Detalii șocante despre ”hrana” deținuților câini, pisici, șobolani și resturi din W.C.!
Detalii șocante despre ”hrana” deținuților: câini, pisici, șobolani și resturi din W.C.!: ”Canalul
27 Jul, 2013 16:17
ZIUA de Constanta
2341
Marime text
Continuăm seria mărturiilor oferite de deținuții de la Canalul Dunăre-Marea Neagră cu un aspect care a lăsat cele mai adânci urme nu doar în memoria acestora, dar chiar sechele fizice și psihice pentru cei care au reușit să scape de coșmar și să îl relateze peste ani. Prezentăm, prin urmare, amintirile unor deținuți despre regimul alimentar din lagărele de muncă forțată și, preventiv, facem precizarea că unele amănunte sunt de-a dreptul tulburătoare, șocante.
A existat printre deținuți, majoritatea aduși de la alte închisori, unde suferiseră crunt de foame, convingerea aproape generală că la Canal vor primi hrană mai consistentă pentru a-și reface forțele. Timpul le-a arătat că se înșelaseră cumplit.
De pildă, la Costa Gale, în toamna anului 1952, în lipsa apei, deținuții au mâncat numai hrană rece, după cum își amintea Ioan Dunca, constând „în brânză atât de sărată că noi suspectam că era mai multă sare în conţinut (...) oleacă de marmeladă provenită din cine ştie ce fructe suspecte, noi învinovăţeam bostanii porceşti, completa meniul şi pâinea cea de toate zilele, dacă nu era mămăligă (...) Cert era doar faptul că făina era bine mucegăită, dându-i aroma specifică”. (…)
Continuarea materialului aici: info-sud-est.ro
A existat printre deținuți, majoritatea aduși de la alte închisori, unde suferiseră crunt de foame, convingerea aproape generală că la Canal vor primi hrană mai consistentă pentru a-și reface forțele. Timpul le-a arătat că se înșelaseră cumplit.
De pildă, la Costa Gale, în toamna anului 1952, în lipsa apei, deținuții au mâncat numai hrană rece, după cum își amintea Ioan Dunca, constând „în brânză atât de sărată că noi suspectam că era mai multă sare în conţinut (...) oleacă de marmeladă provenită din cine ştie ce fructe suspecte, noi învinovăţeam bostanii porceşti, completa meniul şi pâinea cea de toate zilele, dacă nu era mămăligă (...) Cert era doar faptul că făina era bine mucegăită, dându-i aroma specifică”. (…)
Continuarea materialului aici: info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii