Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE George Gima, USR Constanța, candidat pentru alegerile parlamentare- „Un stat se dezvoltă când nivelul corupției scade” (VIDEO)

ro

21 Oct, 2024 11:58 221 Marime text


Un om crucial pentru USR Constanța, care a arătat fapte, nu doar vorbe, de cele mai multe ori departe de camerele foto, George Gima a demonstrate că există modelul de politician care își face treaba. A fost mâna dreaptă a lui Stelian Ion, în timp ce conducea Ministerul Justiției și a acumulat o vastă experiență, iar acum va candida pentru un loc în Camera Deputaților.
 
George Gima este economist, are o experiență largă în dezvoltare economică și în management al riscurilor. E pregătit și calificat să abordeze provocări complexe ca securitatea energetică și decalajele economice.

Cu studii în relații economice internaționale și un master în comunicare, George Gima este și bursier al Guvernului Francez în management și politică.

În România, a fondat Asociația “CultiVezi”, pentru a promova cultura și educația prin cultură în medii defavorizate din România.
 
Astăzi, 21 octombrie 2024, de la ora 12.00, în cadrul unui interviu la ZIUA LIVE, George Gima vom descoperi mai mult despre activitatea când va ajunge în scaunul de deputat al României. 
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 

Interviul integral îl puteți urmări în VIDEO de mai jos 

Noi suntem un partid care își face promovare în stradă. Oamenii se uită la cariera persoanei. Elena Lasconi spune că o femeie stie să țină o familie unită, ne gândim și noi la părinții noștri, la mamele noastre. Avem nevoie de o persoană care să unească societatea. Da, este adevarat, chiar dacă poate părea ideologic. 

 Gima vorbește despre rolul unui președinte într-o țară. 

Rolul președintelui este să fie un mediator între marile instituții din stat, să dea direcția pe care trebuie să meargă guvernul, direcția pe care trebuie să o ia țara.

Candidatul pentru alegerile parlamentare spune că alegerile se câștigă în zilele noastre la un scor strâns. 

Alegerile se câștigă în zilele noastre la un scor strâns. Maia Sandu a spus într-o declarație că a fost o implicare ilegală sau o tentativă a Federației ruse în alegeri. Este un al doilea mandat pe care Maia îl visează. Dorește să lase moștenire o țară stabilă. 

Aproape 1000 de moldoveni au votat la Constanța. 700-800 au votat cu Maia Sandu. 

De ce vrea Gima să fie deputat

În Parlament se  schimbă legile. Tot ce este in jur este influențat de o lege. USR vrea să duca în Parlament o echipă de profesioniști. Am lucrat 12 ani înainte să mă implic în politică. Am fost în multe țări.

Știu ce înseamnă și politicile publice care trebuie aplicate pentru dezvoltare. Un stat se dezvoltă când nivelul corupției scade. Avem multe decalaje și în Dobrogea, cu precădere în mediul rural. La alegeri, peste o lună de zile, să alegem o schimbare! 
 

 George Gima este nemulțumit că la Constanța nu avem investitori. 

În PNRR, sunt 30 de miliarde de euro pe care vrem să îi atragem. Am întârziat cu banii ăstia, Guvernul acesta nu e capabil, vine cu dezinformări. Trebuie să atragem bani să facem autostrăzi, spitale. Primarii se laudă că au revonat o școală sau două...asta e oare obicetivul unui primar?

Ca a reabilitat una sau doua școli într-un mandat. Asta e parte din fișa postului. Noi nu avem investitori care să fi venit în Constanța. Toata lumea merge în Croația, Albania. Noi de ce nu putem?? Pentru că există corupție. Cei din administrație preferă să dea contracte prietenilor ca să sifoneze bani publici. Constanța, tot litoralul Mării Negre, Delta,  muntele. Sunt foarte puțini țari care să aibă un triunghi de oportunitate turistică. 

„Ciolacu e mai rău decât Liviu Dragnea” 

Vrem să mergem în Parlament pentru că avem colegi care au lucrat în privat... Stelian Ion a fost demis ca a lansat procedura de ocupare a locurilor de procurori de rang înalt prin concurs.  

Gima face un ale către populație, îndemnându-i pe oameni să aleagă altceva. 

Noi suntem în regresie. Ciolacu e mai rău decât Liviu Dragnea.  Dupa ce Stelian a fost demis, a fost instalata în poziție cheie pe justiție, Laura Vicol, o individă cu legături cu lumea interlopă. Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să alegă altceva. Avem o pleiadă de partide, toata lumea se înscrie.  

Avem nevoi de alegeri în două tururi pentru primari?

Nu aveam nevoie de modificarea acestei legi. A fost o greșeală. Eu merg pe stradă și oamenii îmi spun că nu l-au votat pe primarul de la Constanța și că nu îl vor.

Noi, USR, vom strânge semnături de la oameni pentru primari în două tururi. Noi facem campanie, vorbim cu oamneii și la două-trei procente pierzi alegerile.

Printre prioritățile lui Gima în mandatul 2024-2028 se numără Portul Constanța. 

Am comunicat pe relația instituțiilor statului cu Portul Constanța, este foarte important din punct de vedere economic. Trebuie să asiguram și o infrastructută modernă pentru port. Pentru noi, Portul va fi o prioritate în mandatul 2024-2028, dar și impulsionarea turismului în zona Constanța. Sunt zone frumoase, de vizitat, cu peisaje unice.  

Plaja nu este pentru a apărea construcții de pe o zi pe alta. Nu de asta a fost mărită plaja.  Totul vine din direcția pe care o dă un guvern, o administrație, Elena Lasconi spune foarte bine că președintele este cel care dă direcția. Apoi Guvernul va respecta această direcție.

Constanța are sincope și în ceea ce privește latura culturală. 

Nu avem infrastructă culturală. Constanța nu are un teatru. La Constanța avem echipă minunată. Regizorul Radu Afrim va face spectacol la Constanța. Constanța, probabil cel mai vechi oraș din România, nu are o clădire de teatru decent.

Copiii nu au de unde să împrumute o carte. Copiii nu au la dispoziție o bibliotecă. O carte citită la timp îți poate schimba perspectiva despre viață. Voi lucra pentru a dezvolta cultura. Programul USR va conține elementul de antreprenoriat cultural. 

Gima susține ca este nevoie de un ritm accelarat al dezvoltării, deoarece alte țări vin din urmă. 

Croația, Albania, sunt țări cu care concurăm. După război, Ucraina va trece printr-o perioadă de dezvoltare foarte accelarată. Să vedem atunci cum von concura cu state ca Uc

raina, Polonia.
 
Trăim într-un mediu concurențial. Este nevoie de un mediu concurențial sănătos pentru ca ai noștri copii să rămână în țara noastră. 

Trebuie să ieșim în numar mare la vot și să facem schimbarea în luna decembrie.

 Gima a vorbit la ZIUA LIVE și despre punctele lui prefeerate din programul de țară al Elenei Lasconi. 

Punctul meu de țară preferat din programul Elenei Lasconi...Pe zona culturală vom avea un program îndrăzneț și aplicat. Totul pleacă de la educație, tot ce se întâmplă în societate. 
 
Și, pentru că sunt economist, reducerea taxelor, taxe cât mai mici pe componenta de salariu minim, asta va da un impuls economiei. 






PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

 Citește și:
Stelian Ion, candidat USR Constanța pentru alegerile parlamentare. De ce să pună constănțenii ștampila pe USR?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii