Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Când încep lucrările de reabilitare la Edificiul Roman cu Mozaic?

ro

18 Jul, 2022 14:35 2099 Marime text

 
  • Proiectul de restaurare va fi realizat de compania italiană Giano Restauri, specializată în restaurarea monumentelor istorice iar valoarea totală a contractului este de 9.869.677 lei, fără TVA
  • Marți, 19 iulie de la ora 14.00, vă invităm să vedeți cum arată astăzi Edificiul Roman cu Mozaic, înainte începerii lucrărilor de conservare, restaurare și amenajare

Săptămâna trecută a fost emisă autorizația de construire nr. 651 solicitată de Consiliul Județean Constanța pentru proiectul de consolidare, conservare, restaurare, protejare, amenajare și punere în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic.

Documentul are o valabilitate de 24 de luni.

Proiectul de restaurare va fi realizat de compania italiană Giano Restauri, specializată în restaurarea monumentelor istorice iar valoarea totală a contractului este de 9.869.677 lei, fără TVA.

Marți, 19 iulie de la ora 14.00, vă invităm să vedeți cum arată astăzi Edificiul Roman cu Mozaic, înainte începerii lucrărilor de conservare, restaurare și amenajare.

Discutăm despre acest proiect împreună cu vicepreședintele CJC, Petre Enciu.

Menționăm că între timp s-a reușit și obținerea de către constructor a avizelor de la Comisia Națională de Arheologie care solicitase prezentarea documentației privind lucrările proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii