Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început anul școlar 2024-2025 Emoții și gânduri bune la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO + VIDEO)

ro

09 Sep, 2024 17:00 276 Marime text
Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025. Foto: ZIUA de Constanța
  • Anul școlar 2024-2025 a început astăzi, 9 septembrie a.c., cu emoția revederii, cu emoția întâlnirii colegilor și a profesorilor, cu un amestec de bucurie și teamă pentru părinții ai căror copii fac primii pași spre băncile școlilor, cu visuri și speranțe pentru toți cei care iau parte la acest moment
  • Cei aproximativ 500 de elevi ai instituției militare de învățământ preuniversitar, însoțiți de părinți și alte rude, au ocupat platoul unde s-a desfășurat evenimentul îmbrăcând cu mândrie haina militară și dornici pentru o nouă aventură pe drumul cunoașterii
  • După alocuțiunile specifice festivității, elevii, alături de profesori, s-au îndreptat către sălile de clasă, nu înainte de a le zice la revedere părinților
 
Anul școlar 2024-2025 a început astăzi, 9 septembrie a.c., cu emoția revederii, cu emoția întâlnirii colegilor și a profesorilor, cu un amestec de bucurie și teamă pentru părinții ai căror copii fac primii pași spre băncile școlilor, cu visuri și speranțe pentru toți cei care iau parte la acest moment.
 
Astfel de stări le întâlnim în fiecare colț al țării, la fiecare unitate de învățământ.
 
Așa au stat lucrurile și la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.
 
Cei aproximativ 500 de elevi ai instituției militare de învățământ preuniversitar, însoțiți de părinți și alte rude, au ocupat platoul unde s-a desfășurat evenimentul îmbrăcând cu mândrie haina militară și dornici pentru o nouă aventură pe drumul cunoașterii.
 
După alocuțiunile specifice festivității, elevii, alături de profesori, s-au îndreptat către sălile de clasă, nu înainte de a le zice la revedere părinților.
 
Redăm mai jos impresiile pe care le-au avut participanții la festivitatea de deschidere a noului an școlar:
 
„Așteptam cu mult interes începerea noului an școlar pentru că avem niște proiecte Erasmus în desfășurare și trebuia neapărat să fim din nou la școală. Elevii sunt emoționați, sunt fericiți că sunt aici și încrezători. Părinții sunt și ei încrezători. Am discutat mai devreme cu aceștia și sunt foarte bucuroși că a început școala. Pentru acest an școlar, dorim să ne desfășurăm în continuare proiectele Erasmus aflate în curs. Dorim să mai aplicăm pentru acreditare în domeniul Erasmus în luna octombrie a acestui an. Ne dorim și multe succese la toate examenle și toate concursurile care ne așteaptă”, a declarat Sandu Mihaela, prof. dr. de limba engleză.

Sandu Mihaela. Foto: ZIUA de Constanța
 
Cristian Daniel, elev în clasa a IX-a a Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța și reprezentantul elevilor „boboci” a spus:
 
„Am avut emoții în timpul discursului, dar acum au trecut. A fost greu să pregătesc discursul, dar m-au ajutat mai multe cadre didactice, cum ar fi directorul sau elevul plutonier-adjutant. Funcția de reprezentant al elevilor de clasa a IX-a este grea, dar mie îmi place. Sunt puțin cam solicitat, dar este bine. I-am cunoscut deja pe colegi, dar așteptăm să mergem în clasă și să ne cunoaștem mai bine. Pentru anul acesta mi-am propus să învăț, în primul rând, și pe al doilea loc este instrucția militară. Peste patru ani, voi veni tot aici, la Academia Militară”.

Cristian Daniel. Foto: ZIUA de Constanța
 
Dumitrana Anisia, elevă tot în primul an de liceu, venită din București pentru a urma o carieră militară, ne-a precizat:
 
„Am avut emoții, însă a fost bine. Festivitatea a fost ceva nou, ceva wow și a ieșit bine. Sper să continue așa tot anul și să fie colegii ok. Îmi propun să ajung unde îmi doresc, aș vrea să continui cu medicina militară. Încerc să mă obișnuiesc și să trec ușor peste despărțirea de casă.”

Dumitrana Anisia. Foto: ZIUA de Constanța
 
Dumitrana Anisia a fost însoțită la deschidere de mama ei, vizibil emoționată de faptul că fiica a plecat din sânul familiei.
 
„Sunt foarte emoționată. Mă încearcă tot felul de sentimente. Încerc să fiu optimistă, să fiu pozitivă, ca să-i transmit și ei o emoție bună, ca să poată să facă față provocărilor care vor urma. Am fost destul de sceptică când a ales cariera militară, destul de negativistă. Am încercat să-i abat gândul de la ideea de a fi elevă în liceu militar, după mi-am dat seama că trebuie să-mi susțin copilul, indiferent de alegerea ei. Dacă acesta este visul ei, trebuie să-i fiu alături! O sfătuiesc să se înarmeze cu multă răbdare, să fie și mai ambițioasă decât este și să-și urmeze în continuare visul. Ea mai are un frățior mai mic, dar casa este goală după plecarea ei”, a menționat Simona Dumitrana, mama Anisiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii