ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!
ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!
19 Nov, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2623
Marime text
La ZIUA LIVE, consilierul local PSD, Liviu Merdinian a vorbit despre activitatea din CLM după primul an din acest mandat, dar și cele mai fierbinți subiecte care fac agenda constănțenilor - majorarea taxelor și impozitelor în 2022, introducerea taxei pentru spații verzi și Regulamentele privind plata parcării, respectiv, cel privind restricționarea traficului auto în zona Peninsulară a municipiului Constanța, acolo unde își are sediul și Parohia Bisericii Armene.
Președintele Uniunii Armenilor din România, filiala Constanța a candidat pe listele PSD Constanța pentru CLM, la alegerile locale din 2020.
Merdinian este membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase, dar face parte și din Comisia de specialitate pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.
La ZIUA LIVE, consilierul local PSD a vorbit despre activitatea din CLM după primul an din acest mandat, dar și cele mai fierbinți subiecte care fac agenda constănțenilor - majorarea taxelor și impozitelor în 2022, introducerea taxei pentru spații verzi și Regulamentele privind plata parcării, respectiv, cel privind restricționarea traficului auto în zona Peninsulară a municipiului Constanța, acolo unde își are sediul și Parohia Bisericii Armene.
Introducerea unei taxe pentru spații verzi
„Eu înainte de 2013-2014 umblam deja pe străzi (...) să plantăm pe unde se putea. Acum, dacă cetățeanul este întrebat de chestiunea asta, într-adevăr o să compare chestiunea asta (...) promisiunea versus ceea ce se așteaptă acum, (...) e blamabil. Din punct de vedere al sumei, eu personal aș da și mai mult”, a spus Merdinian la ZIUA LIVE.
Consilierul mai spune că ar fi această taxă, dacă va fi în cele din urmă introdusă, ar trebui să se materializeze prin apariția unor parcuri în următorii ani.
„ Aprecierea mea este din punct de vedere cetățenesc și sunt subiectiv. (...) aș face mai mult de atât, aș face voluntariat în parcul respectiv”
însă a dat dreptate și celor care nu sunt de acord cu această taxă pe principiul „am vrut mai multă verdeață, am vrut mai multă liniște (...) și deja acum se consideră că suntem impozitați pentru niște drepturi promise”.
Regulamentul Zonei Peninsulare a municipiului Constanța
Trebuie ținut cont de doleanțele oamenilor care locuiesc în această zonă, este de părere consilierul PNL.
„Consider că pe un schelet funcțional se pot face adăugiri particulare. (...) Inițiatori au fost primarul, cu grupul de specialiști.
Îmi doresc și eu ca peninsula să nu fie o mare parcare.
Dar acolo nu este o zonă de agrement pur pentru că sunt foarte multe familii care locuiesc (acolo n.r.). Apropo de traseul unui taxi, care poate să fie acreditat să intre. Ambulanțe și orice altceva. E particularizabil și rezolvabil.
Trebuie să găsim o soluție cât se poate de justă pentru locuitorii din peninsulă”, a afirmat Liviu Merdinian.
Și dacă am ajuns la discuția despre Peninsulă, se cades ă vorbit și despre cultură și multiculturalitatea cu care ne lăudăm la malul mării.
„Eu sper în Constanța aia pe care o visez liniștită, organizată. Mă deranjează că nu avem o identitate a Constanței. Voi insista pentru continurea investițiilor în cultură și sănătate publică.
Pentru sănătatea publică, eu aș vrea să văd aliniamentul stradal pentru fiecare străduță. Oamenii trebuie să învețe din nou să iubească copacii, nu doar în parc”, a mai spus alesul local social-democrat
Constanța are singurul spital închis total în urma unui incendiu
După aproape o lună și jumătate, Spitalul de Boli Infecțioase încă nu a fost redeschis. Se discută despre o reluare parțială a activității unității medicale, undeva către sfârșitul anului.
L-am întrebat și pe Liviu Merdinian, de ce s-au mișcat atât de greu autoritățile?
„Orice aș spune, ar fi un blam la adresa administrației. E dificil de spus, dar spitalul ar trebui deschis. Nu discutăm doar despre COVID, vorbim despre SIDA, (...) boli transmisibile. (...) S-a blocat. Nu e vorba numai despre infrastructură. Am fost cu o zi înainte, am trecut pe acolo. Totul era liniște, era funcțional. Spitalul ăla urma să intre într-un amplu proces de reabilitare.
Marea majoritate a persoanelor care au trecut prin Spitalul de Boli Infecțioase au fost mulțumite de servicii.
„Eu nu pot să răspund ce a gândit administrația când a luat decizia să-l închidă. Poate că s-au speriat, să nu se repete o poveste similară”, a spus Liviu Merdinian, întrebat de ce nu s-a redeschis încă Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
Citește și:
ZIUA LIVE. Statutul consilierului local în Consiliul Local Municipal Constanța
Interviul integral poate fi urmărit aici:
.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii