Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:47 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Studenţilor Stomatologi „Ovidius“ - „Mai multe cunoştinţe, mai mulţi prieteni şi o şansă de a evolua în domeniul mult drag nouă“

ro

24 Apr, 2015 00:00 3769 Marime text
Asociaţia Studenţilor Stomatologi „Ovidius“ Constanţa s-a înfiinţat legal de curând, chiar dacă, de-a lungul timpului, a funcţionat sub diverse denumiri, însă nu s-a bucurat de statutul din prezent. La solicitarea noastră, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii „Ovidius“, Aureliana Caraiane, a subliniat rolul studenţilor din cadrul facultăţii pe care o conduce şi i-a încurajat să participe la acest interviu.

Cum ai descrie Asociaţia Studenţilor Stomatologi „Ovidius“ Constanţa?

Narcisa Păduraru: ASSOC este percepută în mod distinct de fiecare membru în parte, dar există totuşi şi anumite percepţii comune care constituie de fapt scopul nostru principal. Asociaţia este menită să pună pe primul loc nevoile studenţilor, pentru îndeplinirea lor fiind nevoie de multă muncă şi implicare din partea fiecărui membru. Pentru mine însă, ASSOC înseamnă mai multe cunoştinţe acumulate, mai mulţi prieteni şi o şansă de a evolua în domeniul mult drag nouă.

Ce calităţi trebuie să îndeplinească un membru al acestui grup?

Narcisa Păduraru: Un membru al acestui grup ar trebui să fie dornic să contribuie şi să se implice în toate activităţile asociaţiei şi, de asemenea, să fie organizat, muncitor, entuziast şi dedicat fiecărui proiect pe care ASSOC îl organizează.

Obişnuiţi să organizaţi o serie de acţiuni umanitare de sărbători. Cum decurg aceste donaţii?

Cojocariu Andreea Elena: Da, în preajma sărbătorilor, încercăm să organizăm o serie de acţiuni umanitare şi nu numai. În luna decembrie a anului trecut, a avut loc Balul Bobocilor pentru noii studenţi intraţi la cele două specializări din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară. S-a stabilit, împreună cu studenţii, un preţ modic pentru fiecare bilet achiziţionat, iar din banii strânşi au fost cumpărate cele necesare pentru copiii cu dizabilităţi de la un centru din Constanţa. Pentru sărbătorile pascale de anul acesta, cu ajutorul câtorva studenţi de la Tehnică Dentară am reuşit să strângem fonduri, hăinuţe şi jucării pentru o mămică epileptică şi fetiţa ei de doar patru anişori, din Medgidia. Fericirea se citea în zâmbetul şi în ochişorii celei mici când m-a văzut, iar privirea ei încerca să acopere fiecare lucru nou pe care îl primise. Sper să reuşim în fiecare an să dăruim un moment de bucurie şi un zâmbet celor care au într-adevăr nevoie.

Care credeţi că sunt avantajele acestei facultăţi, în comparaţie cu cele din ţară?

Cojocariu Andreea Elena: Am avut ocazia să vizitez atât Clujul ,cât şi Bucureştiul, ca oraşe, dar Constanţa are ceva aparte, marea, iar Campusul Universitar la malul mării este visul oricărui student. Atât Stomatologia, cât şi Tehnica Dentară nu sunt două facultăţi pe care trebuie să le urmezi doar pentru că vor părinţii. Nu sunt grele, dar nici uşoare. Îţi cer timp, răbdare, îndemânare, dar îţi livrează rezultate garantate. Te învaţă să-ţi foloseşti ambele mâini, astfel încât mai târziu să poţi vinde servicii medicale. Un avantaj important este acela că facultatea dispune de o clinică - practica fiind cea mai importantă -, iar dacă ai nevoie de îndrumare trebuie doar să îndrăzneşti; cadrele universitare îţi vor da răspunsurile de care ai nevoie. Nu ştiu care sunt reacţiile celorlalte facultăţi, dar ştiu că aici, dacă îndrăzneşti, poţi să reuşeşti.

Pe lângă studiul intens, studenţii de la Medicină şi Tehnică dentară ştiu să se şi distreze. Cu ce se deosebesc popularele ,,Stoma party-uri“ de alte petreceri?

Vlad Săgeată: „Stoma party“ a fost un eveniment gândit pentru a fi organizat cam de trei ori pe an şi conceput ca o ocazie de socializare şi de relaxare a studenţilor din facultatea noastră. Din păcate, a fost organizat mult prea des la un moment dat şi şi-a cam pierdut farmecul şi numărul de participanţi. Astfel, am decis să lăsăm să se stingă focul acestei petreceri, pentru a-l reaprinde, dar de data aceasta aşa cum a fost gândit el la început.

Care sunt obiectivele ASSOC pentru anul 2015?

Vlad Săgeată: După cum poate ştiţi, doar ce ne-am reînfiinţat din punct de vedere legal, acesta fiind primul obiectiv, de a avea un statut legal. Pe locul doi, constituirea unei echipe puternice, şi aici fac apel către toţi colegii să se implice, să organizăm manifestări ştiinţifice, evenimente culturale, evenimente caritabile şi un congres studenţesc, în viitorul apropiat, având în vedere că avem toată susţinerea din partea conducerii Facultăţii de Medicină Dentară. Nu în ultimul rând, vrem să reprezentăm studenţii în forumurile de conducere ale Universităţii „Ovidius“. Noi, membrii fondatori - Narcisa Păduraru, Andreea Cojocariu, Ateş Casimceali -, am făcut primul pas, poate şi cel mai greu, aşa că următorii paşi trebuie făcuţi împreună cu toţi ceilalţi studenţi ai facultăţii.

Cum decurg examenele de admitere la cele două specializări ale Facultăţii de Medicină Dentară şi ce îi sfătuiţi pe viitorii candidaţi?

Vlad Săgeată: Ca în fiecare an, admiterea are loc printr-un examen scris la specializarea Medicină dentară, constând într-un test grilă - 75% Anatomie şi 25% Chimie sau Fizică, la alegere -, iar la specializarea Tehnică dentară, admiterea constă într-o probă de aptitudini, făcându-se media cu cea de la Bacalaureat. Toate informaţiile se găsesc pe site-ul facultăţii noastre. Pe viitorii candidaţi îi sfătuiesc să înveţe, să fie relaxaţi, admiterea nu este grea nicăieri, greul urmează după ani şi ani de muncă şi de studiu... doar pentru asta am ales această meserie, nu?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii