Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:24 05 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Conf. Univ. Dr. Florin Anghel şeful Catedrei de Istorie Modernă, Contemporană şi Ştiinţe Politice, Universitatea "Ovidius” din Constanţa s-a terminat

ro

23 Feb, 2011 00:00 9599 Marime text
img_8311.jpg Profesorul Florin Anghel a participat astăzi la întâlnirea online cu dvs. Reputatul analist a explicat care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un pretendent la funcţia de primar. "Intâi de toate un candidat la primărie trebuie să aiba o experienta administrativa si sa cunoasca cat mai bine realitatile comunitatii. Ar trebui macar sa pozeze in om cinstit si apropiat de oameni. Pe de alta parte ar trebui sa aiba calitatea de a fi un om hotarat in a-si duce pana la capat proiectele administrative chiar in conditiile in care nu ar fi sprijinit de administratia centrala pentru ca pentru lipsa banilor de la buget ar trebui sa gaseasca solutii alternative. Ar trebui de asemenea sa fie si bine informati in legatura cu localitatea in care candideaza, sa-i cunoasca istoria si specificul, potentialul, liniile majore de dezvoltare in viitor". In opinia lui Anghel, dupa 21 de ani, niciunul dintre primarii Constantei nu a aratat un gram de respect pentru tezaurul istoric si cultural al orasului (Peninsula, Mamaia, care nu trebuie vazuta ca pe o adunatura de cluburi). "As aminti situatia situatia Palatului Regal din Mamaia transformat de ani buni in club deocheat in loc de a fi pus in valoare ca un spatiu de cultura - pentru identificare locatia Clubului Castel. Asta pentru a nu discuta mai departe despre zona peninsulara a orasului", a mai spus profesorul de stiinte politice.

I-am suspus atentiei invitatului nostru, patru candidaturi anuntate in perspectiva lui 2012 pentru primaria Constanta. Probabil unele nu vor mai exista iar altele li se vor alatura celor prezentate. Asadar - Radu Mazăre, Christian Gigi Chiru, Nicolae Nemirschi şi Sorin Greavu - reprezintă patru modele umane şi comportamentale diferite şi care consideră că are propria şansă să devină primarul Constanţei.

Aflam in continuare care sunt punctele slabe si puncte tari ale celor patru in viziunea analistului Florin Anghel:

Radu Mazare: Puncte forte: experienta in administrarea orasului, eforturi in promovarea unui anumit tip de turism, atragerea categoriilor sociale defavorizate prin sponsorizari oferite de catre primarie. Puncte slabe: incapacitatea de a intelege ca orasul Constanta este al doilea oras al tarii ca numar de locuitori si in consecinta evitarea in cei 11 ani a oricaror tendinte de dezvoltare culturala, financiara, de infrastructura, de urbanism modern, de mediu, de turism cultural, de apropiere de marile metropole ale Europei.

Christian Gigi Chiru:Puncte tari: capacitatea administativa de a evalua starea urbanistica a orasului si implicarea neconditionata in eliminarea unor abuzuri flagrante care ar destructura si mai mult arhitectura specifica. Puncte slabe:o notorietate mai redusa in comparatie cu primarul Mazare si cu fostul ministru Nemirschi si situatia neclarificata inca in randurile partidului din care provine.

img_8312.jpg

Nicolae Nemirschi: Puncte tari: colaborarea indelungata cu primarul Mazare si buna cunoastere a situatiei din primarie, vizibilitate mai mare decat a unora dintre posibilii candidati, o experienta in problemele de mediu pe care ceilalti nu o au. Puncte slabe: nu este clar in momentul de fata care sunt fortele politice care il vor sustine in campania electorala, dat fiind ca USL sa propuna un singur candidat.

Sorin Greavu: Puncte tari: ar fi putea fi faptul ca e independent. Puncte slabe: lipsa notoritatii publice si probabil a experientei in administratia publica.

Scurt CV Florin Anghel:

-Florin Anghel este conferenţiar universitar la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, din cadrul Universităţii „Ovidius", din Constanţa, şi secretar ştiinţific al facultăţii.

-Doctor în istorie (2002, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti).

-Florin Anghel a publicat trei volume: „Construirea sistemului <Cordon sanitaire>. Relaţii româno-polone, 1919-1926" (Cluj Napoca, Editura Nereamia Napocae, 2003), „Construirea sistemului <Cordon sanitaire>. Relaţii româno-polone, 1919-1926", ediţia a II-a (Târgovişte, Editura Cetatea de Scaun, 2008) reeditare, si  „<Revoluţia morală>. Regimul politic sanatist din Polonia, 1926-1930", (Târgovişte, Editura Cetatea de Scaun, 2008).

Intrebarile redactiei:

1. Care este gradul de simpatie politică in Romania, in Constanta?

F.A.: Constanta pare a fi o situatie atipica in perisajul politic romanesc in sensul ca nu exista simpatii politice bine conturate, mai degraba, constantenii voteaza persoane cu buna notorietate si cu proiecte comunitare specifice unei regiuni in care afacerile si turismul sunt elementele principale economice.

2. Când alegem să ne prezentăm la vot?

FA: Votul constantenilor la fel ca si in tara este mai degraba un bvot emoitional care tine cont de evolutii politice la zi si care de regula nu are la baza un spirit critic si analitic al intregului mandat. Decizia de a ne prezenta la vot tine mai degraba de tipologia candidatului, de discurs , de felul in ca acesta isi apropie electoratul( incusiv prin mita electorala) si mai putin analizeaza oferta politica. In acest fel votul electoratului constantean nu este neaparat in conformitate cu realitatile.

3. Care sunt motivele de a nu participa la vot? Profil si motivatie.

FA: Dezamagirile fata de clasa politica prezenta, confuzia in ceea ce priveste spectrul politic actual si anume colaborarea dintre partide traditionale de stanga si de dreapta, gradul inalt de coruptie a clasei politice, incapacitatea de a croi proiecte viabila. Cel care nu voteaza de obicei face parte din segmentul activ, cu o varsta sub 40 de ani, adica populatia care nu se regaseste decat demagogic in actiunea politica a partidelor si candidatilor.

4. E foarte important ca alegatorii sa stie ce candidati participa la vot si din partid, inclusiv consilieri si inainte si dupa alegeri?

F.A.: Este obligatoriu ca acela care merge la vot sa cunoasca activitate publica a candidatului precum si programul electoral a partidului din care candidatul face parte. Proiectele locale sunt sau nu sprijinite la nivel guvernamental.

5. Care este rolul si importanta sondajelor de opinie pentru candidati/partide dar pentru opinia publica?

F.A.: Sondajele de opinie de regula in Romania indus o stare emotionala pentru alegator. Ele reprezinta o opinie la un moment dat care se poate schimba destul de rapid functie de evenimentele prevazute. AS VREA SA DAU EXEMPLU ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2009. 

6. Care sunt principalele calitati pe care ar trebui sa le aiba un primar (cinstit, apropiat de oameni, cu experienta de conducere, bine informat, destept, de incredere, hotarat, autoritar, diplomat, patriot, sa arate bine, bogat, familist, gagicar?

F.A.: Intai de toate un candidat la primarie trebuie sa aiba o experienta administrativa si sa cunoasca cat mai bine realitatile comunitatii. Ar trebui macar sa pozeze in om cinstit si apropiat de oameni. Pe de alta parte ar trebui sa aiba calitatea de a fi un om hotarat in a-si duce pana la capat proiectele administrative chiar in conditiile in care nu ar fi sprijinit de administratia centrala pentru ca pentru lipsa banilor de la buget ar trebui sa gaseasca solutii alternative. Ar trebui de asemenea sa fie si bine informati in legatura cu localitatea in care candideaza, sa-i cunoasca istoria si specificul, potentialul, liniile majore de dezvoltare in viitor. Dupa 21 de ani, niciunul dintre primarii Constantei nu a aratat un gram de respect pentru tezaurul istoric si cultural al orasului (Peninsula, Mamaia, care nu trebuie vazuta ca pe o adunatura de cluburi). As aminti situatia situatia Palatului Regal din Mamaia transformat de ani buni in club deocheat  in loc de a fi pus in valoare ca un spatiu de cultura  - pentru identificare locatia Clubului Castel. Asta pentru a nu discuta mai departe despre zona peninsulara a orasului.

7. Avem spre studiu in acest moment patru candidaturi sa consideram anuntate in perspectiva lui 2012 pentru primaria Constanta. Probabil unele nu vor mai exista iar altele li se vor alatura celor prezentate. Asadar - Radu Mazăre, Christian Gigi Chiru, Nicolae Nemirschi şi Sorin Greavu - reprezintă patru modele umane şi comportamentale diferite şi care consideră că are propria şansă să devină primarul Constanţei. As vrea sa-i caracterizam pe fiecare in parte, in limita informatiilor pe care le avea si a faptelor lor palpabile pana in acest moment. Care dintre cei patru au tipologia unui administrator al unei localitati. Puncte slabe, puncte tari:

Radu Mazare: Puncte forte: experienta in administrarea orasului, eforturi in promovarea unui anumit tip de turism, atragerea categoriilor sociale defavorizate prin sponsorizari oferite de catre primarie. Puncte slabe: incapacitatea de a intelege ca orasul Constanta este al doilea oras al tarii ca numar de locuitori si in consecinta evitarea in cei 11 ani a oricaror tendinte de dezvoltare culturala, financiara, de infrastructura, de urbanism modern, de mediu, de turism cultural, de apropiere de marile metropole ale Europei.

Christian Gigi Chiru:Puncte tari: capacitatea administativa de a evalua starea urbanistica a orasului si implicarea neconditionata in eliminarea unor abuzuri flagrante care ar destructura si mai mult arhitectura specifica. Puncte slabe:o notorietate mai redusa in comparatie cu primarul Mazare si cu fostul ministru Nemirschi si situatia neclarificata inca in randurile partidului din care provine.

Nicolae Nemirschi: Puncte tari: colaborarea indelungata cu primarul Mazare si buna cunoastere a situatiei din primarie, vizibilitate mai mare decat a unora dintre posibilii candidati, o experienta in problemele de mediu pe care ceilalti nu o au. Puncte slabe: nu este clar in momentul de fata care sunt fortele politice care il vor sustine in campania electorala, dat fiind ca USL sa propuna un singur candidat.

Sorin Greavu: Puncte tari: ar fi putea fi faptul ca e independent. Puncte slabe: lipsa notoritatii publice si probabil a experientei in administratia publica.

8. De ce pierde Constanta zeci de milioane de euro?

F.A.: Neimplicarea administratiei locale in proiecte europene de amploare, lipsa resurselor umane competente, lipsa unor programe coerente de dezvoltare durabila si relatia tensionata cu Bucurestiul.

9. Ca specialist in stiinte politice ce sfat i-ati da unei persoane care intentioneaza sa candideze la o functie publica?

F.A.: Sa-si cunoasca bine comunitatea.

10. Cat de important este vehiculul politic pentru un candidat? Care sunt sansele, avantajele si dezavantajele unui independent?

F.A.: Sprijinul politic este fundamental, cred in decizia candidatului. Teoretic un candidat independent are avantaje, practic insa are foarte putine sanse de a obtine un mandat de primar, daca nu este sprijin chiar si indirect de un partid. 

11. Cat credeti ca va rezista Uniunea Social Liberala si cum se va materialize in contextual alegerilor locale viitoare?

F.A.: Ar fi bine daca USL ar putea participa in actuala formula la alegerile locale din 2012 pentru ca in felul acesta ar exista in oferta politica programe mult mai clare pentru electorat. Mi-e teama insa ca neintelegerile la nivel local din multe judete vor duce la o slabire a USL si ca desemnarea candidatilor se va face nu in functie de protocolul incheiat ci in functie de specificul local.

12. Ce riscuri trebuie sa-si assume cineva care doreste sa candideze, sa devina primar de exemplu?

F.A.:Orice candidat in momentul de fata are de la bun inceput imaginea unei persoane care isi doreste o functie publica pentru a se imbogati. Din pacate experienta celor 21 de ani ne da foarte multe exemple in acest sens. Deci un candidat la primarie trebuie sa se astepte la atacuri sustinute din partea opiniei publice si a mass-media precum si la neincrederea fata de intentiile sale.

13. Care mai este condiţia administraţiei publice locale în contextul crizei actuale?

F.A.: Din pacate administratia publica locala este strans legata de factorul politic, decizional si este foarte greu sa se bazeze pe propriile resurse umane si financiare. Implicarea acentuata a politicului in administratie anuleaza de fapt mult clamata descentralizare.

14. Culoarea politică a primarului sau a Consiliului local are vreo însemnătate la împărţirea sumelor de bani de la bugetul centralizat?

F.A.: In principiu nu ar trebui, in fapt resursele sunt repartizate in functie de sprijinul pe care aceste administratii il acorda la randul lor clientei politice legate de Guvern, nu neaparat din guvern.

15. Cât de predispuşi sunt primarii să comită fapte de corupţie? Fapta de corupţie înseamnă luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, iar corupţie e atunci când vine un cetăţean şi îţi spune să îl pui în posesie contra unui serviciu, sa luam spre discutie acest exemplu...

F.A.: Este foarte usor sa cedeze tentatiei. Pe de o parte pentru ca alegerea in fucntia de primar respecta un criteriu politic si o campanie electorala trebuie finantata iar pe de alta parte faptele de coruptie din primarii au la baza slabiciunea evidenta a administratiei publice, incapabile sa recruteze in randurile ei oameni performanti profesional si cu un profil moral foarte bun. 

16. Revenim la orasul si judetul Constanta. Primarul Radu Mazăre spune că a fost votat de 70% dintre constănţeni, în realitate procentul fiind de 30,57% din cei cu drept de vot (n.r. La acest rezultat se ajunge luând în calcul faptul că din totalul de 282.423 de constănţeni cu drept de vot aflaţi pe listele electorale permanente s-au prezentat la vot doar 125.787 de cetăţeni, dintre care 86.357 i-au acordat votul primarului în funcţie). Nicuşor Constantinescum presedinte CJC a primit 47,03% din voturi in 2008 pe hartie. Dacă aplicăm regula de mai sus, luând în considerare faptul că dintr-un total de 635.505 de locuitori cu drept de vot, s-au prezentat la urne doar 315.125, dintre care 148.208 au votat PSD, adică pe Nicuşor Constantinescu, rezultă că şeful CJC a fost votat de 23,32% dintre locuitorii judeţului. In care dintre cele doua situatii putem vorbi de legitimitatea votului?

F.A.: Legitimitatea unei persoane alese este data de rezultatul votului. Faptul ca mai putin de jumatate din electorat a decis sa participe la votul din 2008 este o dovada a neincrederii  in oferta politica si in candidatii prezenti pe liste.

17. Zilele trecute cei doi au facut o serie de declaratii din care reiesea ca nu sunt foarte siguri daca vor mai candida. Radu Mazare spunea ca renunta la primarie daca nu va avea cel putin 60% in sondaje in timp ce Constantinescu a invocat algoritmul USL. Cum apreciati aceste balbaieli, se pregatesc de campanie sau chiar au temeri vizavi de procente?

F.A.: Declaratiile celor doi sunt declaratii a unor oameni politici experimentati care stiu sa-si inceapa o campanie electorala cu o interventie catre electoratul activ, este greu de crezut ca cei doi nu vor intra in cursa electorala in 2012.

18. Cum trebuie sa arate un primar al anului 2012? Dar electoratul care voteaza?

F.A.: Primarul Constantei in 2012 trebuie sa-si intoarca fata catre oras si mai putin inspre statiunea turistica Mamaia. Electoratul care ar alege acest primar ar trebui sa provina din segmentul tanar si dinamic in sens economic. 

19. Pana la alegerile locale mai este un an departe, probabil vom avea suficient timp sa mai disecam candidaturi. Peste doua saptamani se va transa lupta interna din PDL Constanta. Avem trei candidate, ar putea sa mai apare al patrulea nu este exclus. Practic democrat-liberalii isi joaca ultima sansa pentru 2012. Ce le lipseste, ce le-a lipsit dintotdeauna, la ce trebuie sa renunte si de ce tipologie de sef/presedinte au nevoie in aceasta aceasta perioada pregatitoare alegerilor?

F.A.: Organizatia PDL Constanta nu a fost o organizatie puternica nici la nivel local, nici national. Le-au lipsit lideri de anvergura, le-au lipsit oameni care nu au facut compromisuri majore si le-au lipsit alternativa la administratia Mazare. Au nevoie de un lider care sa prezinte o imagine si un program opuse actualei administratii locale, au nevoie de un lider care sa se adreseze electoratului care nu este captiv, au nevoie de un lider sa fie sprijinit neconditionat de liderii nationali. 

20. Spuneam ca sunt trei candidate anuntati: Senatorul Mircea Banias, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru şi şeful Autorităţii Navale Române, Paul Brânză . La fel ca si in cazul candidatilor la primarie, vreau san e faceti o analiza a punctelor slabe/tari pentru fiecare in parte:

Mircea Banias:Puncte tari: o buna notorietate, bun discurs public si o experienta a conducerii organizatiei. Puncte slabe: notorietatea negativa din ultima perioada, suspiciunile de colaborare cu PSD local si incapacitatea de a contura o organizatie locala puternica in conditiile in care principalul partid de guvermant este PDL.

Christian Gigi Chiru:Puncte tari: figura noua in politica locala, actiunile sale din postura de sef la IJC care de cele mai multe ori se opun deciiilor administrative ale Primariei Constanta. Puncte slabe: Lipsa unei echipe care sa-i coordoneze campaniei, lipsa unui program alternativ si situatia neclara din interiorul organizatiei locale.


Paul Branza:Puncte tari: Relatia personala veche cu presedintele Traian Basescu. Puncte slabe: notoritate redusa.

21. Cum trebuie sa reacţioneze PDL în faţa alianţei opoziţiei, care uneşte PSD şi PNL? Ce perspective are PDL perspectiva pentru a contrabalansa alianţa opoziţiei pe plan local?

F.A.: PDL trebuie sa-si asume neconditionat calitatea de partid de dreapta si in consecinta sa ofere programe si proiecte viabile si opuse administratie locale. PDL poate sa ofere o opozitie reala la USL cu conditia de a renunta la orgoliile interne si a deveni o echipa si cu conditia de a gasi un lider marcant capabil sa intre in alegeri si sa-l infrunte pe actual primar.

22. Cum vedeti intentia garzii vechi (Videanu, Berceanu, Blaga) de a decupla dupa Congres functia de premier de cea de presedinte de partid? Dar intentia lui Blaga de a candida la sefia partidului pe o lista cu mai multi reformatori din partid?

F.A.: In principiu in statele democratice primul ministru este si presedintele partidului de guvernamant. In conditiile in care PDL isi propune ramanerea la putere si dupa 2012 si efectele crizei economice nu sunt lichidate, varianta decuplarii este o solutie benefica pentru PDL.
Ar fi bine daca la Congresul PDL ar exista mai multe candidaturi pentru ca in momentul de fata partidul are nevoie de o reformare interna majora pentru a intra intr-un an electoral extrem de greu.

23. Va aparea un nou partid dupa Congresul PD-L?

F.A.: Nu, categoric nu. PDL pare a fi un partid foarte inchegat in ciuda declaratiile publice. 

24. Care este cel mai optimist termen de aderare la Spatiul Schengen? Cat de mare ar fi esecul politic si diplomatic al Bucurestiului daca, sa spunem, anul viitor pe vremea asta o sa fim tot in afara Schengen?

F.A.: Cel mai optimist termen ar fi toamna acestui an. Nu putem vorbi doar de aderarea Romaniei atata vreme cat in UE insista sa nu fie decuplata Romania de Bulgaria de acest proces. Sigur ca ar fi esec, dar este un esec asumat de presedintele Basescu.

25. Printre altele, Franta si Germania s-au opus aderarii la Schengen pe motiv ca avem probleme cu coruptia in vami. Credeti ca acum se face curatenie in vamile indicate sau, pur si simplu, se face curatenie in acele locuri in care oportunitatile si interesele diferitelor cercuri s-au stins deja sau avem de-a face cu o actiune de forta, de lupta impotriva coruptiei?

F.A.: Este vorba in mod clar de o presiune externa, pe de alta parte este si o presiune interna pentru ca tema luptei impotriva coruptiei a fost tema majora a campaniei electorale si ea trebuie cumva contabilizata. Portul Costanta ar putea interesa UE dar nu stiu daca si pe presedinte. Cred ca operatiunea din Portul Constanta ar putea fi impinsa inspre campanie, daca este o actiune politica. Vom vedea.

26. Romania a stat mereu in spatele unui protector. Ca dovada recenta, in 2007 am intrat in UE sub obladuirea Frantei, care acum pare ca si-a luat mana de pe noi. Am ramas copiii nimanui in comunitatea europeana? Suntem capabili sa mergem inainte, dar nu in genunchi, fara sa fim sub tutela unei mari natiuni?

F.A: In momentul de fata avem un parteneriat strategic cu SUA, care sunt decise sa sprijine Romania in plan militar si politic. In conditiile actuala, UE nu este in masura sa influenteze foarte mult decizia factorilor politici de la Bucuresti. Nu putem trai ca o tara fara tutela. 

27. Intre Rusia si Turcia, catre care dintre cele doua mari puteri extracomunitare din proximitatea Romaniei credeti ca ar trebui sa ne indreptam atentia si eforturile diplomatice si economice cu predilectie?

F.A.: Relatiile dintre Romania si Turcia sunt relatii bune, nu exista tensiuni majore, exista o comunitate foarte mare de interese si perspectiva unei dezvoltari foarte bune. Intre Romania si Rusia, relatiile politice in actualul stadiu, atata vreme cat va exista Republica Moldova.  

28. Ierarhia mondiala este pe punctul sa se schimbe la varf. Ar trebui sa lasam in urma licuricul mare „SUA" si sa privim catre China, sau Brazilia si India?

F.A.: Nu ar trebui sa lasam in urma SUA ci sa privim mai atent catre China, Brazilia si India pentru a avea si cu aceste state relatii economice si diplomatice strange. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gigi Chiru 24 Feb, 2011 11:03 Am pentru voi doar trei cuvinte:"GIGI CHIRU PRESEDINTE!"
  • Justice 23 Feb, 2011 16:44 dar la puscaria de la poarta alba de nu-si depun domnii astia candidatura???
  • Relu Redivivus 23 Feb, 2011 16:41 atentie, chirule, se zvoneste ca cei patru parlamentari, intr-o intalnire de taina, au pus pe hartie o intelegere, ca sa te spulbere!!
  • Basescu si slugoiul de la DNA 23 Feb, 2011 16:38 Mazare, de unde ai tu banii aia cu care ti-ai luat masini, hoteluri si toalele alea cu care te afisezi. Ca nu ai la baza nici o diploma. Si de cand primarii dau pachete la saraci ca sa fie votati? Cand scapam noi de oameni ca tine din viata politica si sa intre unul cate unul la DNA?
  • Constanta Pride 23 Feb, 2011 16:36 Cand armele tac, vorbeste diplomatia, cand diplomatia tace, incep razboaiele. Un razboinic termina ce a inceput, si calca pe maracine pt a ajunge la adversar...mass-media este a doua putere in stat, iar razboiul de care ati pomenit se desfasoara sub ochii presei din Romania, cu bunavointa dvs. Cred ca in momentul asta razboiul va fi castigat de cel care "condimenteaza"cel mai mult lucrurile, ca doar publicul tinta sunt tot romanii:) "da-i cezarului ce-i al cezarului"! bafta Radule, n-avem alternativa.
  • Gabriel 23 Feb, 2011 16:35 Vrem un primar care sa ne scape de cainii vagabonzi. Problema maidanezilor e foarte grava si autoritatile continua sa o trateze cu superficialitate. Inca cineva care are de suferit de pe urma cainilor vagabonzi: turismul local. E socul pe care il au toti strainii caretrec prin Constanta.
  • Votam Mazare 23 Feb, 2011 16:34 Youre the man Radu!
  • pe vremuri circula un banc 23 Feb, 2011 16:33 Pe vremuri, circula un banc...:" Ceausescu ajunge in Iad si cere sa vada cazanele cu smoala ale tuturor popoarelor. Cazanul americanilor era pazit de zeci de draci, pentru ca acestia sa nu fuga. Cel al rusilor - la fel. La ceaunul romanilor - liniste! Nici urma de picior de drac!!! Revoltat, cere explicatii...Raspunsul a fost simplu: Daca unul scoate capul afara, sar ceilalti, din interior, si-l trag inapoi. La ce le mai trebuie paza???" Cam in aceeasi postura va vad si pe dumneavoastra. Sunteti singurul om politic din Romania care ati scos capul, ati facut ceva, iar acum incearcati sa-l mentina deasupra! Rezultatul? Mai stiti cati se afla in cazan si-si doresc sa va vada in aceeasi oala cu ei??
  • Florian Constantin 23 Feb, 2011 12:50 Gigi Chiru presedinte!