Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Corpului Didactic Constanța organizează un nou program de formare în parteneriat cu Belgia. Formatori cu experiență!

ro

27 Sep, 2024 08:58 195 Marime text
sursa foto: Facebook/Casa Corpului Didactic Constanța În perioada 28 – 31 octombrie 2024, Casa Corpului Didactic Constanța organizează un nou program de formare în parteneriat cu Regiunea Pastorală din Charleroi, Belgia. Activitățile de formare se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar interesate de strategii care pot conduce la relații constructive și echilibrate între profesori-elevi și elevi-elevi.

Tema programului de formare este „Climatul clasei: ingredientele necesare” (Le climat de classe: les ingrédients nécessaires).

Potrivit reprezentanților Casei Corpului Didactic Constanța, sub îndrumarea formatorilor Julie Aris și Delphine Mady, participanții se vor putea familiariza cu conceptul de „triunghi pedagogic” al cercetătorului francez Philippe Meirieu, cu modelul Tuckman pentru construirea grupurilor și cu elemente de teoria învățării din studiile lui Stanislas Dehaene.

 

Experiența formatorilor Julie Aris și Delphine Mady, apreciată în Belgia

Activitățile practice vor crea cadrul necesar de exersare a unor instrumente de lucru și de identificare a unor căi prin care profesorul să poată gestiona un climat favorabil învățării. Julie Aris și Delphine Mady au o largă experiență atât în lucrul cu preșcolarii și elevii, cât și în lucrul cu adulții, ceea ce le permite o bună corelare a conceptelor teoretice cu realitatea din educație.

În rândul formatorilor din Belgia se bucură de o foarte bună reputație datorită consistenței și coerenței informației transmise, precum și adaptabilității la nevoile grupului de participanți. Precizăm că la acest program de formare poate participa orice cadru didactic care are un nivel mediu de comunicare orală în limba franceză, în limita celor 25 de locuri disponibile. Înscrierile se pot face până la 18 octombrie 2024.- a mai punctat sursa citată. 


Mai multe detalii pot fi găsite accesând site-ul Casei Corpului Didactic, secțiunea CURSURI ÎN DERULARE : http://www.ccdconstanta.ro/cursuri-in-derulare/. 


Citește și:

Ziua Internațională a Limbii Materne, marcată de Casa Corpului Didactic Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii