Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou act de urbanism, emis de Primăria Constanța pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații

ro

10 Jun, 2024 11:59 685 Marime text
  • Primăria Constanța a emis pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța un certificat de urbanism.
  • Actul constă în autorizarea lucrărilor de construire necesare montării plăcii permanente.
 
Primăria Constanța a emis pe data de 7 iunie un act de urbanism necesar montării plăcii permanente pentru proiectul care vizează  reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța.
 
Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 1501: Autorizarea  lucrărilor de construire necesare montării plăcii permanente pentru proiectul «Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații» Constanța". Actul de urbanism este valabil 24 de luni.
 
Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceuli Tehnologic de Electrotehncă și Telecomunicații, Constanță" este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile", Prioritatea de investiții 4.4 – Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcurcul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare", Obiectiv Specific 4.5: "Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă".

Obiectivul general al proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța“ a constat în creșterea infrastructuri educaționale relevante pentru piața forței de muncă din municipiul Constanța, ca factor determinant pentru creșterea calității procesului educațional, dezvoltarea timpune a copiilor pentru construirea de abilități sociale și a capacității de integrare socială.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

-  Modernizarea infrastructurii educaționale tehnice pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța prin acțiuni de modernizare a fațadelor, finisajelor și a instalațiilor pentru ridicarea nivelului performanțelor prevăzute în proiectul inițial pentru clădirea în suprafață de 1.028 mp;
- amenajări exterioare;
- îmbunărățirea bazei materiale a liceului, concretizată prin  achiziționarea a 118 obiecte de inventar necesare funcționării infrastructurii edicaționale; dotarea cu echipamente specifice activităților desfășurate în cadrul liceelor tehnologice: mobilier, aparatura tehnică, echipamente IT;
- Îmbunătățirea condițiilor de performanță termoenergetice  aferente clădirii liceului.

Pnin reabilitarea, modernizarea și dotarea liceului, proiectul a contribuit la:

-  facilitarea accesului populației școlare din municipiul Constanța la un proces educațional calitativ și modern, având în vedere faptul că proiectul a prevăzut crearea de condiții tehnico-materiale optime pentru studiu;

- sporirea accesulul la învățământul profesional și tehnic ca urmare a carelării capăacității instituționale a unității de învățământ, echiparea cu dotări și echipamente didactice și de ordin administrativ;

- diminuarea costrurilor sociale ca urmare  asigurării unei infrastructuri educaționale care să stimuleze și să facilitete accesuil copiilor spre treptele superioare ale învățământului, cu implicații indirecte în sensul diminuării fenomenului de părăsire timpurile a școlii și creșterii niveluli de educație a populației locale.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotenică și Telecomunicații Constanța" a avut o valoare totală de 13.079.462.17 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Lucrările de reabilitare ale Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța, realizate din fonduri europene

Primăria Constanța achiziționează servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Cumpărări directe: Cine a câștigat contractul de verificarea tehnică în cadrul proiectului de reabilitare a imobilului TNOB Oleg Danovski din Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii