Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:18 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Electorală Mihaela Andrei, candidat PNL, despre motivația candidaturii sale la Camera Deputaților (VIDEO)

ro

20 Nov, 2024 14:05 709 Marime text

Azi, 20 noiembrie 2024, în cadrul unui interviu la ZIUA Electorală, Mihaela Andrei prezintă cele mai importante puncte ale programului de guvernare PNL, dacă va vorbi și despre motivația candidaturii sale la Camera Deputaților.

Mihaela Andrei a fost ales local trei mandate, este președintele Consiliului de Administrație al societății Mamaia SA și face parte de puțin timp din Consiliul de Administrație al Termocentrale Constanța SRL, unde unic asociat este Consiliul Local Municipal Constanța.

„Parlamentul este un loc unde vocile celor mai puțin auziți pot fi aduse în atenția publicului. Pot fi un avocat al drepturilor pentru categoriile marginalizate și pentru cei care nu au mijloacele necesare pentru a-și face cunoscute problemele", susține Mihaela Andrei.


Mihaela Andrei subliniază că, în cei 12 ani de activitate, a fost o voce pentru cei cu mai puține șanse, asigurându-se că problemele lor sunt aduse în atenție. Se descrie ca o persoană dedicată dreptății. 

Eu în 12 ani de zile am fost și sunt o voce a celor ce au mai puține șanse de a li se auzi vocea.
 

Într-adevăr sunt o persoană cărea îi place dreptatea și luptă pentru asta.

Aceasta evidențiază schimbările semnificative din Constanța, susținând că dezvoltarea orașului a luat un nou avânt. Andrei își exprimă încrederea în capacitatea liberalilor de a conduce țara spre progres.

Merg pe stradă în campanie electorală și o doamnă mi –a spus că supărarea ei este cea că am facut coaliție. Dreapta e dreapta, stânga e stânga. La nivel național, trebuie respectat votul românilor. PNL nu s-a dezis niciodată de program, de direcția unui partid de dreapta.

Constanța și-a schimbat drumul de dezvoltare. Nu am văzut Constanța atât de schimbată ca drum cum este acum. Am mare încredere în țara condusă de liberali.

Mihaela Andrei exprimă rezerve față de contribuțiile administrației anterioare PNL în Constanța, subliniind progresele aduse sub conducerea liberală. Ea menționează renovarea Liceului Rotaru, considerând-o un exemplu concret de îmbunătățire. Printre planurile de viitor se numără un CET bazat pe energie regenerabilă, ceea ce va reduce costurile apei.

Am o reticență cu privire la aportul adus de partidul de dinainte ca PNL să vină la conducere în orașul Constanța.

La Liceul Rotaru, abia acum avem un liceu renovat. Nu mai mergem în gaură.  

Vom avea un CET eco, pe energie regenerabilă. Privitor la gunoi, vom fi mai responsabili. Când CET-ul se va finaliza vom plăti mai puțin la apă. E important să se vrea...La noi s-a vrut acum, în administrația liberală. E un proiect extrem de important! CET–ul ar trebui să se finalizeze în 2026.  

Andrei punctează la ZIUA Electorală și că, în prezent, administrația din Constanța este concentrată pe aducerea orașului la un standard de normalitate, având în vedere deficitul major la nivel de parcuri și nu numai. 

Într-adevăr Constanța e foarte mult focusată pe normalitate acum și aici mă refer la administrație. Fiind pe minus cu mult, nu avem încă străzi, parcuri, trebuie să terminăm cu normalitatea Constanței ca să ne putem focusa pe dezvoltare.  

Primăria Constanța a cerut Inspectoratului de Poliție Constanța să facă o analiză privind numeroasele vize de flotant de pe raza unor școli de renume! Pe parcursul anului școlar 2024-2025, încă 22 de grădinițe, școli și licee vor intra în proces de reabilitare. În timpul lucrărilor, multe dintre clase vor fi relocate la alte unități de învățământ care sunt în apropiere și au spațiu disponibil.

Deja au fost relocate clasele pregătitoare de la școlile care au intrat în renovare, iar pe parcurs vor fi relocate și alte clase din cele 22 de școli ce urmează să intre în reparație, a precizat Primăria Constanța.

Foarte mulți părinți au sesizat Primăriei Constanța faptul că mulți dintre elevii relocați sunt copiii care locuiesc în proximitatea instituției, în timp ce elevii care locuiesc în alte cartiere, chiar și în partea opusă a orașului, rămân în școală.  

Sunt câteva școli vânate în Constanța. E o chestie de curaj pe care domnul primar o are. A întreprins mai mult acțiuni curajoase.

Nu se apucă nimeni să ducă în asemenea etapă ca apoi să se renunțe. Va fi dusă până la capăt.- a punctat Mihaela Andrei. 


Cartierele nou apărute trebuiau să prevadă și școlile. Trebuie aplaudată aceasta initiativă a primarului. Sunt părinte și înteleg și părinții care-și doresc ce e mai bine pentru copiii lor. Înțelegem părinții ce doresc cea mai buna educație pentru copiii lor.

Știu școli cu învățători și profesori care nu au un renume, dar sunt foarte dedicați și își fac treaba foarte bine. Concentrându-ne pe școlile de top începe o competiție, punem o presiune. Nu putem să punem presiune pe anumite școli.

Mihaela Andrei pune accent pe necesitatea unui parcurs european pentru România și pe asigurarea stabilității naționale, declarând că prioritățile sunt centrate pe bunăstarea românilor.

Toată lumea este mobilizată. Mobilizarea este a fiecaruia dintre noi. Avem nevoie ca țara noastră să aiba un parcurs european, să aibă o stabilitate. Suntem mobilizați în primul rând pentru români.

Mihaela Andrei își exprimă preferințele pentru conducerea PNL după alegeri, menționându-i pe Bogdan Huțucă, apreciat pentru profesionalismul său, și pe Ilie Bolojan, recunoscut pentru reputația sa foarte bună la nivel național.

Cine mi-ar plăcea să fie în fruntea PNL după aceste alegeri?

Mi-ar plaăcea să fie Bogdan Huțucă (este un om foarte profesionist) sau Bolojan (are o imagine la nivel de țară, foarte bună). 

Mulți ar fi văzut-o pe Mihaela Andrei ca un bun city manager la Constanței.

Eu sunt un om de echipă. Sunt foarte veche. Atunci când sunt solicitată, răspund prezent. 

Dacă mi se va solicita o astfel de poziție (city manager), voi răspunde prezent. Orice poziție de pe care pot aduce un plus valoare, nu voi spune niciodată nu. Constănțenii mi-au dat multă energie și impuls de a merge mai departe.
 

La ședinta de CL de ieri, au fost probleme cu votul. S-au retras cele trei proiecte legate de viceprimari.

Nu știu care au fost motivele, nu știu subiectul. Eu îl văd viceprimar pe Ionuț Rusu. Cred și în femei viceprimar. Primarul Vergil Chițac crede în femei, nu am simțit niciodată vreo diferențiere în acest sens. Daca mă ofertează să fiu city manager, voi sprijini administrația și primarul în acest sens.  

Andrei adoptă o abordare empatică, considerând că nu este suficient să încriminezi, ci trebuie să înțelegi cauzele comportamentelor. Aceasta atrage atenția asupra creșterii cazurilor de abuzuri asupra minorilor și se descrie ca o persoană perseverentă, care nu renunță.

Tot ce am luat de pe teren voi duce mai departe. Printre proiectele de suflet sunt protejarea minorilor, centrele pentru consumatorii de substanțe. Eu nu sunt genul care să incrimineze pe cineva care face ceva. Trebuie să vedem de ce face cineva acel ceva. Sunt o persoană perseverentă. Insist! Cresc cazurile de minori abuzați.

Votul dat recent în Republica Moldova i-a convins oare pe români să iasă la vot?

 Cred că ne-am luptat atât de mult să avem acest drept de vot...eu m-aș duce și aș vota. Seniorii Conastanței au această responsabilitate. Și din ce în ce mai mulți tineri sunt implicați și responsabili. 

 Mihaela Andrei atrage atenția asupra importanței stabilității și a unui parcurs proeuropean pentru România, îndemnându-i pe tineri să fie conștienți că vorbele fără fapte nu sunt suficiente. Andrei îi încurajează pe tineri să fie atenți la acțiuni, nu doar la vorbe, subliniind că experiența și viața îi ajută să facă diferența între cei care vorbesc și cei care acționează. Totodată, crede că tinerii iubesc România și își doresc să rămână în țară.

Copiii noștri au acces la rețelele sociale, sunt patrioți și țin cu țara lor și cred că, dacă acel președinte care cântă un imn este și un bun președinte. Nu este așa. Rog copiii să fie conștienți că România are nevoie de stabilitate și de un drum proeuropean. Să vorbești fără un lucru faptic sunt doar vorbe. Este foarte ușor de manipulat un tânăr...viața și experiența te duc la o maturitate ca să îți dai seama cine doar vorbește și cine chiar face. Să fie atenți la fapte nu la vorbe! Tinerii din România își iubesc foarte mult țara, cred eu și își doresc să rămână aici. 

Mihaela Andrei subliniază lipsa educației financiare și emoționale în școlile din România, considerând că este esențial să cultivăm curiozitatea copiilor și să-i încurajăm să descopere lucruri noi.

Nu avem încă o educație financiară, o educație emoțională în școli. E important să faci copilul curios și să îl faci să dorească să descopere, aici privitor la orele de religie din școli.

Pentru mine Dumenezeu este iubire, iubire pentru semeni, toți avem Divinitatea în noi. Trebuie să fim conștienți că viața e cel mai frumos dar pe care omul îl poate avea. Să lăsăm viața să curgă în noi. Când spui iubire, totul are sens și poți trăi mult mai frumos și mult mai bine. - a punctat cu emoție la finalul interviului, Mihaela Andrei. 



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Comandat de Partidul Național Liberal, filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanța – portal www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 11240002




Citește și:

Declarații avereAverea și interesele Mihaelei Andrei, consilier local la Primaria Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii