Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Mediu pentru construirea complexului hotelier Midia Grand Marina

ro

09 Jun, 2021 00:00 5828 Marime text
  • Midia Grand Marina este un proiect ce a primit undă verde de la APM Constanța
  • Comagra SRL este societatea care va implementa proiectul
  • Ei au primit aviz pozitiv și pentru un viitor complex hotelier la Neptun
 
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru investiția imobiliară a societății Comagra SRL.


„Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire complex Hotelier”, amplasat în orașul Năvodari, incinta Port Midia, parcela 38, str. Depozitelor FN, județul Constanța.  Titular este Comagra SRL.
.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din mun. Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro.


Amintim că, în 2019, societatea Comagra SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului un memoriu de prezentare necesar pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal în vederea modificării indicatorilor urbanistici şi construirii Grand Marina + complex hotelier. Obiectivul propus prin prezentul PUZ este situat în judeţul Constanţa, Năvodari, incinta Port Midia, parcela 38, str. Depozitelor, nr. FN. Suprafaţa totală a terenului ce a generat documentaţia este de 136.616 mp / 13,6616 ha, conform Certificatului de Urbanism nr. 1479 din 07.12.2018, şi este compusă din: 132.446 mp / 13,2446 ha teren închiriat de la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi 4.170 mp / 0,417 ha teren aflat în proprietate.
 

Complex și la Neptun


Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru investiția imobiliară a societății Comagra SRL, la Neptun, la Complex Romanța, la începutul anului în curs.

„Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: Construire și Dotare Bază pentru Activități Recreative și de Agrement în Stațiunea Neptun, Complex Romanța, propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, Neptun, Complex Romanța, lot 1/2, județul Constanța, titular fiind Comagra SRL, prin administrator Mușat Elena, cu sediul în municipiul Constanța, aleea Brândușelor.


 

Ce lucrări se vor face la Midia Grand Marina

 
În mod specific, investiţia „Midia Grand Marina” va cuprinde în totalitatea ei, la momentul finalizării următoarele obiective:
 - Bazin portuar - dragat, de adăpostire şi cheiaj pentru aproximativ 250 ambarcaţiuni de diverse lungimi şi canale cu lăţimea de 8 m şi adâncimea de cca 2,00 m pentru mici ambarcaţiuni şi un mic bazin intermediar în zona hotelului.
- mall de divertisment, wellness, sală multifuncţională pentru evenimente, sală jocuri, sală joacă pentru copii, restaurant, cazino - suprafaţa construită - 3.000mp - P+2E;
-club de yachting şi restaurant cu specific pescăresc;
-clădiri adiacente bazinului cu funcţiuni de alimentaţie publică şi cazare la etaj;
-vile turistice cu acces auto şi acces direct la canalele interioare - P+1E-P+3E;
- parc cu alei, mobilier urban şi spaţiu de joacă pentru copii în aer liber;

- piscină exterioare cu anexe - vestiare, grupuri sanitare, bar, terasă umbrită - suprafaţa bazine apa - 1,079,79 mp.
- trei terenuri de sport (tenis).
- trei terenuri de sport multifuncţionale (fotbal).
- pontoane plutitoare pentru acostarea ambarcaţiunilor, de diverse mărimi, amplasate pe conturul bazinului existent, achiziţionate de la producători acreditaţi sau realizate în regie proprie, ancorate de fundul bazinului portuar prin corpi morţi realizaţi din blocuri de beton, legătura dintre pontoane şi corpii morţi fiind realizată cu lanţuri / legături pretensionate, legătura dintre pontoane şi mal realizându-se prin intermediul unor pasarele în consolă - toate cele mai sus menţionate sunt construite din materiale nepoluante cu respectarea normativelor în vigoare. 
 
Zona tehnică va avea un regim de înălţime P înalt şi o suprafaţă totală construită la sol de 2,484mp. Aceasta constă în principal din următoarele repere: 
- Hangar depozitare ambarcaţiuni - 2.000 mp
- Atelier de întreţinere şi reparaţii ambarcaţiuni
- Zonă de ridicare / lansare din/în apa 
- Plan înclinat 
- Platformă betonată pentru depozitare ambarcaţiuni în spaţiu deschis - 5.990,78 mp
- Punct de scafanderie 
- Realizarea împrejmuirii terenului aferent 
- Parcări pentru cel puţin 269 de autoturisme - fundate din piatră de calcar şi pavate cu beton/bitum sau pavele autoblocante 
- Sediul administrativ va fi realizat pe un ponton plutitor
- Sisteme de alimentare cu apă şi energie pentru ambarcaţiuni: terminale tip Gewiss sau similar, montate pe pontoanele plutitoare 
- Zone specializate de separare şi colectare a deşeurilor - separarea, transportul şi depozitarea deşeurilor după natura acestora. 
 

Despre Comagra SRL

 
Firma a luat ființă în anul 1994, având sediul social în Năvodari, pe strada Portul Midia, din orașul Năvodari. Asociați în firmă sunt Elena Mușat, cu o cotă parte de 85% și Amin Hrishieh, care deține 15%. Administratorul firmei este Elena Mușat. În anul 2020, societatea a raportat 32 de angajați, cu o cifră de afaceri de 3.946.569 lei, cu un profit de 1.530.613 lei.
 
Conform Confidas.ro, Comagra SRL este asociat unic la Salport Midia SRL, Hrishieh Amin este asociat și administrator la Mediteranean Shipping Agency SRL, iar Elena Mușat este administrator la Agora Project SRL și censor la General Taxi SA.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii