Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat - sesiunea a doua Marți - proba obligatorie a profilului

ro

20 Aug, 2024 08:30 170 Marime text

 
  • Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului continuă marţi cu proba obligatorie a profilului, candidaţii urmând să susţină examenul la Matematică sau Istorie.
     
Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului continuă marţi cu proba obligatorie a profilului, candidaţii urmând să susţină examenul la Matematică sau Istorie, potrivit Agerpres.

Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă - Limba şi literatura maternă - se va desfăşura joi.

Prima probă scrisă - la Limba şi literatura română - a avut loc luni. Rata de participare a fost de 84,7%.

Potrivit Ministerului Educaţiei, au fost prezenţi 14.853 de candidaţi din totalul celor 17.541 înscrişi pentru susţinerea acestei probe de examen.

În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi, între orele 8,00 şi 16,00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind organizarea/desfăşurarea examenului.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 26 august (până la ora 12,00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de Bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6.

În cea de a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 33.600 de candidaţi. Sunt candidaţi care urmează să susţină toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare, doar pe cele nepromovate, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Sesiunea august Bacalaureat 2024: Desfășurarea primei probe scrise, la Limba și literatura română din cadrul examenului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii