Evoluţia unei tinere care a câștigat în 2005 Premiul I la Festivalul de Muzică ,,San Remo“, alături de corul „Classic Style“
Evoluţia unei tinere care a câștigat în 2005 Premiul I la Festivalul de Muzică ,,San Remo“, alături deCristiana Dicianu a câștigat, în 2005, Premiul I la Festivalul de Muzică „San Remo“ împreună cu colegii de la corul „Classic Style“. Fosta elevă a Liceului Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa ne vorbește despre provocările, preferinţele și spectacolele ei ca tânără interpretă vocală.
Cum îţi amintești debutul pe plan artistic?
Momentul pe care îl consider un prim pas către muzică este cel în care am câștigat, alături de corul de copii ,,Classic Style“, Premiul I la Festivalul de Muzică ,,San Remo“, Italia, în anul 2005. Desigur, întreaga perioadă în care am fost membru al acestui cor mi-a adus beneficii în ceea ce privește formarea mea ca interpret.Care este genul tău preferat de muzică pe care îţi place să-l interpretezi?
Sunt adepta mai multor genuri muzicale, printre care pop, dance, soul, blues, R&B, jazz. Fiecare gen are unicitatea sa și tind să cred că abordarea fiecăruia ţine de starea de spirit, deci mi-ar fi greu să cataloghez unul ca fiind superior celorlalte.Cu ce artist internaţional ţi-ai dori să concertezi?
Aș putea enumera mai mulţi artiști, însă am să o menţionez doar pe Sia, tocmai datorită originalităţii care o conturează ca artist complet.Care dintre evenimentele la care ai cântat ţi-au rămas cel mai aproape de suflet?
Fiecare eveniment la care am simţit un feedback mai mult decât pozitiv din partea celor prezenţi este special. Acel moment în care observi cum lumea bate ritmul piesei pe care o interpretezi și îţi zâmbește discret în semn de mulţumire. Cred cu tărie că acela este momentul în care ești cu adevărat împlinit: când ai parte de aceste gesturi simple, dar cu o însemnătate atât de puternică. Restul vine de la sine.Ce le lipsește astăzi în România vocaliștilor, instrumentiștilor și compozitorilor?
Personal, susţin ideea de excentricitate, lucru care nu este accentuat în rândul artiștilor români. Consider că o mică doză de creativitate este necesară oricărui artist pentru a ieşi în evidenţă. Plus că în România se pune mult prea mult accent pe vestimentaţia și gesturile insolente. Mi-ar plăcea să văd un număr mai mare de artiști care transmit un mesaj demn publicului, prin adevărate calităţi vocale, atitudine și prezenţă scenică. Și da, cred că la aceste aspecte ar trebui să se lucreze mai mult.
Unde și când te pot întâlni și asculta constănţenii?
Momentan nu locuiesc în Constanţa, însă voi anunţa evenimentele la care voi participa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp