Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:55 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barem Evaluarea Națională 2023 Care era rezolvarea subiectelor primite de elevi la proba de Matematică (DOCUMENTE)

ro

21 Jun, 2023 16:46 1506 Marime text
Foto: UnsplashAstăzi, 21 iunie 2023, are loc cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, cea la matematică.

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe exerciții, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment.

Varianta extrasă pentru examenul de Evaluare Naţională 2023 la matematică a fost cea cu numărul 1. 

Baremul și modul de rezolvare al subiectelor poate fi analizat în secțiunea Document a materialului. 

La probele scrise ale Evaluării Naţionale - 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul.

Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor. 

Se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.


Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Potrivit ISJ Constanța, la nivelul județului Constanța sunt înscriși 6105 de candidați, 94 de condiții speciale aprobate de Comisia Județeană  și un număr de 119 centre de examen.

Ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută joi, 22 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.


Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Citește și: 
Evaluarea Națională 2023Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba scrisă de Matematică (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii