Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:35 13 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce rezultate au obținut elevii la simularea examenului de bacalaureat!

ro

08 Apr, 2025 11:54 450 Marime text
Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, susținută în perioada 24 - 27 martie 2025, la nivel național, de elevii din clasele terminale ale ciclului liceal. 

Informații privind organizarea evaluării digitalizate

În procesul de evaluare au fost implicați 14.580 de profesori evaluatori, dintre care pentru:

Limba română: 4.166;

Limba maternă: 262;

Matematică/istorie: 4.624;

Disciplina la alegere: 5.528.

În cadrul celor 1.318 centre de examen (licee), scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 14.000 de profesori asistenți. Platforma a funcționat în parametri optimi pe întreaga durată a desfășurării proceselor.


Informații privind rezultatele înregistrate

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:

Proba: E.a) - Limba și literatura română

Număr lucrări evaluate: 101.433.


Număr lucrări cu note mai mari sau egale cu 5: 67.793.

Procentul notelor mai mari sau egale cu 5: 66,84%.

Rezultate la nivel național, pe tranșe de note:



Proba: E.b) - Limba maternă

Număr lucrări evaluate: 5.554.

Număr lucrări cu note mai mari sau egale cu 5: 4.582.

Procentul notelor mai mari sau egale cu 5: 82,5%.  

Rezultate la nivel național, pe tranșe de note:


Proba E.c): Disciplina obligatorie a profilului

Număr lucrări evaluate: 99.958.

Număr lucrări cu note mai mari sau egale cu 5: 63.250.

Procentul notelor mai mari sau egale cu 5: 63,28%.

Rezultate la nivel național, pe tranșe de note:



Proba: E.d) - Proba la alegere a profilului și specializării

Număr lucrări evaluate: 98.347.

Număr lucrări cu note mai mari sau egale cu 5: 68.313.

Procentul notelor mai mari sau egale cu 5: 69,46%.

Rezultate la nivel național, pe tranșe de note:


Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat 2025 au fost transmise inspectoratelor școlare județene/ISMB. La momentul transmiterii acestei informări, rezultatele sunt în curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale.

Dat fiind numărul mare de discipline/tipuri de subiecte, borderourile asociate fiecărei evaluări vor fi transmise în cursul acestei zile de către Ministerul Educației și Cercetării inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, urmând a fi distribuite de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni.

Precizări importante

Având în vedere generalizarea evaluării digitalizate pentru simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, facem următoarele precizări:

Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele în care susțin cursuri, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către candidați.

În contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, Ministerul Educației și Cercetării va face publice, în cursul acestei săptămâni, statistici privind gradul de reușită pe fiecare item, pe tipuri de probă, la nivel național.

Precizăm că datele care stau la baza acestei sinteze au fost extrase din platforma de evaluare digitalizată și prelucrate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării. Informațiile care permit astfel de analize, precum și analize ale gradului de reușită pe itemi vor fi disponibile la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, respectiv al fiecărei unități de învățământ odată cu transmiterea borderourilor de evaluare.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii