Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

93,4% dintre elevii înscriși la simularea Evaluării Naționale, prezenți la prima probă. Care este situația la Constanța

ro

05 Feb, 2024 15:34 1075 Marime text
Foto cu rol ilustrativSimularea examenelor programate la finalul ciclurilor gimnazial și liceal în anul școlar 2023 - 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început astăzi, 5 februarie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII).

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, rata de prezență (ora de referință a datelor: 14:00) a fost de 93,4%: peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi). Au fost eliminați 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă.

ISJ Constanța a menționat că la proba de astăzi (Limba și literatura română) în județul Constanța au fost înscriși 6539 de elevi. 6174 dintre aceștia au fost prezenți. Un candidat a fost eliminat deoarece nu a respectat prevederile legislative și metodologice cu privire la desfășurarea acestei simulări.

Conform Ministerului Educației, platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje.

Simularea EN VIII continuă marți, 6 februarie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici.

„Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Citește și: 


Constanța! Un elev eliminat de la examenul de limba română din cadrul Simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii