Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astazi, elevii intra din nou in febra examenului de bacalaureat

ro

19 Apr, 2010 03:27 1825 Marime text
bac_elevi_056.jpgAstăzi, la ora 13.00, elevii susţin a patra probă a examenului de bacalaureat - Evaluarea competenţelor digitale. Pentru susţinerea probei s-au înscris un număr de 7.416 candidaţi (591 - rural şi 6825 - urban) în cele 51 de centre de examinare din judeţul Constanţa: 45 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 6 unităţi din mediul rural. Proba se susţine în laboratoarele de informatică, iar timpul efectiv de lucru este de 90 de minute.

Potrivit prevederilor metodologiei, candidaţii cărora li s-au recunoscut şi echivalat rezultatele obţinute la examenele de recunoaştere europeană (ECDL, finalizate cu certificatul ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet) nu mai susţin proba de evaluare a competenţelor digitale. Astfel, la nivelul judeţului Constanţa, proba D a fost echivalată de 546 de elevi.

Centralizarea rezultatelor colectării se realizează până cel târziu la sfârşitul acestei zile. Rezultatul evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale se exprimă prin stabilirea nivelului de cunoştinţe, în raport cu standardele europene recunoscute.

„În funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează : 0-25 puncte - utilizator începător; 26-50 puncte - utilizator de nivel mediu; 51-74 puncte - utilizator avansat; 75-100 - utilizator experimentat. În urma acestei evaluări, elevii clasei a XII-a primesc certificate de competenţă, pe care universităţile şi operatorii economici vor putea să le includă în criteriile de admitere sau de angajare", ne-a declarat Elena Buhaiev, inspectorul şcolar general.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii