Interviu cu autorul celei mai așteptate cărți gastronomice Cine este Cosmin Dragomir și ce înseamnă „Curatorul de zacuscă“
Interviu cu autorul celei mai așteptate cărți gastronomice: Cine este Cosmin Dragomir și ce înseamnă „Curatorul- Autorul celei mai așteptate cărți gastronomice, Cosmin Dragmir a vorbit pentru cotidianul ZIUA de Constanța despre copilărie, carte și ponturi de care trebuie să ținem cont când ne alegem fructele și legumele.
„Sper că fac educație gastronomică. Îmi doresc foarte mult să scăpăm de acest rasism culinar pe care îl avem că nimic nu e al nostru.“
În timpul interviului, Cosmin Dragomir ne-a povestit despre cine este el, despre cum a luat naștere cartea și am discutat despre anumite capitole din culegerea sa. Ne-a dezvăluit ce preparat îi pregăteam mama sa în copilărie și ne-a spus că i-a oferit un întreg capitol acestui desert deoarece este pe cale de dispariție.
Totuși, Cosmin are experiență în domeniul horeca. Ne-a dat un pont important pentru atunci când mergem la piață să cumpărăm fructe și legume:
Întreaga experiență prin care a trecut, povestea care susține această afirmație a fost detaliată în interviu.„Nu tot timpul la piață e mai bine. Nu zic să nu cumpărăm de la piață, zic să avem grijă de la cine cumpărăm din piață.“
Și cum această carte a luat naștere dintr-o simplă coincidență, el fiind specializat în jurnalismul de gastronomie, ne-a promis că vor mai urma alte cărți cu aceeași greutate ca cea pe care a lansat-o duminică, 5 august, la Constanța.
La capitolul preparate românești care ne diferențiază de alte popoare, Cosmin Dragomir ne-a oferit o poveste despre turiștii români care caută ciorba în vacanțele în străinătate.
Interviul integral îl găsești pe link-ul de mai jos.„Ciorbele ne sunt cu adevărat identitare. Sunt o mâncare de zi de zi cu o frecvență enormă de consum, aproape în fiecare zi mâncăm ciorbă și avem foarte multe variațiuni, avem sute de rețete diferite de ciorbe, nu ceea ce vedem, din păcate, în restaurante. Oriunde te duci, că ești în Bucovina, că ești lângă Dunăre, ai aceleași șașe - șapte tipuri de ciorbe.“
Citește și:
„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Despre tot și toate. Gastronomia românească și conexiunile sale
Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Ciorba noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi... Și ciorba s-a fiert!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp