ZIUA LIVE. Dr. Silvia Popi - „Recuperarea neurologică este o muncă de durată, un efort continuu, dar este posibilă“
ZIUA LIVE. Dr. Silvia Popi - „Recuperarea neurologică este o muncă de durată, un efort continuu, dar este
17 Feb, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
5766
Marime text
- Dr. Silvia Popi, medic primar neurologie, a fost invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 16 februarie, de la ora 14.00 și, pe parcursul emisiunii, a vorbit pe larg despre posibilitățile de recuperare neurologică ale pacienților care au suferit astfel de afecțiuni.
- Pe parcursul emisiunii, dr. Silvia Popi a vorbit pe larg despre proiectul său de suflet destinat recuperării pacienților cu afecțiuni neurologice, concretizat în Clinica de recuperare neurologică Neurology Clinic.
„Recuperarea neurologică reprezintă o muncă de durată, un efort continuu, dar este posibilă!“.
Acestea sunt cuvintele dr. Silvia Popi, medic primar neurolog, specialist c u o experianță de peste 30 de ani în tratarea afecțiunilor neurologice.
Medicul a fost invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 16 februarie, de la ora 14.00 și, pe parcursul emisiunii, a vorbit pe larg despre posibilitățile de recuperare neurologică ale pacienților care au suferit astfel de afecțiuni.
De asemenea, pe parcursul emisiunii, dr. Silvia Popi a vorbit pe larg despre proiectul său de suflet destinat recuperării pacienților cu afecțiuni neurologice, concretizat în Clinica de recuperare neurologică Neurology Clinic.
Dotată și tehnologie de ultimă oră în domeniul recuperării neurologice, clinica vine în sprijinul pacienților care au suferit afețciuni pentru care sunt necesare diferite tipuri de tratamente de recuperare neurologică
„Eu am lucrat în Spitalul Județean Constanța încă din anul 1990, inițial ca medic stagiar, timp de trei ani de zile, apoi a urmat rezidențiatul pe Neurologie, medic specialist, medic primar, toate etapele. În tot acest timp, spitalul având un profil de urgență, iar accidentul vascular cerebral fiind o afecțiune urgentă, desigur că am tratat mii de bolnavi. După depășirea fazei spitalicești, urmează tratamentul de recuperare. Recuperarea constă în tratament medicamentos și fizio-kinetoterapie. De-a lungul timpului, lucrurile au evoluat pe parte de fizio-kinetoterapie, ca terapii de regenerare a creierului. Urmărind atât de mulți pacienți, am văzut că tratamentul medicamentos avea limite, pacienții rămânând cu sechele. Atunci s-a născut această nevoie de a face mai mult pentru pacienții care rămâneau cu astfel de invalidități și, cu susținerea importantă a soțului meu, pe partea tehnică, pe partea de logistică, am pornit acest proiect și iată că avem astăzi rezultate, atât ca diagnostic al bolilor neurologice, cât și pe partea de recuperare neurologică“, a explicat dr. Silvia Popi.
Foarte important, în ce privește tratamentul de recuperare a mâinii, membrele superioare recuperându-se mai greu, medicul a precizat că, în cadrul clinicii, pe lângă kinetoterapia clasică, Neurology Clinic vine în spirjinul acestor pacienți cu Robotul ReoGo.
„Acest robot este destinat special recuperării mâinii. Este un tratament care îl încurajează pe pacient, este personalizat și este motivant pentru pacient. Acesta din urmă stă în fața ecranului, efectuează mișcări cu mâna paralizată cu ajutorul unui joystick robotizat, asistat de către kinetoterapeut și, de exemplu, cu mâna paralizată pune ouă într-un coș. La fiecare ou pe care reușește să îl pună în coș, robotul îl aplaudă, îl felicită și, astfel, este motivat să meargă mai departe. Aceste mișcări, până se umple tot coșul, se efectuează repetitiv, astfel încât tratamentul este mult mai bun decât la kinetoterapia clasică“, a eplicat medicul primar.
Foarte important, dr. Silvia Popi atrage atenția asupra faptului că „recuperarea neurologică reprezintă o muncă de durată, un efort continuu, atât din partea pacientului, dar și a familiei sau apropiaților acestuia, prin susținerea pe care i-o acordă, dar este posibilă!“.
De asemenea, medicul a subliniat că, deși rezultatele nu se obțin peste noapte, fiind nevoie de muncă susținută în acest sens, fiecare mic pas înainte pe care îl face un pacient pe drumul recuperării reprezintă un câștig, atât pentru acesta, cât și pentru medicul său, iar fiecare câștig este important, fiecare achiziție contează și contribuie la recuperare.
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici
Citește și
Prima clinică de neurorecuperare din Constanța
Neurology Clinic aduce un concept medical revoluționar în Dobrogea, prin tratamente cu tehnologii de ultimă generație (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii