZ sunt Carmen și Lucian Codrean Pira iar elaborator este Biroul Individual de Arhitectură Roxana Mărculescu
  • Din suprafață studiată de peste 14.000 ha sunt reglementate, prin acest PUZ, peste 13.000 ha pentru viitoarele construcții, respectiv alte 1.000 ha pentru circulațiile adiacente
  • Potrivit documentației, regimul de înălțime al imobilelor va fi de două, trei și cinci etaje
  • Terenurile pe care se intenționează să se construiască se află în partea de vest a orașului Constanța, în vecinătatea magazinului Metro 1 și a centrului comercial VIVO, vezi secțiunea „documente”
  • Ședinta de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța, în data de 10.10.2024, între orele 11.00-12.00
  • Comunicarea rezultatelor pentru Planul Urbanistic Zonal se va face în intervalul 19.10.2024-29.10.2024


 
 
Planul Urbanistic Zonal pentru reglementarea terenurilor cu numerele cadastrale 220329 și 220240, situate în extravilanul municipiului Constanța, zona bulevardului Aurel Vlaicu – Metro I, conform aviz de oportunitate nr.118278/2023 a fost lansat în consultare publică pe site-ul municipalității.

Scopul PUZ-ului este organizarea tramei stradale și a parcajelor din zona de studio conform legislației în vigoare, precum și reglementarea spațiilor verzi din zona de studiu și introducerea terenului în intravilan și lotizarea acestuia în vederea construirii unui ansamblu rezidențial în zona Metro I.

Inițiatorii PUZ sunt Carmen și Lucian Codrean Pira, iar elaborator este Biroul Individual de Arhitectură Roxana Mărculescu.

Din suprafață studiată de peste 14.000 ha sunt reglementate, prin acest PUZ, peste 13.000 ha pentru viitoarele construcții, respectiv alte 1.000 ha pentru circulațiile adiacente.

Potrivit documentației, regimul de înălțime al imobilelor va fi de două, trei și cinci etaje.

Terenurile pe care se intenționează să se construiască se află în partea de vest a orașului Constanța, în vecinătatea magazinului Metro 1 și a centrului comercial VIVO, vezi secțiunea „documente”.

Se dorește reglementarea tuturor loturilor de teren din zona studiată, în prezent neexistând circulații auto și pietonale, accesuri, spații verzi și rețele edilitare.

Ca și utilizări admise, pe teren se vor putea edifica construcții de locuințe colective de până la cinci etaje, cu funcțiuni publice la parter, birouri, spații comerciale, servicii și dotări de cartier (săli fitness, coafor, cosmetică, xerox, agenții turism, cabinete medicale, alimentație publică etc).

Ședinta de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța, în data de 10.10.2024, între orele 11.00-12.00.

Comunicarea rezultatelor pentru Planul Urbanistic Zonal se va face în intervalul 19.10.2024-29.10.2024.

Publicul este invitat să transmit propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal până la 18.10.2024, în scris prin email: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa Primaria Municipiului Constanta - Bd. Tomis,nr. 51, etaj 2, camera 212, în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu sau depuse la registratura Primăriei municipiului Constanța, de la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

PUZ pentru introducerea în intravilan a unui teren situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii