Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:30 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă referitor la testele Covid din școli

ro

05 Dec, 2021 16:54 1769 Marime text
  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) dorește să tragă un semnal de alarmă referitor la testele de salivă ajunse în școli.
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) doresc să transmită un mesaj referitor la testele de salivă ajunse în școli.

Iată comicatul oficial al Asciațiilor Elevilor
 
După insistențele elevilor, profesorilor și părinților, Ministerul Educației a decis într-un final să pună în practică una dintre cele mai importante măsuri pentru asigurarea siguranței sanitare a elevilor: testarea în școli. După organizarea licitației și achiziționarea testelor acestea au întârziat din ce în ce mai mult de la o săptămână la alta să apară în școli.
 
Elevii aud de o lună sintagma: „Miercuri, sau joi, sau vineri, sau săptămâna viitoare”. Aceasta vine ca o cunună a deciziilor luate de Ministerul Educației în ultima perioadă: arbitrare, nefondate, doar la nivelul de normă legislativă, fără punere în practică. Nesiguranța creată la nivelul tuturor actorilor educaționali cauzată de această modalitate de abordare defectuoasă se remarcă și în nivelul de încredere pe care populația generală o are în decidenții săi.
 
După o întârziere catastrofală, testele au ajuns într-un final în școli, dar cu un mare dezavantaj: sunt dezasamblate. Din această problemă uriașă derivă cel puțin două la fel de mari: sterilitatea testelor și modalitatea de asamblare. Având în vedere modul în care acestea au ajuns la școli, zeci de piese în câteva pungi, cât de igienice pot fi aceste teste și cine le garantează acuratețea, după ce acestea au fost puse cap la cap, scoase din pungă și mânuite de alte persoane decât cele care urmează să fie testate?
 
Cine va asambla aceste teste și cum? Având în vedere că pedagogii din mediul preuniversitar nu sunt cadre medicale, iar multe dintre școlile din România nu beneficiază de o asistentă medicală, cine se va ocupa de montarea acestor teste? Modalitatea de asamblare și testare este prezentată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu într-un filmuleț informativ, totuși persoanele care s-au ocupat de editarea respectivului filmuleț au uitat să remedieze cadrul în care domnul ministru scapă o parte din mostra de salivă pe el însuși. Așadar, este destul de clar că Sorin Cîmpeanu funcționează pe principiul „trebuie să faci ce zice doctorul, nu ce face acesta”.
 
Așadar, elevii se întreabă, măsuri reale pentru educație și subliniem măsuri, nu fabule legislative, când vom putea vedea de la Ministerul Educației?

 

"Sorin Cîmpeanu a reușit să transforme una dintre cele mai buni măsuri care ar putea fi luate în această perioadă într-un dezastru total și un eșec. Modul în care au ajuns testele în școli este unul penibil, existând pericolul de contaminare a acestora în contextul asamblării lor de personal nespecializat. Video-urile de instructaj cu privire la folosirea testelor sunt mai mult decât jalnice, acestea fiind strict pentru a crește capitalul politic. Într-unul din video-uri, Sorin Cîmpeanu scapă o parte din salivă, dovedind că nu au existat mai mult de 2-3 duble pentru crearea materialelor. În acest sens, doresc să îl felicit pe Rareș, băiatul din videoclip, pentru că este primul copil din țară care l-a scuipat pe domnul ministru, deși indirect!" -Ariana Dudună, președinte AEC




Sursă foto: Pixabay
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii