Conduce o organizaţie care, anul acesta, împlineşte 100 de ani De vorbă cu tânăra care aduce la Constanţa nume mari ale scenei româneşti
Conduce o organizaţie care, anul acesta, împlineşte 100 de ani: De vorbă cu tânăra care aduce la Constanţa„Evenimente Constanţa“ a devenit, în ultimii cinci ani, un brand de succes pe piaţa locală. Ce fel de activităţi ai organizat şi promovat din 2009 şi până astăzi?
Activitatea mea în organizări de evenimente a început în toamna lui 2009, cu piesa de teatru „PAM PAM“, care a avut loc în club Phoenix. Am descoperit acest domeniu organizând şi promovând piese de teatru cu actori din Bucureşti. M-am ocupat de cursuri de dezvoltare personală pentru părinţi (Atelierul Părinţilor), dar şi seminarii pentru elevi şi profesori cu trainerul Cristina Neguţ, apoi a urmat primul show de comedie, cu Doru Octavian Dumitru, în 2010, şi de aici au luat amploare show-urile de stand-up comedy (Teo, Costel, Bordea, Micutzu etc.). Am colaborat de-a lungul anilor cu numeroşi artişti consacraţi: Alexandrina Hristov, Paula Seling, Pavel Stratan, Mihai Mărgineanu, Bosquito, maestrul Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mihai Bobonete şi Adrian Vancică, Horaţiu Mălăele, Manuela Harabor, Magda Catone, Florin Piersic Jr. şi lista poate continua. De mai bine de doi ani, colaborez cu Trupa Sufleţel, ce realizează spectacole pentru copii. Pot spune că am diversificat evenimentele pentru a acoperi o paletă mai largă de solicitări din partea constănţenilor.Care sunt cele mai reuşite concerte şi spectacole pe care le rememorezi mereu cu drag?
Toate evenimentele au ceva frumos şi muncesc la ele cu sau de plăcere. Un spectacol de teatru pe care îl apreciez foarte mult ar fi „Dragostea durează 3 ani“, cu Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob şi Vitalie Bichir. În primul rând, actorii ştiu foarte bine să imprime autenticitate personajelor din piesă, iar situaţiile sunt izbitor de reale. O surpriză plăcută, în ultima vreme, am avut-o şi cu piesa „Soţ de vânzare“. Sunt spectacole care au umor, dar nu sunt lipsite de „învăţăminte“ şi îţi oferă perspective noi despre relaţiile interumane. Un artist cu adevărat impresionant este maestrul Gheorghe Zamfir, care încă reuşeşte să redea prin muzica sa cele mai sublime comori ale folclorului românesc autentic. Chiar dacă nu aş fi organizator, tot aş veni la concertele sale. Atmosferă frumoasă la concerte fac, de asemenea, Mihai Mărgineanu şi trupa sa.
Ce genuri muzicale şi ce tip de umor preferă constănţenii?
Fiecare gen muzical are fanii lui. Prezenţă mare la concerte am văzut la artiştii care apar des pe micile ecrane în general, indiferent de gen. Tinerii preferă trupele rock sau rock alternativ, publicul matur apreciază artişti ca Horia Brenciu, Loredana, Mihai Mărgineanu.Ce înseamnă JCI şi ce rol ai în această echipă?
JCI vine de la Junior Chamber International şi este o organizaţie de tineri antreprenori şi profesionişti voluntari în diverse domenii care derulează proiecte pe anumite nevoi ale societăţii în care trăim. JCI Constanţa a organizat proiecte business în care a facilitat noi colaborări şi parteneriate între oameni de afaceri (JCI PLAY 4x4, care a obţinut un premiu important la Conferinţa Europeană din Malta 2014, Business Networking Event), campanii umanitare, training-uri pe dezvoltare personală (Public Speaking & Debate, Dezvoltarea Carierei etc). Organizaţia JCI dezvoltă abilităţile membrilor săi şi, prin unirea forţelor echipei, urmăreşte să obţină un impact pozitiv în societate, rezultat în urma implementării acestor proiecte. Sunt în JCI Constanţa din 2010 şi am avut mai multe responsabilităţi: Director PR, Secretar General, în 2011, Vicepreşedinte Resurse Umane, în 2013, Director Adjunct (Deputy), în 2014, iar de anul acesta, sunt Preşedinte JCI Constanţa. Tot anul acesta, JCI împlineşte 100 de ani de existenţă şi este prezentă deja în peste 120 de ţări. Organizaţia este mult mai dezvoltată în celelalte ţări membre din Europa, Asia şi America, unde a avut ca membri marcanţi pe: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foşti preşedinţi ai SUA: George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, preşedintele Franţei, Jacques Chirac, prinţul Albert de Monaco, fostul prim-ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul prim-ministru al Poloniei, Jan Bielecki, şi multe alte personalităţi. Îndemn pe această cale tinerii între 18-40 de ani să acceseze site-ul www.jciconstanta.ro şi să ne abordeze dacă vor să se dezvolte şi să ne ajute să implementăm proiecte de succes pentru comunitatea noastră.
Care a fost aportul tău în AIESEC Constanţa?
AIESEC Constanţa a fost „prima dragoste“ în voluntariat, locul în care am petrecut mai bine de doi ani din studenţia mea, care m-a format ca organizator de evenimente şi ca antreprenor. Acolo am fost membru foarte activ, am făcut parte din echipa de vânzări, resurse umane şi cea de manageri de proiect. Am coordonat unul dintre proiectele majore pe educaţie ale AIESEC Constanţa, „Learn Today, Build Tomorrow“, care se adresa elevilor de liceu şi care a inclus şase weekend-uri de pregătiri. Am înţeles că acest proiect s-a reluat şi acum. În AIESEC, am avut primele experienţe ca trainer şi am coordonat, un an de zile, echipa de traineri a organizaţiei. Le recomand tuturor o experienţă de voluntariat în care să îţi asumi roluri sau responsabilităţi importante pe care să le tratezi cu seriozitate. Doar aşa te poţi dezvolta şi poţi avea rezultate excelente care se răsfrâng, vă asigur, în viaţa personală şi profesională.Ce alte proiecte noi ai în plan pentru anul acesta?
Îmi place să mă provoc, să diversific activităţile la care particip sau pe care le întreprind. Cu echipa din JCI am descoperit, anul trecut, escalada şi rapelul în Cheile Dobrogei, plimbările, drumeţiile în natură, mersul pe schiuri iarna etc. Astfel, am hotărât să dezvolt activităţi în care te relaxezi şi te provoci în acelaşi timp fizic şi psihic. În vacanţa din februarie, organizez, împreună cu Dream Explorer (firma unui coleg din JCI Constanţa), o tabără de schi la Azuga, dedicată începătorilor; de asemenea, doresc să iniţiez şi la vară diverse expediţii, atât la munte cât şi în zona Dobrogei, poate chiar şi în Delta Dunării. Am avut ocazia să străbat braţele şi lacurile deltei cu caiacul, în aprilie 2014, cu cei de la Active Training, care ne susţin mereu în proiectele de voluntariat din JCI Constanţa. Urmăriţi cu atenţie www.evenimente-constanta.ro şi veţi fi informaţi din timp de toate aceste activităţi!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp