Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu baschetbalistul Sebastian Ciulin, de la CSM Constanța Tema este - Victorii frumoase, într-o poveste - moștenire de familie

ro

26 Sep, 2024 10:15 526 Marime text

 
  • Ascensiunea lui Sebastian Ciulin i-a adus acestuia prezența la echipa națională, dar și în lotul lărgit al echipei de seniori a CSM Constanța.
 
CSM Constanța are un viitor frumos sub panoul de baschet, pe teren strălucind și tânărul Sebastian Andrei Ciulin, internațional de juniori al României, care, în această vară, a promovat cu echipa națională Under-16 în elita continentală, tricolorii obținând la FIBA U16 Eurobasket Skopje 2024 Division B medalia de argint!
 
În vârstă de 16 ani și șase luni, Sebastian Ciulin s-a remarcat încă de mic, el începând baschetul la opt ani, la BC Athletic Constanța, primul său antrenor fiind Bogdan Ivanovici. După trei ani la BC Athletic, Sebastian a evoluat la MC Ball Mangalia, iar apoi un an la Phoenix Galați, cu care a fost vicecampion național Under-15.
 
A urmat CSM Constanța, iar ascensiunea sa i-a adus prezența (fructuoasă) la echipa națională, dar și în lotul lărgit al echipei de seniori a CSM Constanța, sportivul activând în prezent, în paralel, cu rezultate, și la grupele U-17 și U-18 ale clubului constănțean (antrenor, Norbert Kovasch). Sebastian Ciulin (1,87 m) se antrenează curent cu echipa mare, cu care a participat și la un cantonament.
 
Tânărul sportiv urmează o tradiție baschetbalistică în familie, tatăl său fiind Marius Ciulin, cunoscutul arbitru internațional. Fost baschetbalist, acesta este arbitru de 29 de ani, iar de 22 de ani deține ecuson de arbitru internațional! Marius Ciulin este mândru că și fiul său face baschet și încă la un nivel ridicat, întrecându-l deja la capitolul performanțe ca sportiv.
 
În același timp, soții Ciulin au motive de bucurie că și fiica lor, mezina familiei, Maria Alexandra (11 ani), este sportivă, practicând voleiul la CSM Constanța. Sebastian este elev în clasa a 10-a la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanța, acolo unde învață și sora sa.
 
Cum trăiește Sebastian Ciulin această frumoasă poveste a baschetului din viața sa, cum a reușit să ajungă la performanțele din cariera sa de până acum și ce aspirații are în continuare? 
     
Discutăm despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Sebastian Ciulin, vineri, 27 septembrie 2024, de la ora 10.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe //www.ziuaconstanta.ro.
 
Realizator: Marian BOCAI
 
Întrebările redacţiei:
 
1. Sebastian, cum ai început baschetul? Exemplul cui l-ai urmat nu e greu de intuit, având în vedere activitatea deosebită din acest sport a tatălui tău.
 
2. Înainte de baschet, ai practicat ori ai cochetat și cu alte discipline sportive?
 
3. Îți mai aduci aminte primul tău meci oficial de baschet? Cum a fost duelul cu adversarii, dar și cu emoțiile?
 
4. Care este recordul tău personal de puncte marcate într-o partidă?
 
5. În această vară, echipa națională Under-16 a României, din care ai făcut și tu parte, a realizat performanța promovării în primul eșalon valoric al FIBA U16 Eurobasket, cucerind argintul la FIBA U16 Eurobasket Skopje 2024 Division B. Cum a fost acest turneu pentru tine și cum l-ai trăit?
 
6. Cât de mult contează pentru un tânăr jucător să beneficieze de experiența deosebită și de sfaturile tatălui în sportul pe care-l practică, așa cum e și cazul tău?
 
7. Care este cel mai important meci din cariera ta de până acum?
 
8. Ai ajuns la un nivel înalt, sub aspectul performanțelor, în baschetul juvenil. Cum a fost drumul până aici și ce obstacole ai avut de trecut, în drumul tău sportiv, pavat, sunt sigur, și cu sacrificii? 
 
9. Faci parte și din lotul extins al echipei de seniori a CSM Constanța. Ce reprezintă pentru tine prezența alături de baschetbaliști de mare valoare și cu experiență și în străinătate?
 
10. Care este idolul tău din baschet? Ce admiri cel mai mult la el ca sportiv?
 
11. Ce alte sporturi îți mai plac și le urmărești cu interes, în afară de baschet?
 
12. Cum îți place să îți petreci timpul liber și ce hobby-uri ai?
 
13. Ce includ planurile tale de viitor în baschet?
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Baschet
Sebastian Ciulin, de la CSM Constanța, a promovat cu România în prima divizie U-16 EuroBasket
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii