Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admiterea de toamnă la Universitatea Maritimă din Constanța. Un nou program de studii de licență

ro

14 Sep, 2020 00:00 2107 Marime text

Până pe 30 septembrie, Universitatea Maritimă din Constanța desfășoară admiterea de toamnă, pentru cele 647 de locuri cu taxă rămase nerepartizate în urma sesiunii de vară, după cum urmează: Navigație si transport maritim și fluvial – 71 locuri; Navigație si transport maritim și fluvial FR – 97; Navigație si transport maritim și fluvial- limba engleza – 96; Inginerie economica in transporturi – 18; Electromecanică navală – 72; Electromecanică navală FR- 82; Electromecanica navala- limba engleza – 98; Electrotehnică – 10; Electrotehnica FR - 53; Tehnologii și sisteme de telecomunicații - 16; Ingineria si protecția mediului in industrie – 34.
Examenul de admitere se va susține pe data de 18 septembrie.


Începând cu anul universitar 2020-2021, UMC a acreditat un nou program de studii de licență – Ingineria Sistemelor Electroenergetice, în domeniul ingineriei energetice, pentru care pot opta cei interesați în această a doua sesiune de admitere.


Studenții programului Ingineria Sistemelor Electroenergetice au posibilitatea de a se pregăti în domeniul ingineriei energetice, dobândind competențe în proiectarea, construcția, exploatarea, mentenanța, conducerea și planificarea activității din centralele electrice și nuclearoelectrice, din centralele bazate pe surse regenerabile de energie eoliană sau ferme marine.


De asemenea, studenții acestui program de studii pot activa, ulterior absolvirii, în sistemele de transport și de distribuție a energiei sau de digitalizare a sectorului energetic.


Pregătirea studenților se realizează în laboratoare care dețin echipamente de ultimă generație, tehnică de calcul, multimedia și acces la Internet: Laboratorul de tehnica tensiunilor înalte cu platformă de experimentare, Laboratorul de echipamente electrice, Laboratorul de mașini și de acționări electrice, Laboratorul de surse regenerabile de energie.



Studenții vor avea astfel multiple posibilități de afirmare și vor putea beneficia de burse de la bugetul de stat, de stagii de pregătire practică, precum și de burse de mobilitate.



Citește și:

Universitatea Maritimă din Constanța extinde și modernizează Baza Nautică (document)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii