Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu atletul Dragoș Silvestru, de la CSM Constanța Tema este - În viteză către titlul de campion. Provocări și sacrificii

ro

14 Aug, 2024 10:16 316 Marime text

 
  • Dragoș Silvestru e campion național și internațional inclusiv la seniori, iar în palmaresul său stau numeroase alte distincții, la toate categoriile de vârstă.  
 
Atletul Dragoș Silvestru, sportiv cu dublă legitimare, CSM Constanța - CS Rapid București, este un tânăr pentru care atletismul reprezintă foarte mult, acest sport a devenit o parte însemnată a vieții sale.
 
În vârstă de 24 de ani, Dragoș e campion național inclusiv la seniori, cu ștafeta de 4X100 m. La tineret, a cucerit aurul național la lungime, iar în palmaresul său stau numeroase alte distincții, la toate categoriile de vârstă. A ocupat locul întâi inclusiv la Campionatele Internaționale ale României, iar în acest an și-a făcut debutul și în întrecerile externe, obținând o clasare de care e mulțumit la Campionatul Balcanic de seniori.
 
Originar din satul Fântâna Mare, comuna Ciucurova (județul Tulcea), Dragoș Silvestru a început atletismul la vârsta de 16 ani, la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, prima sa antrenoare fiind Niculina Chiricuță. A lucrat apoi cu Carmen Botea, iar antrenorul său actual, cu care se pregătește de cinci ani, este Alin Larion. A reprezentat și CS Farul Constanța în concursuri, iar acum concurează pentru CSM Constanța și CS Rapid București.
 
Masterand la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“ Constanța, Dragoș Silvestru are o viziune deosebită, și practică, și teoretică, asupra atletismului.
 
El nu dă înapoi nici de la participarea la probele combinate, fiind vicecampion al României de seniori atât la heptathlon (în 2023, cu un valoros record personal), cât și la decathlon (în 2024). Probele combinate - competiții care nu sunt la îndemâna oricui, sportivii trebuind să concureze, în cazurile menționate, în șapte probe din atletism - heptathlonul (alergarea pe 60 m, 60 mg, 1.000 m, săritura în lungime, în înălțime și cu prăjina, aruncarea greutății), respectiv zece probe - decathlonul (100 m, lungime, aruncarea greutății, 400 m, săritura în înălțime, 110 mg, aruncarea suliței, aruncarea discului, săritura cu prăjina, 1.500 m)!
 
Un drum lung și greu în cariera sportivă, pe care Dragoș Silvestru l-a parcurs în viteză, neobosit, și care l-a dus la înalta performanță. Ce provocări a întâmpinat pe acest traseu al vieții sale, ce i-a motivat efortul sportiv și ce planuri de viitor are în atletism?
 
Discutăm despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Dragoș Silvestru, joi, 15 august 2024, de la ora 10.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe //www.ziuaconstanta.ro.
 
Realizator: Marian BOCAI
 
Întrebările redacţiei:
 
1. Dragoș, tu ești tulcean de origine, cum ai ajuns la Constanța și ce te-a atras la atletism, pe care l-ai început aici?
 
2. Având în vedere că ai pornit în atletism în urmă cu opt ani, înainte mai practicasei și alte discipline sportive?
 
3. Care a fost prima ta victorie într-un concurs și cât de important este un asemenea succes pentru parcursul viitor din carieră?
 
4. Participi la mai multe probe, care e favorita ta?
 
5. Cât de greu este să te pregătești și să mai obții și rezultate de vârf în condițiile în care, la Constanța, odată cu demolarea stadionului „Gheorghe Hagi“, a dispărut și pista de atletism, folosită de cei din sportul vostru și nu numai? Mulți sportivi de-ai noștri și oameni de sport se plâng de acest neajuns.
 
6. Care este victoria din cariera ta de până acum la care ții cel mai mult? Dar insuccesul care te-a amărât foarte mult?
 
7. Cât de mult te-a sprijinit familia pentru a-ți îndeplini acest vis al practicării atletismului? Din partea cui ai mai beneficiat de ajutor?
 
8. Când concurezi, îți fixezi ca obiectiv și stabilirea unui record ori primordială este obținerea victoriei, iar ce vine în plus este un bonus?
 
9. Cât de greu ți-a fost să ajungi la titlul de campion și care sunt sacrificiile pe care ai fost dispus să le faci în numele performanței sportive?
 
10. Ce provocări apar pentru un sportiv pe drumul către titlul de campion? Tu te încadrezi la această categorie, ai sărutat deja medalia de aur.   
 
11. Care este idolul tău din atletism și cum te-au influențat personalitatea  lui și exemplul pe care îl oferă?
 
12. Probele combinate sunt un concurs complex, dar și solicitant fizic. Cum reușești să le faci față? Un concurent de la această secțiune atletică are nevoie de ceva special?
 
13. Ce alte sporturi îți mai plac, în afară de atletism?
 
14. Care sunt planurile tale de viitor în acest sport, ținând cont că urmezi și masteratul la FEFS de la „Ovidius“?
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
„Un pariu câștigat“
Atletul Dragoș Silvestru, vicecampion național la heptathlon, la seniori, cu un valoros record personal (GALERIE FOTO)

 
CSM Constanța
Atleții Dragoș Silvestru și Alexandru Toader, medaliați la Naționalele de Probe Combinate. „Și-au depășit limitele“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii