Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:49 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

www.TopEstate.ro te sfatuieste cum sa gasesti agentul potrivit...

ro

08 Oct, 2009 03:48 2900 Marime text

top_estate.jpgTe-ai hotarat ca a sosit momentul sa te muti. Poate contextul actual nu este dintre cele mai favorabile, insa efectiv nu iti mai gasesti linistea in vechea locuinta sau pur si simplu vrei sa faci o investitie pe termen lung. Totusi, nu poti porni la drum fara sa realizezi cat de importanta este contributia unui agent imobiliar in viitoarea tranzactie. Ai economisi timp, energie, resurse financiare, lasand totul in mana unui profesionist care va sti cum sa te promoveze in randul clientilor sai si cum sa incheie cu succes o posibila negociere.

Daca esti deja contient de beneficiile pe care acesta ti le-ar putea aduce, cum te asiguri ca agentul respectiv este ceea ce cauti? Portalul imobiliar profesionist www.TopEstate.ro te ajuta sa gasesti cel mai potrivit agent imobiliar, pe acela perfect compatibil si pe aceeasi lungime de unda cu tine, atunci cand pornesti in cautarea proprietatii dorite.

Cand vei contura profilul agentului ideal, ar fi bine sa iei in considerare cativa indici:

1. Ai nevoie de un om politicos care sa stie cum sa discute cu posibilii clienti, astfel incat sa nu jigneasca si sa stie sa evite orice posibil conflict. Diplomatia, precum si spiritul de negociator trebuie testate in timpul primei discutii cu el. Daca observi ca se „aprinde" usor sau ca are un comportament nerespectuos, ar trebui sa iti dea de gandit. In mod clar nu este omul care iti doresti sa-ti reprezinte interesele.

2. Verifica-i abilitatile personale precum flexibilitate, rabdare, empatie, persuasiune, chiar simtul umorului, precum si cele profesionale, cum ar fi aptitudinea sa de a negocia sau de a facilita discutii intre cele doua parti. Este foarte important sa stii ca omul respectiv a evoluat atat in plan personal cat si profesional, toate aceste abilitati, contribuind la „palmaresul" sau imobiliar. In acest mod, vor exista sanse mult mai mari ca si tranzactia ta imobiliara sa faca parte rapid din acest palmares.

3. Intereseaza-te cata experienta are in domeniul imobiliar. Este bine sa cunosti de cat timp activeaza pe piata imobiliara si cate tranzactii a realizat. Experienta intotdeauna inseamna indemanare, o caracteristica de care tu ai nevoie din plin. Tranzactiile incheiate in perioada de criza ar trebui sa-ti confere incredere in agentul respectiv. Meseria de agent imobiliar este una dificila in aceasta perioada, asadar, incheierea tranzactiilor reprezinta un real succes pentru agentul respectiv si spune multe despre el ca si persoana: perseverenta, ambitie, spirit de invingator.

4. Afla cum isi promoveaza ofertele. Vrei ca lumea sa afle despre tine si despre ceea ce tu ai de oferit. Astfel, este recomandat sa afli mijloacele de promovare pe care agentul respectiv le are la dispozitie. Mai mult, e bine sa ajungeti la o concluzie aupra modului in care proprietatea ta va fi promovata. De exemplu, poate nu iti doresti o promovare in masa, ci una targetata, catre un anumit segment de public. In acest caz, trebuie sa te asiguri ca si reprezentantul tau imobiliar va sti ce sa faca in astfel de cazuri.

5. Asigura-te ca stie cum sa faca evaluarea unei proprietati in mod corect si logic, folosindu-se de informatia imobiliara bogata de care ar trebui sa dispuna. Daca te sfatuieste asupra pretului, nu ezita sa intrebi cum a ajuns la concluzia respectiva si ce criterii a luat in considerare. In acest fel, iti vei da seama daca agentul cu care discuti are intr-adevar vechime si nu eticheteaza prorpietati „dupa ureche".

6. Daca la finalul discutiei nu-ti poti contura o impresie despre agentul imobiliar respectiv, nu ezita sa ii soliciti recomandari. Chiar daca putina lume recurge la astfel de abordari, un agent trebuie, in primul rand, sa-ti castige increderea. Astfel cu siguranta nu se va sustrage unei astfel de rugaminti. Recomandarile colegilor de munca sau ale fostilor clienti te pot ajuta sa-ti intregesti viziunea asupra sa.

Daca, dupa primele intalniri, consideri ca agentul imobiliar pe care l-ai ales nu corespunde profilului initial pe care ti l-ai conturat, poti oricand incheia colaborarea cu el pentru a incepe o alta noua. Lucrul cel mai important este ca amandoi sa va simtiti confortabil cu relatia profesionala pe care v-o creati. Nu uita ca un agent cu care chiar iti doresti sa lucrezi este acela care isi respecta munca si care lucreaza pentru un comision bine meritat la incheierea tranzactiei. Semnarea contractelor de vizionare reprezinta un semn de seriozitate pentru un astfel de agent.

Asadar, ca si client, nu este recomandat sa te sustragi de la astfel de contrate sau de la plata comisionului final. Daca vrei seriozitate, ofera seriozitate, in caz contrar, relatia se poate termina brusc si, cu siguranta, dezamagitor pentru ambele parti implicate.

Daca ai nevoie de mai multe informatii pe aceasta tema sau ai un bagaj de curiozitati in legatura cu mecanismele pietei imobiliare, nu ezita sa apelezi la specialistii www.TopEstate.ro, sau sa vizitezi portalul ce pune la dispozitie mecanisme unice de informare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii