Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre prejudecățile cu care s-a confruntat în domeniul IT

ro

13 Jun, 2024 09:05 1300 Marime text
  • Vom discuta cu Radu Vasile, despre parcursul său educațional în domeniul informaticii, dificultățile specifice cu care s-a confruntat din cauza dizabilității, dar și despre tehnologiile și instrumentele pe care le folosește pentru a-și desfășura activitatea profesională.
  • Recent, Radu Vasie a elaborat fișa de identificare a cazurilor de bullying în format electronic, care poate fi completată de toți elevii.
 
Radu Vasile este primul nevăzător din România licențiat în informatică. A fost admis cu nota 10 la Școala Doctorală de Matematică a UOC şi este antreprenor, formator și voluntar la școlile gimnaziale, unde le predă elevilor noțiuni de informatică.
 
Cu toate că este nevăzător, acest lucru nu l-a împiedicat să-și îndeplinească visul: acela de a deveni programator și de a-i ajuta pe alții să utilizeze computerul.
 
Recent, Radu Vasie a elaborat fișa de identificare a cazurilor de bullying în format electronic, care poate fi completată de toți elevii.
 
În cadrul unui interviu live la ZIUA de Constanța, vom discuta cu Radu Vasile, despre parcursul său educațional în domeniul informaticii, dificultățile specifice cu care s-a confruntat din cauza dizabilității, despre  tehnologiile și instrumentele pe care le folosește zilnic pentru a-și desfășura activitatea profesională.
 
De asemenea, vom discuta și despre prejudecățile și discriminarea în domeniul IT.
 
Nu în ultimul rând, Radu Vasile va transmite și un mesaj tuturor persoanelor cu anumite dizabilități din România!
 
Interviul va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 11.00.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Citește și:

 
LIVE TEXT: Elevii pot semnala cazurile de bullying, completând o fișă în format electronic. Evenimentul, găzduit de Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii