Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou PUZ lansat în consultare publică. Se dorește edificarea unui centru educațional în cartierul Coiciu din municipiul Constanța(DOCUMENT)

ro

01 Oct, 2024 17:00 181 Marime text
  • Pe site-ul municipalității a fost lansat anunțul de intenție privind elaborarea PUZ –  delimitat de strada Steagului, alee de accces, str. Biruinței și str. Soveja, conform avizului de oportunitate obținut pe 16 ianuarie a.c. în vederea edificării unui imobil în care va funcționa un centru educațional
  • Amplasamentul ce vizează planul urbanistic zonal se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice
  • Potrivit datelor, suprafața de teren studiată (propusă a se reglementa) este de 17.334  mp, iar suprafața de teren care a generat PUZ-ul are 499 mp și figurează cu numărul cadastral 243398
  • Potrivit PUG Constanţa, aprobat prin HCLM nr. 653/1999, zona studiată face parte din UTR 5, ZRL4 – subzona locuinţelor colective medii în regim de înălţime P+3-4E, unde pentru stabilirea condițiilor de construire este necesară întocmirea de planuri urbanistice zonale
  • Imobilul va fi situat pe strada Biruinţei 62-64, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp
  • Inițiatorul proiectului, New Dobrogea Turism SRL este înființată din 2012, și este controlată de Sultana Pucerea
  • Menționăm că anterior, SC Cambela Prod SRL și-a dorit să construiască un bloc de patru etaje pe terenul situat pe strada Biruinței, nr. 62 – 64 însă proiectul a fost respins de autoritățile locale
 



 
Pe site-ul municipalității a fost lansat anunțul de intenție privind elaborarea PUZ –  delimitat de strada Steagului, alee de accces, str. Biruinței și str. Soveja, conform avizului de oportunitate obținut pe 16 ianuarie a.c. în vederea edificării unui imobil în care va funcționa un centru educațional.
Amplasamentul ce vizează planul urbanistic zonal se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.

Potrivit datelor, suprafața de teren studiată (propusă a se reglementa) este de 17.334  mp, iar suprafața de teren care a generat PUZ-ul are 499 mp și figurează cu numărul cadastral 243398.

Zona studiată este parte dintr-o zonă preponderent rezidenţială, cu funcţiuni de locuire colectiva si individuală.

Amplasamentul este situat între strada Soveja, strada Biruinței şi strada Steagului. În zonă se află şi unităţi de învăţământ din reţeaua publice: Şcoala de maiştri militari, Academia de Marină Mircea cel Bătrân, Şcoala nr. 23.

Potrivit PUG Constanţa, aprobat prin HCLM nr. 653/1999, zona studiată face parte din UTR 5, ZRL4 – subzona locuinţelor colective medii în regim de înălţime P+3-4E, unde pentru stabilirea condițiilor de construire este necesară întocmirea de planuri urbanistice zonale.

Imobilul va fi situat pe strada Biruinţei 62-64, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp.




Publicul este invitat să transmită observaţii asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până la 05.10.2024, vezi secțiunea „documente”.

Observatiile pot fi transmise prin e-mail la: primarie@primaria-constanta.ro sau prin poștă la adresa: Primăria municipiului Constanșa: Bd. Tomis, nr. 51, et. 2, în atenția Compartimentului planificare urbană sau depuse la Registratura Primăriei Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City ParkMall.

Reamintim, cererea emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ construire imobil P+4E , str. Biruinței nr. 62-64, lot 1 și 2, inițiator societatea New Dobrogea Turism SRL s-a aflat în atenția Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism din luna noiembrie 2023.

 
Aviz favorabil de la APM
 
Inițiatorul proiectului imobiliar a primit  în luna iulie a.c. aviz pozitiv de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța în legătură cu Planul Urbanistic Zonal.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că nu necesită evaluare de mediu, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Decizia încadrare nr. 57 a fost emisă de APM Constanța în data de 24.07.2024.

 
Despre New Dobrogea Turism SRL
 
New Dobrogea Turism SRL este înființată din 2012, are sediul în Constanța pe strada Docherilor nr.2 și este controlată de Sultana Pucerea.
Obiectul de activitate al firmei este „hoteluri și alte facilități de cazare similare„ iar în 2023, a avut o cifră de afaceri de 648.847 lei, un profit de 110.196 lei și datorii de 2.445.392 lei.

Menționăm că anterior, SC Cambela Prod SRL și-a dorit să construiască un bloc de patru etaje pe terenul situat pe strada Biruinței, nr. 62 – 64 însă proiectul a fost respins de autoritățile locale.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii