Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:48 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a doua ediție a școlii de vară CyberSecurity Ovidius Camp, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

02 Jul, 2024 13:27 558 Marime text

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor - Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Automatică și Calculatoare - Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare - Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Informatică - Universitatea „Titu Maiorescu” din București și Centrul Național Cyberint  au  organizat cea de-a doua ediție a școlii de vară CyberSecurity Ovidius Camp.

Cursurile s-au desfășurat în perioada 25 – 28 iunie 2024, iar la eveniment au participat reprezentanți ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și ai companiei Rhode Swartz, care au susținut câte o prezentare, au transmis reprezentanții UOC. 

În cadrul școlii de vară au fost abordate teme legate de securitatea informației, elemente de criptografie, instrumente și proceduri pentru testarea securității sistemelor informatice, blockchain și criptomonede și securitatea aplicațiilor și serviciilor Web.

„Cea de-a doua ediție a CyberSecurity Ovidius Camp a crescut amploarea desfășurării, pentru că s-a bucurat de participarea a peste 50 de studenți, jumătate fiind din cele patru universități partenere, înmatriculați la programe de licență, master și doctorat în domeniul Informatică, respectiv Securitate cibernetică.

În cadrul școlii de vară a fost subliniată importanța domeniului securității cibernetice și impactul, din punct de vedere practic, în multe alte domenii de activitate, activitățile propuse în agendă fiind orientate către aplicații practice, prezentate de experți în domeniu. A fost, de asemenea, o bună ocazie pentru studenții de la programele de licență să lucreze împreună cu studenții de la programul nostru de master Cyber Security and Machine Learning, care sunt deja familiarizați cu problematica și provocările acestui domeniu atât de actual, câțiva dintre studenții masteranzi fiind prezenți cu prezentări în cadrul evenimentului”, a precizat conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecan al FMI.

Evenimentul a fost finanțat din fonduri alocate de către Ministerul Educației pentru activități extracurriculare, precum și de Logiscool Constanța.


Detalii despre școala de vară CyberSecurity Ovidius Camp sunt disponibile accesând https://fmi.univ-ovidius.ro/cybersecurity-ovidius-camp-2024/.



Citește și:


Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs mii de locuri pentru studii de licență și alte peste 3.000 de locuri la programele de master
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii