Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:15 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Mihaela Andrei, consilier local PNL - „Sunt semne de întrebare în legătură cu revocarea PUZ Mamaia. Cel mai important pentru Constanța este Planul Urbanistic General”

ro

29 Oct, 2021 00:00 2310 Marime text


Invitat la ZIUA LIVE a fost Mihaela Andrei, consilier local municipal PNL, aflat la al doilea mandat.
Consiliera activează în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.


În ședința de Consiliu Local Municipal din 29 octombrie, primarul Vergil Chițac le cere consilierilor locali să adopte o hotărâre prin care să fie revocată HCL 121/2013, prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia, în care au fost preluate și prevederile celor patru PUD-uri din 2001 și ale documentațiilor urbanistice subsecvente acestora.

„Cu siguranță sunt niste semne de întrebare cu privire la aceste revocări. Cu siguranță sunt niște revocări care reprezintă cumva interesul comunității. (...) se așteaptă o opinie legală în acest sens să putem să decidem (...) să nu aibă probleme pe viitor asupra modului în care se revocă aceste PUZ-uri. Cel mai important pentru Constanța este Planul Urbanistic General”, a spus Mihaela Andrei la ZIUA LIVE.
Cât privește greaua facere a noului PUG, alesul local liberal a precizat că : „Situația noului PUG, (...) este un contract încheiat pe patru ani care a fost respectat pentru prima fază, acele 6 luni (...) să livreze prima faza a planului (...) însă se bat cap în cap anumite clauze când se face plata. (...) și atunci primăriei îi este teama (...) care sunt etapele de plată? Se comentează, e un pic controversată situația” „Suntem de acord, însă așteptam și opinia legală. Nu putem să revocăm un PUZ fără să ne lămurim .Vreau să cred că intrăm și noi într-un ritm normal. Toată energia trebuie să o canalizăm pe PUG. Nu se va întâmpla mâine, dar se vă întâmpla pentru următorii 20 de ani. Să se dezvolte pe termen lung”, a explicat consilierul local municipal.
 
„Țevile acelea chiar nu mai rezistă deloc. S-a lăsat până în ultima clipă”

Termoficarea este unul dintre subiectele pe care l-am abordat la ZIUA LIVE cu Mihaela Andrei, consilier local municipal PNL.

Aleșii locali au votat ca gigacaloria pentru populație să fie 250 de lei, prețul apei calde de consum este însă de 1.034 lei iar constănțenii se plâng de creșterea facturilor, începând din luna septembrie.





„Consumatorul să plătească mult mai ieftin, așa cum s-a întâmplat și în alte orașe, gigacaloria a ajuns la 250 de lei. (...) câte lucruri ar fi putut face Constanța cu acești bani? A ajuns la os, țevile acelea chiar nu mai rezistă deloc. S-a lăsat până în ultima clipă. Să știți că eu am spus și primarului (...) există un HG, erau obligați s-o întocmească.
Încă din 2006 au fost orașe din țară care au accesat fondurile (...). deci, din 2006 putea face și Constanța la fel . Puteam ajunge în 2021 fără să avem atâtea discuții. Într-adevăr, RADET-ul nu putea să acceseze fondurile europene pentru că avea acele datorii. Și înainte prețul real al gigacaloriei era cât s-a votat acum. Dacă ar fi rămas în același mod, Termoficare ar fi adunat aceleași datorii că RADET și nu ar mai fi putut să accese aceste fonduri europene.
Îmi doresc să fiu cât mai clară și să se înțeleagă că nu vreau eu să conving pe cineva. Există o gigacalorie care nu reflectă exact prețul de furnizare și de distribuție
„53% sunt pierderile din sistem, plus cheltuielile Termoficare... asta a reieșit dintr-o notă de fundamentare făcută de directorul de la Termoficare SRL”, a explicat Mihaela Andrei.
 

Regulamentul parcărilor
 
La ZIUA LIVE am discutat și despre Regulamentul parcărilor pe care majoritatea constănțenilor îl vor modificat dar și despre Regulamentul privind accesul în zona pensinsulară, atacat deja în instanță de agenți economici și locuitorii orașului vechi.

„Piața Ovidiu este o zonă istorică. Este o zona care ar putea fi o zona de plimbat. A fost gândită și de către administrațiile trecute, nu a fost gândită pentru traficul de mașini, ci pentru traffic pietonal.

Pe de altă parte, este interesul agenților economici, al oamenilor care locuiesc în zonă... (...) să mergem cu mașina, să nu mergem pe jos.  Atunci, întotdeauna va exista o contradicție.

Ne dorim și noi o zonă de genul ăsta (promenadă – n.r.). ce este mai bine? Dacă nu faci un regulament, de ce nu-l faci? Dacă-l faci, de ce-l faci? Are dreptate și acest segment... nu suntem deținătorii adevărului absolut.

Trebuie protejată și acea zonă și Regulamentul este necesar. Dar orice regulament este perfectibil. (...) însă trebuie găsit un echilibru între interesul comunității și al agenților economici din zonă”, a spus Mihaela Andrei.
 
În privința, Regulamentului parcărilor din municipiul, alesul liberal a apreciat că  și acesta se va schimba, dar nu se știe când vor fi operate modificările solicitate de constănțeni.
 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 

ZIUA LIVE. Constănțenii trebuie sa știe adevărul în cazul termoficării!
 

Interviul video integral poate fi urmărit aici:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii