Un al doilea campus școlar va fi construit la Ovidiu, județul Constanța. Investitor, statul turc printr-o fundație
Un al doilea campus școlar va fi construit la Ovidiu, județul Constanța. Investitor, statul turc printr-o fundație
14 Jul, 2023 18:00
ZIUA de Constanta
2783
Marime text
- Investiția se va realiza în orașul Ovidiu, județul Constanța, număr cadastral 112132.
- Se intenționează întocmirea unui PUZ în vederea schimbării destinației terenului pentru o bună valorificare a potențialului natural și economic, aceasta presupunând instituirea de noi reglementări urbanistice
- Este vorba de construire ansamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri utilități și împrejmuire
Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul de prezentare cu privire la proiectul „Modificare PUZ aprobat, pentru construire ansamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri utilități și împrejmuire”. Este al doilea campus școlar anunțat a fi edificat la Ovidiu.
Investiția se va realiza în orașul Ovidiu, județul Constanța, număr cadastral 112132. Documentația de urbanism se elaborează pentru terenul amplasat în sudul Orașului Ovidiu, în suprafață de 30.118,20 mp. Se intenționează întocmirea unui PUZ în vederea schimbării destinației terenului pentru o bună valorificare a potențialului natural și economic, aceasta presupunând instituirea de noi reglementări urbanistice. PUZ va cuprinde reglementări specifice detaliate pentru zona studiată, conform prevederilor legii, structurate în piese scrise şi desenate.
Elaborarea documentației PUZ va cuprinde zonificarea funcțională, reglementări, bilanț teritorial, indici urbanistici principali (regimul de înălțimi, regimul de aliniere, modul de utilizare al terenurilor cuprinzând procentul de ocupare a terenurilor (POT) şi coeficientul de utilizare al terenurilor (CUT), echiparea edilitară (apă, canal menajer şi pluvial, energie electrică, etc).
Zona propusă a fi reglementată prin prezentul PUZ este amplasată în intravilanul Orașului Ovidiu, fiind localizată în zona de sud a localității. Aceasta se delimitează după cum urmează: - la nord - est: NC 112056 – proprietate privată; - la sud-est: Drum de pământ DE 470 și canal apă; - la sud-vest: NC 112638 – proprietate privată; la nord-vest: NC 112416 – drum privat în lucru din care se realizează accesul pe terenul reglementat.
Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA
Firma este fondată în anul 2017, iar pentru anul 2022 a raportat 85 de salariați, o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei și un profit de 168.618 lei. Sediul social este în București, pe strada Matei Basarab nr. 20, Sector 3. Anterior, firma a avut sediul social pe strada Ion Câmpineanu, Sector 1, până în aprilie 2021, când s-au mutat la adresa actuală.
Ca denumire, până în martie 2018, firma a purtat numele de Maarif Filiala București SA. Societatea are un punct de lucru în orașul Voluntari, județul Ilfov, cât și un punct de lucru la Ovidiu, județul Constanța.
Acționari sunt Societatea pe Acțiuni Instituțiile Internaționale de Educație Maarif, cu 99,86%, companie din Turcia, cât și Fundația Maarif – 0,14%, cu sediul în București. Administrator este Ateș Aslparslan.
Fundația Maarif România, funcționează ca sucursală a Fundației Maarif Turcia ( Türkiye Maarif Vakfı). Türkiye Maarif Vakfı a fost înființată la inițiativa Ministerului Educației Naționale al Turciei de către Parlamentul Republicii Turcia prin legea 6721 din 17 iunie 2016. Scopul Fundației este de a asigura în România servicii extinse de învățământ în toate etapele procesului educațional, începând cu învățământul preșcolar până la învățământul universitar, de a înființa instituții de învățământ și campusuri școlare. Fundația va demara programe de pregătire profesională a cadrelor didactice din aceste instituții de învățământ, va desfășura activități de cercetare și dezvoltare științifică, va edita materiale didactice pentru a implementa noi metode de educație și de a desfășura diverse activități educaționale în conformitate cu reglementările din România.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
De la grădiniță la liceu: Cine va construi un campus școlar privat, la Ovidiu!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii