Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“, la o universitate din Anglia Drumul spre o afacere de succes în showbiz

ro

29 Jul, 2014 00:00 5003 Marime text
Irina Racoviceanu, fostă elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, a absolvit Canterbury Christ Church University. În prezent, aplică toate cunoştinţele teoretice acumulate în urma studiilor din străinătate în afacerea recent deschisă în Constanţa, pe care o manageriază cu pasiune şi profesionalism.

Când şi din ce motive ai hotărât că vrei să studiezi în străinătate?

Am decis să studiez în Marea Britanie la sfârşitul clasei a XII-a, cu puţin timp înaintea examenului de Bacalaureat. Am aflat despre această facultate de la un prieten care era student în primul an la profilul Business management şi am fost foarte impresionată de sistemul de învăţământ abordat de britanici. Am privit acest lucru ca pe o oportunitate şi o experienţă unică, din care am avut foarte multe de învăţat.

În ce mod a contribuit studiul la Universitatea Canterbury Christ Church în dezvoltarea ta ulterioară pe plan profesional?

Când am ales să urmez această facultate, nu stabilisem exact domeniul şi ţara în care voiam să activez după absolvire, însă eram la curent cu faptul că profilul pentru care am optat, Business management, are o arie largă de aplicabilitate, la nivel internaţional.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat a constat în faptul că am devenit o persoană practică în tot ceea ce fac şi că am învăţat să analizez lucrurile înainte de a lua decizii. Toate examenele noastre constau în cercetări bazate pe fapte reale, pentru care noi trebuia să găsim soluţii, ceea ce îţi dezvoltă foarte mult gândirea, un lucru esenţial în afaceri.

De ce ai ales să studiezi managementul afacerilor în Anglia, şi nu în altă ţară din occident?

Având în vedere că Anglia este o ţară multiculturală, înveţi să convieţuieşti şi să înţelegi foarte mulţi oameni, din propriile lor puncte de vedere. Acest lucru te pregăteşte foarte mult atunci când vine vorba de a conduce o afacere, deoarece asta implică să fii capabil a-ţi construi relaţii cu oamenii de lângă tine.

Ce obiect de activitate are trustul Intermusic Media, pe care l-ai fondat odată cu întoarcerea în ţară?

Intermusic Media a fost înfiinţat în ultimul an de facultate, pornind de la ideea de a combina o afacere cu o pasiune. Aşa am deschis un studio de producţie audio şi mai apoi o şcoală de muzică (School of Music) alături de mătuşa mea, Mariana Nicolae. În prezent, există multe proiecte în desfăşurare pe partea de producţie, atât cu artiştii trustului cât şi cu cei de pe piaţa românească, iar şcoala se bucură să fie aleasă de un număr mare de copii extraordinar de talentaţi, cu foarte multe premii în palmares.

Cum este să munceşti cu artişti de toate vârstele?

Este foarte interesant, deoarece ai mereu câte ceva nou de învăţat. Ca să le poţi înţelege cu adevărat punctele de vedere, trebuie să priveşti lucrurile din perspectiva lor şi să găseşti o cale de mijloc. Un manager bun ştie întotdeauna să îi împace pe toţi.

Unde şi cum să ne aşteptăm să te vedem în următorii ani?

Următorii ani îi văd cu cât mai multe reuşite pe toate planurile, deoarece mereu mi-a plăcut să visez la lucruri măreţe. Vreau să continui să dezvolt pasiunea pentru muzică şi să profit de orice oportunitate care îmi apare în cale. Surprizele plăcute nu se opresc aici!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cx 29 Jul, 2014 11:24 bla bla bla