Comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, la „ZIUA-n amiaza mare”
Comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, la „ZIUA-n amiaza mare”
24 Feb, 2022 14:47
ZIUA de Constanta
2725
Marime text
- Ediția de vineri, 25 februarie, ora 13.00, a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare” o are ca invitat pe șefa Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu, Steluța Popescu.
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
Steluța Popescu conduce instituția din 2020, cu o întrerupere de șase luni. Lucrează la Garda de Mediu Constanța din 2003, chiar de la înființarea instituției, anterior desfășurându-și activitatea la Agenția pentru Protecția Mediului. Garda Națională de Mediu (GNM) este o instituție de inspecție şi control din subordinea Ministerului Mediului. Este finanțată integral de la bugetul de stat.
GNM are în subordine 41 de comisariate județene, Comisariatul Municipiului Bucureştişi Comisariatul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, instituții fără personalitate juridică. Activitatea Gărzii Naționale de Mediu are trei obiective: prevenirea poluării mediului, refacerea acestuia şi aplicarea legii în domeniul protecției mediului, direcțiile principale fiind controlul poluării, biodiversității, biosecuritățiişi ariilor protejate.
La „ZIUA-n amiaza mare“ vom vorbi, cu Steluța Popescu, despre modul în care comisarii Gărzii de Mediu Constanța își desfășoară acțiunile de inspecții și control, despre sancțiunile aplicate în situații de încălcare a legilor mediului. Vom afla, astfel, informații despre situația gestionării cazurilor de poluări, a gropilor de gunoaie, a importurile ilegale de deșeuri și multe altele.
Activitatea de inspecție şi control a Gărzii de Mediu este structurată pe trei domenii principale: controlul poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol, subsol şi ape subterane, gestiunea deşeurilor etc.), fiind inclus şi controlul respectării regimului substanțelor şi preparatelor chimice periculoase şi controlul biodiversității, biosecuritățiişi ariilor naturale protejate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii