ZIUA LIVE Cum se pregătesc salvatorii SMURD pentru misiuni. Ce trebuie să facem într-o situație de urgență
ZIUA LIVE: Cum se pregătesc salvatorii SMURD pentru misiuni. Ce trebuie să facem într-o situație de urgență- Miercuri, 29 iunie, de la ora 14.00, invitată a emisiunii ZIUA LIVE este cpt. Paula Anghel, șef Centrul de Fomare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
Pe parcursul emisiunii vom afla răspunsul la întrebări legate de cum se pregătesc salvatorii SMURD pentru a își duce la bun sfârșit fiecare misiune, ce presupune pregătirea echipajelor, cum se descurcă atunci când vine vorba despre impactul emoțional al fiecărei intervenții în parte.
Cel mai greu este când există traumatisme care nu se văd. Unii oameni refuză examinarea medicală.
Problema este când nu ne lasă. Pot apărea complicații la câteva ore de la accident. După câteva ore poate să moară acasă. Poate să aibă leziuni la coloana vertebrală, care au efecte nu tocmai plăcute, explică cpt. Paula Anghel.
De asemenea, pe parcursul emisiunii vom afla și ce nu trebuie să facem când suntem martorii unui eveniment rutier.
Adesea, un accident rutier poate însemna pentru cei mai mulți dintre noi o scurtă informație, potrivit căreia s-au lovit două mașini (sau trei, sau patru) într-o anumită zonă și sunt sau nu victime încarcerate, conștiente sau nu.
Într-o astfel de situație, ne gândim toți să fie bine cei implicați și mergem mai departe, văzându-ne de ale noastre, sau încercând să aflăm mai multe detalii despre eveniment.
Cu totul diferit este privit un accident, însă, de către salvatorii Serviciului Medical de Urgență, Reanmare și Descarcerare – SMURD, pe scurt.
Ce avem de făcut în cazul unui accident.
Ca să ne ajutați, ideal ar fi să nu îi scoateți din mașină.
Este important să știți că victimele trebuie scoase doar dacă există riscul să cadă într-o prăpastie, de pe un pod, risc de explozie, de incendiu sau există riscul să cadă ceva pe mașină.
Cei care sunt implicațio în aceste evenimente, este ideal să rămână la locul lor.
Ajunși la fața locului, salvatorii trebuie să evalueze victimele, să vadă cum să-și distribuie resursele pentru a ajuta pe toată lumea, dar și să facă față întregului context și aspectelor specifice fiecărei intervenții în parte.
Paula Anghel a subliniat că este important să învățăm să acordăm primul ajutor.
Dacă ai o primă reacție, poți să salvezi o persoană imediat, spune ea.
Cum se pregătesc salvatorii SMURD pentru a își duce la bun sfârșit fiecare misiune, ce presupune pregătirea echipajelor, cum se descurcă atunci când vine vorba despre impactul emoțional al fiecărei intervenții în parte – acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom afla răspunsul miercuri, 29 iunie, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE.
Există un psiholog care îi ajută pe salvatori
Te mobilizezi și apoi ai timp să refulezi. Cel mai greu este când constați că sunt implicați copii.
Există o solidaritate între echipaje. Dacă este cineva mai afectat de ce a văzut, îi dau să facă ceva ca să nu mai aibă contact visual cu ceea ce l-a afectat.
Îi dăm ceva de făcut ca să rupă puțin impactul emotional. Dacă vezi că cineva se pierde, îl ajuți și îl ridici.
Aceste discuții dintre colegi ajută foarte mult. Eu sunt la la SMURD Constanța de 9 ani. Pe drumul de întoarcere spre spital discutăm.
Invitată a emisiunii ZIUA LIVE este cpt. Paula Anghel, șef Centrul de Fomare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
De asemenea, pe parcursul emisiunii vom afla și ce nu trebuie să facem când suntem martorii unui eveniment rutier.
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp