Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

210 de profesori și personal didactic auxiliar din Constanța vor primi salarii cu 25 la sută mai mari. ISJ a afișat lista celor care vor primi gradaţii de merit timp de cinci ani (DOCUMENT)

ro

13 Jun, 2024 09:50 9101 Marime text
  • Gradațiile de merit se vor acorda în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină /funcție în ordinea descrescătoare a punctajelor.
  • Punctajul minim de acordare este de 75 de puncte.
  • Conform ISJ Constanța, pentru sesiunea 2024 au fost aprobate 210 de locuri pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, precum și pentru personal didactic auxiliar.
 
Conform ISJ Constanța, pentru sesiunea 2024 au fost aprobate 210 de locuri pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, precum și pentru personal didactic auxiliar. Gradațiile de merit se vor acorda în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină /funcție în ordinea descrescătoare a punctajelor. Punctajul minim de acordare este de 75 de puncte. Profesorii care vor obține gradațiile de merit vor pimi salarii mai mari cu 25%, timp de cinci ani.


ISJ Constața a publicat lista profesori și personal didactic auxiliar din Constanța care avor primi gradații de merit.


La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 5 ani, cu calificativul „Foarte bine“ în fiecare an şcolar din perioada evaluată (1 septembrie 2018-31 august 2023) şi care a dovedit performanţe deosebite în activitatea didactică, cuantificată în rezultatele elevilor, inovarea didactică, prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale sau tulburări de învăţare în învăţământul de masă, dar și personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 5 ani, cu performanţe în activitate, în perioada 1 septembrie 2018-31 august 2023, şi calificativul „Foarte bine“ în fiecare an şcolar din perioada evaluată.
 
Punctajul minim evaluat pentru acordarea gradaţiei de merit este 75 atât pentru personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control, cât şi pentru personalul didactic auxiliar.

Potrivit graficului desfăşurării concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit, candidații au depus dosare la secretariatele unităţilor de învăţământ între 13 şi 21 mai 2024.

În intervalul 24 mai – 12 iunie 2024, dosarele depuse au fost analizate de inspectorul şcolar care coordonează disciplina. Tot în această perisoadă se va aproba lista punctajelor acordate în urma evaluării în cadrul Consiliului de Administraţie al ISJ Constanța. La final, lista va fi afișată la avizierul şi pe site-ul inspectoratului Școlar. În perioada 13-14 iunie 2024, pot fi depuse contestaţiie și se va stabili numărului gradaţiilor de merit ce pot fi redistribuite.

Soluţionarea contestaţiilor de către comisia de contestaţii, validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar și afișarea acestora la avizierul și pe site-ul Inspectoratului şcolar, respectiv la sediul și pe site-ul Ministerului Educației, în cazul Palatului Național al Copiilor se vor desfășura în perioada 17 – 28 iunie 204.

Până pe data de 4 iulie 2024, Ministerul Educaţiei vor fi trimise  listele cu personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat, precum și listele cu personalul didactic civil din unităţile militare de învăţământ preuniversitar, validat, în vederea acordării gradaţiei de merit. Ordinul ministrului educaţiei pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învățământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradație de merit va fi emis până la 9 august 2024.


În secțiunea Documente puteți consulta Tabel nominal cumprinzand punctajele candidatiilor la concursul de acordare a gradatiei de merit 2024 inainte de contestatie
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cumpărări directe IȘJ Constanța a bătut palma cu RIK SRL, firmă controlată de soțul unei angajate din Primăria Constanța (DOCUMENT)


ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii