Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a VIII-a ediție a Școlii de vară de inovare și antreprenoriat - OIESS, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

17 Sep, 2024 11:57 193 Marime text
Sursă foto: UOC
 
  •  La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) se desfășoară, în perioada 9 - 20 septembrie 2024, cea de-a VIII-a ediție a Școlii de vară de inovare și antreprenoriat - OIESS.

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) se desfășoară, în perioada 9 - 20 septembrie 2024, cea de-a VIII-a ediție a Școlii de vară de inovare și antreprenoriat - OIESS, transmite un comunicat din partea UOC.

La atelierele care au loc în sala Google din Corpul A al campusului universitar participă peste 30 de studenți de la diverse programe de studii din cele 16 facultăți ale UOC.

În cadrul întâlnirilor, tinerii vor lucra în echipe pentru a dezvolta idei creative, alături de cadre universitare de la mai multe facultăți și de mentori din mediul privat. Rezultatul activităților desfășurate este reprezentat de prototipuri cu utilitate practică, iar cele mai bune proiecte dezvoltate vor fi premiate în cadrul școlii de vară și vor concura în competiții universitare naționale (Edu Tech Solution Teams, Innovation Labs, s.a.), sau chiar la nivel internațional.

La finalul evenimentului, studenții înscriși primesc certificate de participare și suplimente descriptive pentru competențele dobândite.
Școala de vară de inovare și antreprenoriat - OIESS face parte din viziunea UOC de a fi o universitate antreprenorială și un motor de dezvoltare durabilă în regiunea de Sud-Est a României.

Ediția din acest an a evenimentului este organizată prin intermediul a două proiecte finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, pe care UOC le derulează: CNFIS-FDI-2024-F-0299 - Societatea Antreprenorială Studențească Ovidius Innovation Center - dezvoltarea unui ecosistem creativ și educativ pentru tinerii antreprenori și CNFIS-FDI-2024-F-0579 - Cercetare și inovare pentru dezvoltare regională durabilă la Universitatea Ovidius din Constanța - CENDURO, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Universitatea „Ovidius” din Constanța, gazda Conferinței Internaționale privind Interacțiunea Utilizator-Sistem – ICUSI24
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii