Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Zorile, sanctionat cu trei mii lei

ro

30 Oct, 2008 00:00 2517 Marime text

Reprezentantii localului unde au petrecut cei aproape o suta de nuntasi sustin in continuare ca toxiinfectia alimentara nu a fost produsa de mancarea din meniul servit la evenimentul de sambata. Cu toate acestea, Inspectia Sanitara de Stat si Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana (ASPJ) Constanta au decis amendarea restaurantului.

Trei mii de lei. Atat a primit conducerea localului Zorile pentru faptul ca, in lipsa conditiilor igienice, zeci de nuntasi au continuat petrecerea la spital. Din declaratiile bolnavilor internati la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta reiese ca alte rude care au participat la eveniment sunt spitalizate fie la unitatea sanitara Victor Babes din Capitala, fie in Calarasi sau Braila. Potrivit lui Marius Enescu, director executiv al ASPJ, amenzile au fost aplicate dupa ce s-a constatat ca anumite portiuni din bucataria restaurantului nu indeplineau conditiile igienice necesare. In replica, Gheorghe Tararache, sef de sala la Zorile, sustine ca din acelasi meniu au mancat si membrii orchestrei, angajati ai localului, iar a doua zi au mai avut loc alte doua actiuni, dar nimeni nu a prezentat simptomele unei toxiinfectii alimentare. In schimb, acesta nu exclude, totusi, posibilitatea ca unul dintre salariati sa fi fost purtator de microbi.

Numarul bolnavilor a crescut

Daca marti dimineata, raportul ASPJ arata ca 31 de bolnavi au fost spitalizati in Constanta, in cursul zilei de ieri, numarul a ajuns la 38. Potrivit sefului ASPJ, 75 de persoane care au luat parte la nuntile de sambata, printre care se gaseste un mire, doua mirese si socrii, au avut nevoie de asistenta medicala si s-au prezentat la doctor. Alte zeci de persoane se afla sub supraveghere in alte judete. Investigatia epidemiologica este in derulare, iar pana in prezent s-a constatat ca boala a debutat la aproximativ opt - douazeci si patru de ore de la consumul alimentelor. "Produsele recoltate de la restaurantul Zorile sunt inca in lucru, nu avem rezultate preliminare", a explicat dr. Enescu.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii