Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucuria de a dărui! Copiii de la grădiniţele 22, 42 şi 53 din Constanţa înfrumusețează sărbătorile micuţilor defavorizați (galerie foto)

ro

25 Nov, 2017 00:00 2849 Marime text
În fiecare zi, simțim tot mai mult, mai aproape, magia Sărbătorilor de iarnă, iar gândul la căminul cald pe care îl avem, la oamenii dragi pe care îi vom reîntâlni, la momentele frumoase pe care le vom petrece ne umple sufletul de bucurie. Şi totuşi, alături de noi, foarte aproape chiar, sunt oameni, mai trist încă: sunt copii pentru care sărbătorile nu înseamnă cozonaci, portocale sau cadouri, ci doar un nou prilej, mai dureros poate, de a îți aminti de tot ce îți lipseşte - în primul rând, o familie.
 
Alături de aceşti micuți, care îşi petrec an de an sărbătorile regretând lipsa unui cămin, micuții din centrele de învățământ din Constanța şi nu numai au învățat că sărbătorile înseamnă bucuria de a dărui şi de a fi aproape de „aproapele tău“, care are nevoie de tine. Şcolari, preşcolari şi părinții lor, alături de cadrele didactice implicate în proiect au strâns săptămâna aceasta legume şi fructe, pe care le-au dus copiilor din centrele de plasament.
 
Micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 din Constanța s-au alăturat entuziaşti proiectului, alături de părinții lor şi cadrele didactice. Această activitate face parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară, căreia s-au alăturat şi Grădinița cu program prelungit Nr. 42 Constanța şi Grădinița cu program normal Nr. 22 Constanța, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Constanța.
 
Prima acțiune de voluntariat din cadrul proiectului a avut ca temă „Săptămâna fructelor şi a legumelor donate“.
 
Cristina Şerban, directorul instituției de învățământ, ne-a declarat că impactul acestei activităţi asupra micuților şi părinților a fost unul pozitiv, dată fiind cantitatea însemnată de produse ce au fost aduse.
 
„Cooptarea preşcolarilor şi a părinților alături de cadrele didactice din cele două unități şcolare contribuie la dezvoltarea unei atitudini pozitive față de nevoile semenilor noştri“, a explicat aceasta.
 
Legumele şi fructele donate au fost duse de voluntarii însoțiți de cadrele didactice la Centrul de Plasament „Delfinul“, din Agigea, dar şi la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“, din Constanța.
 
„Activitățile de tip colaborativ inițiate în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară stimulează emoții pozitive şi o stare de bine tuturor partenerilor implicați“, a mai adăugat directorul Cristina Şerban.

 
Aşadar, compasiunea şi empatia sunt concepte, dar mai ales sentimente ce pot fi însuşite şi trăite încă de la vârste fragede. Cei mici ne dovedesc că nu e niciodată prea devreme să începi să fii conştient şi de problemele celorlalți, căci numai aşa poți fi cu adevărat recunoscător pentru tot ce ai şi poți aprecia totul la adevărata sa valoare.

Şi micuţii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 53, implicaţi în Campania Socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate“ 

„Săptămâna legumelor şi fructelor donate" a luat sfârşit şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 53 din Constanţa, campanie desfășurată sub egida Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Odata cu finalizarea proiectului „Toamna", cadrele didactice din Grădiniţa cu program prelungit nr. 53, coordonate de directorul Luminiţa Coşmeanu au implicat preşcolarii şi părinţii pentru donarea şi colectarea de fructe, legume, dar şi alte produse alimentare. Toate au fost donate Centrului pentru persoane vârstnice „Fintia" din Eforie Sud. Copiii, alături de educatoare şi părinţi, au dus celor aleşi în acest an drept beneficiari, lăzile şi sacii cu fructele şi legumele, care au fost donate de ei şi colegii lor. Bătrâni au fost emoţionaţi de vizita micuţilor, motiv pentru care i-au invitat să revenă în preajma Sărbătorilor de iarnă, pentru a-i colinda.
 
Activitatea desfăşurată de elevii şi cadrele didactice de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 53 a fost cuprinsă în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, implementată de Ministerul Educației Naţionale şi Asociația „Children High Level Group”, ce are ca principal scop creşterea interacţiunii şi a incluziunii sociale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii