Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea „PSD, un partid de misogini"

ro

27 Feb, 2010 03:43 3510 Marime text

cap_5.jpgAsta a spus-o deputatul constănţean, care în interviul realizat de cotidianul nostru a precizat că şi soţul său, senatorul Miron Mitrea recunoaşte acest lucru. Manuela Mitrea se fereşte să spună că „niciodată" nu va pleca din PSD crezând că în politică este precum în dragoste: niciodată nu trebuie să spui niciodată.

R - Miron Mitrea nu a fost atât de acid la adresa lui Cristian Diaconescu în vreme ce Radu Mazăre, de altfel apropiat de acesta având în vedere că Diaconescu şi-a derulat un mandat chiar în circumscripţia de la Constanţa, i-a adresat cuvinte grele făcându-l chiar „jitie"... Cum comentaţi reacţia lui Mazăre?

Manuela Mitrea: - Mă gândesc că această reacţie a lui Radu Mazăre îşi are rădăcinile tocmai în perioada de care amintiţi, aceea a mandatului şi probabil are o motivaţie. Ştim cu toţii că Radu este slobod la gură şi spune exact ce gândeşte dar de când îl cunosc, este prima oară când îl aud folosind un astfel de epitet la adresa unui coleg...

R: - Dacă peste patru ani plecaţi din PSD, îl vedeţi în stare pe Mazăre să vi se adreseze cu acelaşi apelativ?

MM: - Nu. Relaţia mea cu primarul Mazăre a fost întotdeauna bună şi înainte şi după ce am devenit deputat de Constanţa. Sunt convinsă că nu! Şi aproape sunt convinsă şi că nu voi pleca din partid. Spun aproape, pentru că în politică este ca în dragoste: niciodată să nu spui niciodată...

R: - Cât de mult v-a surprins gestul lui Radu Mazăre cedându-i voturile lui Victor Ponta, deşi mulţi se aşteptau să facă acest gest cu adresă către Miron Mitrea?

MM: - Nu m-a surprins. Mircea Geoană trebuia înlăturat de la conducerea partidului şi pentru asta trebuiau unite toate forţele. A procedat corect indiferent de relaţia pe care o are cu Miron.

R - De ce aţi declarat unui ziar, înainte cu câteva zile de Congres, că Radu Mazăre nu va avea nicio şansă?

MM: - Nu am declarat aşa, mai ales că eu cred că fiecare din cei care au fost înscrişi în această competiţie aveau şansa lor mai mică sau mai mare, dar aveau o şansă!

R - Gurile din Constanţa spun că în ciuda faptului că Miron Mitrea i-a adus în partid pe Mazăre&comp., aceştia nu se poartă corespunzător iar în campania electorală pe care aţi dus-o pentru parlamentare aţi fost cam singură... Cât adevăr este în această istorie?

MM: - Vă pot spune că se poartă „corespunzător" ca să folosesc acelaşi cuvânt şi până la urmă m-ar enerva să-mi facă cineva temenele, urăsc lucrul asta! Cât despre campania electorală, nu am fost singură, am avut tot timpul lângă mine o echipă extraordinară şi de câte ori am cerut sprijinul l-am primit, atât de la Radu Mazăre cât şi de la Nicuşor Constantinescu.

R: - Simţiţi vreo urmă de misoginism la echipa PSD de la Constanţa?

MM: - O urmă? Glumiţi! E ditamai misoginismul în politica românească, în toate partidele şi din păcate în PSD mai mult ca în altele. Chiar şi Miron a recunoscut de nenumărate ori acest lucru. Noi la Constanţa stăm mult mai bine decât în alte judeţe unde nu au avut nici măcar o femeie pe listele de candidaţi. Suntem trei femei parlamentar PSD din acelaşi judeţ ceea ce este enorm, credeţi-mă!

R: - Au existat oameni „vechi" în PSD Constanţa care au fugit la venirea noii echipe. Poate aţi auzit de ei: Liana Naum, Gheorghe Donţu, Gheorghe Martin, Tudor Baltă, Dan Nicolae Rahău. De ce credeţi că oamenii ăştia au fugit din partid?

MM: - Da, am auzit de ei. Pe unii dintre ei îi cunosc bine. Cred că motivaţia părăsirii echipei nou aleasă este diferită de la un caz la altul. Au existat supărări ale celor ce nu s-au mai regăsit pe listele de candidaţi, alţii care nu au mai fost aleşi în funcţii de conducere, motive personale şi evident... alte motive. Dar vreau să vă spun un lucru: politicianul nu este ca vinul şi nu devine neapărat mai bun doar pentru că este mai „vechi".

Interviu realizat de Cornelia POPESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii