Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Remus- Ionuț Moldovan, candidat PNL Constanța pentru Senatul României - „Vom aduce irigațiile pe câmpurile județului. Fac parte din acest proiect și am încredere că se va concretiza”!

ro

21 Oct, 2024 17:00 246 Marime text
INTRO:


Remus Ionuț Moldovan este candidat la Senat pe locul 4 pe lista filialei Constanța a Partidului Național Liberal.

Are studii în domeniul economic, cu o licență în Științe Economice, specializarea Management Financiar Contabil, și un master în Științe Agricole, axat pe Agricultura Ecologică.

În cadrul unui interviu acordat ZIUA de Constanța, Remus Moldovan a vorbit despre contactul cu viața politică și motivația candidaturii sale dar și despre care ar trebui să fie prioritățile viitorului Parlament, despre problemele agricultorilor din județul Constanța și a punctat și obiectivele personale în cazul în care va ajunge senator.
 
 


Vă rugăm să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc și să ne spuneți când ați intrat în PNL?
 
Mă numesc Moldovan Remus Ionuț, am 40 de ani și sunt din comuna Albești, județul Constanța.
Activez în domeniul agricol, unde împreună cu familia dețin o fermă agricolă, în care lucrez de aproximativ 20 de ani.
Am studii în domeniul economic, cu o licență în Științe Economice, specializarea Management Financiar Contabil, și un master în Științe Agricole, axat pe Agricultura Ecologică.
 

În vară, la locale și fratele dvs. a candidat și a reușit să câștige funcția de primar al comunei Albești. A fost dispariția tatălui dumneavoastră (n.r. fostul primar Gheorghe Moldovan) un factor decisiv să intrați amândoi în politică?
 
Este un subiect sensibil pentru mine. Tatăl meu a condus comunitatea timp de 15 ani, sfârșind tragic într-un accident rutier.
Decizia de a intra în politică a fost influențată de mai mulți factori. Dispariția tatălui meu a fost un factor important, având în vedere că era un om dedicat, cu principii liberale și multe proiecte realizate. Eu și fratele meu dorim să continuăm moștenirea lui.
În plus, am găsit în PNL Constanța o echipă unită, tânără și dedicată, în care mă regăsesc și care a demonstrat că are încrederea cetățenilor, așa cum arată rezultatele alegerilor local e.
 

Cum ați ajuns să candidați la alegerile parlamentare?
 
Fiindcă familia mea are un istoric politic, am decis să continui munca regretatului meu tată în slujba comunității.
 

De ce doriți să fiți senator?
 
Îmi doresc să pot ajuta cetățenii județului nostru, deoarece un senator are un rol crucial în reprezentarea intereselor comunității, comunicând cu cetățenii și găsind soluții pentru problemele lor, fie că e vorba despre educație, sănătate, infrastructură, locuri de muncă sau promovarea turismului. Aș dori să fiu aproape de oameni și să contribui activ la îmbunătățirea vieții lor.
 
Ce fel de campanie vă propuneți? Credeți că este important ca oamenii să știe pe cine trimit în Parlament?
 
Absolut, este esențial ca oamenii să știe pe cine aleg pentru Parlament. În această campanie, îmi propun să stau cât mai mult printre cetățeni, să le ascult nevoile și să găsim împreună soluții. De asemenea, vom desfășura o campanie media pentru a comunica mesajele și planurile noastre de viitor.
 

Ce considerați că puteți realiza în Parlament? Vă considerați un parlamentar activ sau mai degrabă disciplinat, care respectă deciziile partidului?
 
Doresc să particip activ la ședințe și să identific problemele comunității pe care să le rezolv împreună cu colegii mei. Sunt un om de echipă și cred în responsabilitate. De asemenea, intenționez să promovez județul Constanța și potențialul său turistic, balneo-terapeutic, agricol și comercial, având în vedere că orașul nostru este unul dintre cele mai importante porturi din Europa.
 

Ce considerați că trebuie promovat în județul Constanța?
 
În primul rând, turismul. Constanța are un potențial turistic imens, cu un litoral superb și extins, de care nu multe țări se pot mândri. În ultimii ani, s-au realizat lucrări de modernizare și lărgire a plajelor, iar standardele au crescut considerabil. Este important să asociem litoralul cu diverse obiective turistice, având în vedere că județul nostru găzduiește cel mai vechi oraș din România, Tomis, dar și multe alte puncte de interes turistic, cum ar fi cetățile de la Adamclisi, Histria, Capidava și Callatis.
 

O inițiativă liberală veche care nu s-a materializat este renunțarea la taxa de pod de la Fetești – o dublă taxare pentru constănțeni. Se mai poate face ceva în acest sens?
 
Sincer să fiu, nu am o cunoaștere profundă a acestei inițiative, dar consider că locuitorii județului Constanța sunt puțin nedreptățiți de această taxă, având în vedere că este principala cale de acces a județului nostru.
Deși fiecare pod necesită costuri de întreținere, cred că se poate propune o reducere a acestei taxe sau eliminarea ei pe extrasezon.
 

Județul Constanța stă foarte prost la capitolul irigații, în ciuda investițiilor naționale. Cum vedeți rezolvarea acestei probleme?
 
Fiind implicat în domeniu, pot spune că am discutat cu ANIF Constanța și cred că vom reuși să aducem apă pe câmpurile județului în viitor. Fac parte din acest proiect major și am încredere că se va concretiza. Măsura pe care o consider esențială este să trecem de la vorbe la fapte.
 

Ați remarcat că încrederea în politicieni, în special în parlamentari, este scăzută. Care este mesajul dumneavoastră și ce măsuri veți susține pentru a crește nivelul încrederii?
 
Este adevărat că încrederea populației a scăzut, în parte din cauza diverselor probleme legate de politicieni, de-a lungul timpului. Recâștigarea acestei încrederi este o provocare, dar, fiind parte din generația tânără, mă voi lupta să demonstrez că putem redobândi încrederea prin muncă și devotament. Observ că oamenii au încredere în noua generație de politicieni și este datoria mea să continui să construiesc această relație de încredere.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citește și:
 

Interviu Adriana Arghirescu, președinte OFL municipiul Constanța și candidat PNL pentru Camera Deputaților - „Sănătatea și educația sunt prioritățile mele”!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii