Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate școlară în siguranță, la Tulcea! Controale ale specialiștilor din cadrul Inspecției de Prevenire

ro

10 Sep, 2024 16:22 135 Marime text
foto: Pexels În instituțiile de învățământ din județul Tulcea, începutul noului an școlar s-a desfășurat în siguranță, fără situații care să pună în pericol participanții la festivitatea de deschidere.

Atunci când vorbim de unitățile școlare, vorbim în principal despre copii a căror siguranță este o prioritate de necontestat.

Prevenirea și pregătirea celor implicați în procesul educațional sunt misiuni de maximă importanță și sunt executate zilnic cu răspundere și asumare pentru fiecare pompier ce poartă uniforma de salvator.

 

De la începutul lunii septembrie au fost efectuate 20 de controale

A devenit o practică ca, premergător începutului de an școlar, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire să desfășoare activități de control, verificare și asistență de specialitate pentru ca elevii cât și profesorii să își desfășoare activitatea în siguranță. Astfel, de la începutul lunii septembrie au fost efectuate 20 de controale, în urma cărora au fost aplicate 30 de avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 5000 RON.



De la începutul acestui an, au fost efectuate un număr de 79 de controale

 De asemenea, de la începutul acestui an, au fost efectuate un număr de 79 de controale, în urma cărora au fost aplicate 169 de avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 6500 RON. 
  

Reiterăm faptul că pentru a putea preveni situațiile de urgență sau pentru a ști cum să reacționăm în cazul producerii unei situații de risc, pregătirea cadrelor didactice și a elevilor este esențială.
   
De aceea, ne-am propus ca și în acest an școlar să desfășurăm exerciții de alarmare, evacuare, la cât mai multe instituții de învățământ din municipiu și din județ.- mai transmis reprezentanții ISU Tulcea. 

           
În ceea ce privește situația autorizării privind securitatea la incendiu a unităților de învățământ din județul Tulcea se prezintă astfel:
    
- din totalul de 332 clădiri, pentru 71 dintre acestea s-a obținut autorizația de securitate la incendiu;
   
- 245 de clădiri nu fac obiectul autorizării;
   
- 16 dintre acestea funcționează fără acest act administrativ;
   

De precizat este faptul că deficiențele ce împiedică obținerea celor 16 autorizații, nu sunt de natură să impună oprirea funcționării acestor clădiri.  

Totodată, la festivitatea de debut a anului școlar am fost prezenți printre elevi, părinți și cadrele didactice pentru a le ura succes și pentru a le aminti că prevenția este cel mai bun mod de a se proteja. Astfel, aceștia au primit pliante preventive cu informații referitoare la măsurile de siguranță pentru evitarea unor situații nedorite.
 
Încă odată dormim să aducem în atenție faptul că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin toate subunitățile din țară fac eforturi și întreprind măsuri de prevenire, informare și pregătire pentru evitarea situațiilor de risc atât în unitățile de învățământ cât și în perimetrul acestora.- a mai precizat sursa citată. 

 


Citește și:

TulceaPompierii militari prezenți printre elevi, părinți și cadre didactice la începerea școlii (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii