Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:33 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 liceeni de la Ciobanu, viitori constructori specializaţi în străinătate (galerie foto)

ro

13 May, 2019 00:00 3212 Marime text
Liceul Tehnologic Ciobanu, beneficiar al proiectului cu finanţare europeană ERASMUS+ 2018-1-RO01-KA102-047556, organizează mâine, la sediul unităţii şcolare, Conferinţa de diseminare a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului: „Creşterea nivelului de calificare prin formare profesională europeană a viitorilor constructori” (responsabil proiect - Cristina Musteaţă).
 
Timp de trei săptămâni, în perioada 25 martie-12 aprilie 2019, 15 elevi de clasa a XI-a ai Liceului Tehnologic Ciobanu au fost beneficiarii unui stagiu de formare profesională în cadrul proiectului de mobilitate finanţat din Programul ERASMUS+, KA102, constând într-un grant de 42.179 Euro.
 
Proiectul aprobat s-a desfăşurat având ca organizaţii de primire Edil Progetto SRL şi River Construzioni SRL din Modena, Italia. Beneficiarii acestui proiect sunt de la specializarea zugrav-vopsitor-tapetar-ipsosar, care au parcurs, timp de trei săptămâni, prin plasament transnaţional în organizaţii din Italia, unităţile de competenţe şi elementele de conţinut din curriculum pentru clasa a XI-a, MV Vopsitorii complexe - instruire practică.
 
Cele patru obiective propuse prin acest proiect au fost: 1) Formarea de abilităţi şi competenţe tehnice la înalt nivel de calitate în formarea iniţială, conform cu SPP-ul corespunzător calificării, cu recunoaşterea rezultatelor învăţării prin ECVET şi Europass; 2) Atragerea în mobilitate a cel puţin 50% participanţi din grupuri dezavantajate pentru promovarea diversităţii şi egalităţii de şanse în formarea forţei de muncă cu grad înalt de calificare care să faciliteze mobilitatea şi inserţia tinerilor pe piaţa muncii; 3) Dezvoltarea parteneriatului educaţional transnaţional cu cel puţin două firme pentru asigurarea calităţii instruirii practice la standarde europene; 4) Formarea de atitudini şi comportamente tuturor participanţilor în vederea creşterii competitivităţii şi a gradului de ocupare în lumea dinamică a pieţei muncii, devenirii de cetăţeni europeni activi şi pentru contribuţia acestora la o societate solidară.
 
Cei 15 participanţi au observat modul de funcţionare al unor firme private din Italia, organizarea şi distribuirea sarcinilor în firmă, lucrul în echipă. Elevii au dobândit o viziune globală a meseriei şi un stil de muncă independent, cât şi încredere în sine. În perioada mobilităţii, participanţii în proiect au luat contact cu civilizaţia, cultura şi istoria regiunii Modena, vizitând numeroase obiective turistice din Bologna, Modena, Veroana, Firenze, Veneţia, Ferrara, cu impact asupra dezvoltării lor personale. Dar, mai presus de toate, obţinerea certificatelor Europass Mobility reprezintă cel mai mare câştig în plan profesional.
 
În urma stagiului de formare, ca produse ale proiectului, prof. Cristina Musteaţă ne-a precizat portofoliul cu materiale de instruire, fişe de lucru, instrumente de evaluare. „Sperăm ca derularea acestui proiect să ducă la ridicarea prestigiului şcolii noastre, la sensibilizarea agenţilor economici pentru absorbţia absolvenţilor noştri şi la facilitarea găsirii unui loc de muncă şi realizarea propriului job”, a mai afirmat responsabilul de proiect.
 
Sursa foto: Liceul Teoretic Ciobanu
 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii