Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:57 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Care sunt primele semne ale unui AVC

ro

16 Feb, 2022 14:26 2695 Marime text


 
  • Dr. Silvia Popi, medic primar neurolog, este invitata emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 16 februarie, de la ora 14.00.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră, observațiile sau părerile în legătură cu subiectul abordat, exprimate cu respectarea unui limbaj adecvat și cu evitarea atacurilor la persoană. 


Consumul de alcool dar și stilul de viață mai degrabă sedentar pe care l-a impus multora dintre noi pandemia de Covid-19 pot conduce, în cazul unor persoane, alături de alți factori, la producerea unui accident vascular cerebral.
 
Adesea, AVC-urile lasă urmări în organism, sechele care pot schimba complet viața unei persoane.
 
Care sunt primele semne ale unui AVC, cum putem reduce factorii de risc ce pot favoriza producerea acestuia, dar, mai ales, este posibilă recuperarea neurologică după un astfel de accident?
 
Acestea toate sunt întrebări la care ne  răspunde dr. Silvia Popi, medic primar neurolog, invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 16 februarie, de la ora 14.00.
 
De asemenea, pe parcursul emisiunii, medicul vorbește și despre tehnicile e ultimă oră ce pot fi folosite în cazul pacienților care au suferit un astfel de accident, pentru recuperarea acestora.
 

AVC poate fi cauzat de un stil de viață nesănătos:  sedentarismul, obezitatea, fumatul, alcoolul.


Pacientul poate să prezinte dureri de cap, amorțeli, vărsături, amețeală, instabilitatea mersului, spune medicul.

 

AVC  este o boală a arterelor creierului, constând într-un blocaj al uneia dintre aceste artere. Se poate produce într-un mod brusc sau în mod gradual, explică medicul.



Medicul a vorbit despre experiența sa în Spitalul Județean Constanța.
 

Fiecare caz mi-a dat o  mulțumire aparte. Cu fiecare pacient am dezvolatat o relație de empatie, de înțelegere reciprocă. M-am identificat cu munca de acolo. Am stat mai mult în spital decât acasă. Munca mi-a dezvoltat intuiția clinică și experiența. Conduita terapeutică trebuie dublată de omenie, de înțelegere, Lucrurile trebuie să decurgă bine.

 

Îi sfătuiesc pe pacienți să nu se lase descurajați.  Noi venim în sprijinul lor cu kinetoterapia clasică și robotică. Este motivant pentru pacient. El însuși face acea mișcare. Se îmbunătățește tonusul muscular și chiar memoria.

 






ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră, observațiile sau părerile în legătură cu subiectul abordat, exprimate cu respectarea unui limbaj adecvat și cu evitarea atacurilor la persoană.








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii