Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu înotătoarea Eva Paraschiv, de la CSM Constanța Tema este - Curse nebune în bazin, către medalii și recorduri

ro

25 Jul, 2024 09:27 338 Marime text

 
  • Eva Paraschiv a început natația la Atena Sport Club Constanța, avându-l ca antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, cel care o pregătește și astăzi, la CSM Constanța. 
 
La 17 ani, înotătoarea Eva Paraschiv, de la CSM Constanța, este multiplă campioană națională la nivel juvenil, participantă, cu rezultate bune, la Europene și Mondiale, dar și dublă medaliată la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).
 
Eva Paraschiv - o sportivă cu reale calități, atât fizice, cât și tehnice, și cu perspectiva certă de a atinge performanțe de vârf și ca senioară.  Recent, Eva a participat, obținând medalii de aur, dar și alte prezențe pe podium și timpi importanți, la Cupa României, de la Târgu Mureș, la tineret, rezultate care completează palmaresul deja bogat al înotătoarei.
Eva Paraschiv și Răzvan Florea 
Eva pare că face natație de o viață, e în bazin de la patru ani și jumătate. A început acest sport la Atena Sport Club Constanța, avându-l ca antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, cel care o pregătește și astăzi, la CSM Constanța. Medaliile și recordurile personale în competiții au devenit o obișnuință pentru Eva Paraschiv, care, în plus, a reușit să stabilească și un record național, în 2021, la 50 m fluture (la fete 14 - 15 ani).
 
Anul trecut, ea a obținut locul 8 la Campionatul European de juniori de la Belgrad, la 100 m fluture. În 2022, la FOTE de la Banska Bystrica (Slovacia), Eva Paraschiv a evoluat în trei finale, cucerind argintul în proba de ștafetă combinată 4x100 m mixt, bronzul la ștafetă 4x100 m mixt și un meritoriu loc șase la 200 m fluture, cu timpul de 2:19.78, ceea ce a reprezentat record personal.       
 
Cât de lung și de greu a fost drumul de la mica sportivă începătoare la campioana de astăzi, ce sacrificii a făcut Eva în numele performanței sportive și ce planuri de viitor are tânăra înotătoare? 
 
Discutăm despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Eva Paraschiv, vineri, 26 iulie 2024, de la ora 10.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe //www.ziuaconstanta.ro.
 
Realizator: Marian BOCAI
 
Întrebările redacţiei:
 
1. Eva, cum a început povestea ta în natație, prin ce împrejurare ai ajuns la bazinul de înot?
 
2. Îți mai aduci aminte de prima ta participare, ca mică sportivă, la o competiție?
 
3. Care a fost prima ta victorie într-un concurs și câtă încredere ți-a dat acel succes pentru parcursul ulterior?
 
4. Cât de important este pentru tine să ai ca antrenor un fost mare sportiv, medaliat olimpic, precum Răzvan Florea?
 
5. Care e cel mai important sfat pe care ți l-a dat acesta, atât pentru natație, cât și pentru viață?
 
6. Care e proba ta favorită?     
 
7. Care este cea mai importantă victorie din cariera ta de până acum?
 
8. Ai reușit să dobori și un record național, care, la rândul lui, a fost doborât apoi. Pentru tine ce e mai important: să cucerești o medalie de aur ori să stabilești un record al României?
 
9. Cum decurge o zi de pregătire pentru tine?
 
10. Cât de greu ți-a fost să ajungi la statutul de campioană și ce sacrificii ai făcut în această direcție? Ce e mai dificil, să urci pe locul întâi ori să te menții acolo? 
 
10. Ce sportiv sau sportivă din natație admiri în mod deosebit și care sunt calitățile sale care te-au impresionat?
 
12. România participă, în această perioadă, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ce mesaj ai pentru lotul de natație și ce așteptări ai de la înotătorii tricolori de la JO 2024?                 
 
13. Ce faci în puținul timp liber pe care-l ai? Care sunt hobby-urile și pasiunile tale și ce alte sporturi îți plac, în afară de natație?
 
14. Care sunt planurile tale de viitor în natație? Până unde speri să urci în acest sport?
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea GALERIE FOTO găsiți și alte imagini cu Eva Paraschiv.

 
Citește și:

Atena Sport Club Constanța
Înotătoarea Eva Maria Paraschiv, două medalii și un loc șase la Festivalul Olimpic al Tineretului European
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii